Ono je to v porodnicich hlavně o lidech. Ale je pravda, že lékaři se často v přirozeném průběhu porodu nevyznají, nemají zkušenost a vidí to především medicinsky. Je škoda, že porody různě farmaceuticky ovlivňují, není-li to třeba, že porody probíhají v nemocničním prostředí, které na klidu rodičce nepřidá.
Já chtěla také porody přirozené (taky jsem je měla), protože je to (když není komplikace) nejšetrnejší pro všechny zúčastněné. Dotepání pupečníku by podle mě mělo být normální, v tom nechávat placentu přidělenou k miminku pupecnikem, dokud neodpadne, nevidím moc smyslu, ale každého věc.
Zajímalo by mě, jestli se ve vaku blan rodí i velká miminka, ale asi nebudu mít čas po tom pátrat na netu. Já si miminko 2,6kg ani neumím představit ;)
Zde PA vodu pichaji, mají-li pocit, že to má smysl. (Také je to poslední věc na konci 42 tydne kterou mohou zkusit vyvolat porod než rodicku předají nemocnici). Vždy je rozhodnutí na rodicce. Ony tady porodní asistentky mají i oxytocin a hromadu jiných farmak a věcí, které ale běžně nepoužívají a mají je pro případ, kdyby se něco zvrtlo, aby mohly konat, než přijede sanitka. To, že nemohly PA najít nástroj na píchnutí vody, pokládám za chybu, nemělo by se to stávat, ikdyž ho běžně nepoužívají. Tím nechci říct, že to byla špatná PA, chyby se lidem stávají.