• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    PETEKKA: Řekla bych různé, neinformovanost, nebo naopak informovaný, ale přírodní přístup... Lidé jsou různé :)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    Můžu se zeptat, jaké důvody žena může mít k tomu, že odmítá během svého těhotenství lékařské kontroly a dostupné testy ?
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    NIENNA: Aha, to jsem nevěděla.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    SANCHA: Tomu nerozumím...jak nejde nic dělat?
    Např. srdeční vady se tak diagnostikují ještě před porodem - něco se operuje ještě když je dítěv břiše, ale hlavně těhotnou včas a v klidu převezou do nemocnice, kde se o mimčo i matku postarají, takže dítě přežije...
    TERRA
    TERRA --- ---
    SANCHA: Dobre, diky
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    TERRA: Právě na doporučení téhle kamarádky. Jsem ale z Moravy, taže neporadím. Ale je tu i hodně pražských co rodily doma, tak snad někdo dá tip..
    TERRA
    TERRA --- ---
    SANCHA: Jasne, a kde jsi potom hledala onu PA prosimte?
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    TERRA: Ani ne :) Brala jsem to tak, že i kdyby něco nebylo v pořádku, co by ultrazvuk mohl odhalit, stejně s tím krom potratu nejde nic dělat.
    TERRA
    TERRA --- ---
    SANCHA: mam takovou otazku, necitila jsi nutkami jit na utz, aby jsi videla trochu miminka?
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    TERRA: Nenene :D. Myslela jsem to moje i kamarádky.
    Doprovod jsem měla porodní asistentku. Ta mi dělala i vyšetření v těhotenství.
    TERRA
    TERRA --- ---
    byly to dvojcata?
    TERRA
    TERRA --- ---
    SANCHA: Hmm a mela jsi nejaky doprovod, nekoho z lekarske praxe?
    TERRA
    TERRA --- ---
    skombinovat.
    au au cestina, omlouvam se
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    TERRA: Jo vše dobře dopadlo. Oboje zdravá miminka.
    Nutný - jestli myslíš povinný? Tak to není. Nebo to myslíš ještě jinak, třeba s ohledem na zdraví miminka?
    Jako zkombinovat se to určitě dá, záleží predevším na gyneologovi, jak se s ním domluvíš.
    TERRA
    TERRA --- ---
    SANCHA: Jasne, dekuju za odpoved.
    Vsechno dobre dopadlo?Jen si rikam, ze mozna neni nutny 1.trimestr screening ale jak se o da zkombinovat s klasickou gyn.peci to prave nevim.To je moje otazka.
    :D
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    ANGIOLETTO: Ne, ani jedna.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    TERRA: Já byla za celé těhotenství jen na jednom UTZ ve 30tt a na odběrech krve (na přání PA, která se mnou rodila doma). Mám kamarádku, která za celé těhotenství nebyla nikde. Takže lze to :)
    TERRA
    TERRA --- ---
    Praha:}
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TERRA: s porodem doma tu má zkušenost vícero žen, zkus si pročíst diskusi a klidně se ptej :) nejlepší by bylo, kdybys napsala odkud jsi, ono doporučovat ti PA z Brna když jsi třeba z Aše by bylo trochu kontraproduktivní :)
    oxytocin není nutný v podstatě nikdy
    ano, krvácení mohlo být z toho
    TERRA
    TERRA --- ---
    muj minuly porod by myslim mohl byt domaci, ale protoze byl prvni, tak jsme v polovine odjeli do porodnice, myslim, ze byla skoda, ze me nenechaly dorodit placentu, a udelali nastrih.Ohledne oxytocinu, ktery mi pak pichly primo do ruky, pry preventivne abych nebyla anemicka, nevim co mam soudit.
    Mate nekdo zkusenost s porodem doma??Da se zaridit nejaka asistentka, ktera pomuze.
    Je nutny oxytocitn?
    Nebylo to krvaceni nahodou proto, ze za pupecnik tahaly??
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam