• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ULO: Mne u porodu jist nechutnalo. Zvedal se mi z toho zaludek.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ULO: téda :D
    Na jednu stranu je očistné slyšet, že je to nekde uplne ok, na druhou stranu fakt cesky porodnictvi je strasne priblble. Ale tak po debate s celou vizitou a jeho arogantnim primarem, tolik sebevychvalenym Kroftou, kde jsem mu jasne rekla, ze se budu ridit svycarskymi standardy, jelikoz tam mam tetu gynekolozku porodnika a predpokladam, ze svycarske zdravotnictvi je na vysoke urovni a on zas obhajovali pitome standardy ceskeho zdravotmictvi, me to neprekvapuje. Obcas si gratuluju k tomu, jak mam tvrdou palici, ze si to selskym rozumem proste vyvzdoruju, ale porad to evidentne nestaci :).
    ULO
    ULO --- ---
    Říkala PA kamarátdce, že největší chybou je u porodu nejíst, že se rodicka vyhladoví a nemá sílu poradne rodit. Mě se to netýká, všechny tři porody byly max. 4 hodinové a ani nevím, kdy bych přitom jedla. Ale po posledním porodu jsme museli s holčičkou do porodnice. Narodila se v 7:30, pak jsem musela odpočívat- chtěla PA, zkratka do nemocnice jsme prisli po v půl jedenácté. Jak mi po porodu bylo docela dobre, tak v těch jedenáct jsem se už vysílenim klepala, bez přehánění. Dostala jsem jogurt a kakao a bylo mi zase hej.
    Jinak kamarádka tu (nl) měla ten císařský rez. Po porodu neměla žádná dieteticka omezení (v ČR nesměla x hodin jist, jen tekutou stravu, a další dny s nějakým omezením), mohla si rovnou vybrat ze standardního menicka.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    MORGAN: Já jsem rodila první dceru po třech dnech nechutenství (tělo se čistilo a kdykoliv jsem něco bez zvláštní chuti snědla, šlo to hned ven, takže jsem to brzy vzdala), tzn. třech dnech půstu a šlo to. Jo, na konci jsem byla unavená, ale to je asi člověk po několika dnech častých kontrakcí asi tak jako tak. Druhá dcera se narodila během pár hodin, ten den jsem normálně snídala, obědvala i vydatně večeřela, a na konci jsem byla vyfluslá velmi podobně jako po porodu první dcery :) Spíš se mi zdálo, že větší roli hrálo to, že před oběma porodama jsem blbě spala.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    GRANTORINO:Jo takhle že se jim to v porodnici nehodilo do krámu. Já právě měla před druhým porodem skoro dovařenej oběd, ale kontrakce nabraly na síle a byly najednou po třech minutách. První porod byla rychlovka, tak jsem se nechala zpanikařit mužem, že nemáme nač čekat (do porodnice hodinu jízdy). Tak místo je stolu jsme sedli do auta a jeli. A ten oběd mi fakt hodně chyběl :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MORGAN: no to je nevyhoda porodnice. Ze oni se boji, ze bude pripadne sekce a na anaszezii se jim to nehodi, jak mi vysvetlovali vzdycky. ... Jenze ja teda taky jsem ten typ, co bez jidla vysiluje a potrebuju se poradne najist. Nicmene snazim se obecne jist pravidelne a ten hlad nemit, pri porodech ale obvykle jsem v tak jine situaci, ze mi to v tu chvili je jedno. Hlad neskutecnej se dostavi tesne po XD... Po prvnim porodu jsem se z pokoje sla vycurat a najist a dostala vynadano, ze jeste nelezim...
    Desny tahle "tehotenska nemoc" XD pritom jak se najim, tak hned jsem silna. Ale to ja spis si udelam zasobicku dopredu, uz vime jak to v porodnicich chodiva.... Ale stejne jsem to i potreti podcenila.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    GRANTORINO: No já právě jsem poprvé porodila po snídani a bylo mi dobře. Podruhý jsem se ve víru událostí zapomněla najíst a bylo to znát, chyběla mi síla :) Místo vydatnýho oběda jsem pak mezi kontrakcema žrala sušenky a nadávala :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Ja mela po tech porodech vzdycky takovy hlad, vyslo mi to obvykle na odpoledne, ze mi pak uz nedali veceri nebo chleba se syrem a ja potom pochodovala po porodnici a vybirala automaty s bagetama a dojidala po ostatnich maminkach :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MORGAN: nezvracela, ja ty porody davam docela v pohode, mam je dlouhy, ale nic moc se nedeje, ale je fakt, ze ten prvni den jsem nejak normalne jedla tak do 15h, co to zacalo do vecera asi do 18h i s kontrakcema ale ne moc uz, protoze uz jsem byla nervozni zejo, chtela jsem rodit doma a vlastne jsem utekla z porodnice, kde mi namerily kontrakce v 10h po 20 minutach. Jenze to tak pokracovalo cely den az do pulnoci, ale nic vic, o pulnoci uz jsem po teple vane volala asistentku. Ta prijela a rekla, ze uz jsem na tri prsty, ale protoze prenaseni, predpoved velkeho decka a hodne vody, tak jsme nakonec jely doporodnice a to uz jsem nejedla az do 14h ( jenom tajne mi podstrcila ctverecek cokolady kolem 8 h :D no a potom uz fakt nic za d pulnoci az do tech 14 h... Po porodu mi nic neprinesly :O.. Tak mi muz koupil nejakou bagetu a vecer chleba se syrem. Nemocnicni strava fakt na houby. Druhy den jsem utikala domu se najist :D
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    GRANTORINO: Po celem dnu bez jidla? To jsi tolik zvracela? Nedovedu si představit, že bych rodila s prázdným žaludkem :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ORIKA: s tim oxytocinem nevim.
    Pro mne to u tretiho porodu byl jediny zasah. Jediny, ktery jsem po 24h od zacatku odsouhlasila, protoze jsem stale nebyla otevrena ani na pulku. Nevim, co jineho by se dalo delat. I po 12h kontrakci. Nakonec to urychlilo porod a za dalsi dve hodiny bylo decko venku, bez dalsich zasahu. Po dvou predchozich taky velmi dlouhych porodech vyvolavanych a prenasenych, uz tohle povazuju za vyhru, ze jsem cekala na prirozeny zacatek 42+3 a nenechala si ani pichnout vodu, ani vyvolavat a ukecala vsecky, ze cekaly 12h co bude.
    Jsem taky pro prirozenost, ale co se tyka delky porodu, nevim jak moc se to da natahnout a jestli bych se fakt bez toho oxytocinu obesla. Predstava, ze po celem dnu bez jidla, po pravidelnych kontrakcich a stale neotevreno dost, bych jeste cekala dalsi hodiny a hodiny a skoncilo by to prirozene ci kdovijak... No myslim, ze navzdory te jedne infuzi oxytocinu, to nakonec byl dobry porod, bez zraneni, s trochu uz zelenejsim deckem s AS 7-9-10... Dopadlo to asi nejlip, jak mohlo :)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    SANCHA: A teda ještě myslím papír od pediatra, který převzal miminko do péče. Ale nejsem si jistá, jestli to bylo nutné.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Ano, matrikářka byla velmi vstřícná, stačilo jí slovní svědectví paní z obecního úřadu, že viděla kamarádku ještě těhotnou :)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Mě zuby taky nebolí. A přesto když jdu (dobrovolně) na preventivní prohlídku, kolikrát mi zubařka najde kaz :)
    Těhotenství opravdu není nemoc,.. ani "mít zuby v puse" není nemoc. :) Ale chodí se na tzv. prevence, které dokážou leckterý problém odhalit včas. To jsi nevěděla?
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    SANCHA: to jsem také plánovala, ale mám vždy napilno kvůli potvrzení o těhotenství, pro matriku kvůli rodnému listu. kamarádka vyřídila rodný list bez problému?
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    PETEKKA: třeba že je zdravá? já NABÍDKU lékařské péče považuji jako úplně stejnou, jakou jakoukoli jinou NABÍDKU lékařské péče. Když mě zuby nebolí, tak nikam nelezu. když nejsem nemocná, nikam nelezu. když jsem těhotná, ale zdravá, nikam nelezu
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    TERRA: II.těhotenství, nikam nechodím. v prvním jsem měla "neprustřelnou" výmluvu, že jsem v zahraničí (byla to pravda), kde se nikam nechodí. po příletu jsem si v cca 33.tt šla pro průkazku, bez důkazu, že jsi byla těhotná dělají na matrice krávu. Teď druhé těhotenství, byla jsem si pro průkazku v cca 36tt, doktor (na doporučení) v pohodě, nic neřešil, vyplnil průkazku a rozloučil se. Těhotenství není nemoc
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ANGIOLETTO: ANGIOLETTO: tak ale to je situace 20-30 let zpět, tehdy opravdu mnoho věcí nebylo řešitelných a i diagnostické metody byly jinde. já třeba za sebe si myslím, ze je v těhotenství fajn jít na tři vyšetření - 1.UZ, aby se vyloučilo mimodeložní, 2.screening aby se případně objevily VVV srdce a OGTT. Nicméně já nemam s vysetrením celkove problém, můj gyndr je stará škola a UZ témeř nepoužívá, jen na začátku a pak na konci před odesláním do porodnice.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    VSICHNIMAME: aha, takže dle jednoho příspěvku briskně zhodnotíme celou skupinu a hodíme ji do jednoho pytle? já chápu, že je strašně in brojit v porodnictví proti čemukoli, co zavání samostatností, vlastním názorem a nedej bože touhou rodit přirozeně, bez zásahů lékařů...chápu, že každý lékař je bytostně přesvědčen o tom, že ví o těhotenství i porodu více než ženy, které to těhotenství několikrát opravdu absolvovaly a taky porodily a že lékař má pocit, že on ví mnohem lépe jak se ta která žena cítí a co je pro ni "dobré"...chápu, že oni "odrodili" stovky žen..těch žen, které se nechají přesvědčit, že jejich zásahy jsou ku prospěchu věci a že bez nich by porodit nezvládly, žen, které se rády vzdají své zodpovědnosti a odevzdají se do rukou lékařů...je to jejich volba a také jejich plné právo...stejně tak ale existují ženy, které o tento způsob porodu nestojí, ženy, které si zjišťují informace, které se na porod připravují a které znají své tělo, čímž jsou pro porodníky problematické a nechtěné...ostatně stejně jako ženy, které znají svá práva a chtějí být v nemocnici se svými dětmi
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    PETPET: To asi jo, vlastně abych řekla pravdu, nějak jsem se o to ani nezajímala, co všechno může nebo nemůže utz odhalit.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ORIKA: no, poměrně velká informovanost, ale třeba Sancha tady ukázala, že jen poměrně. Ti lékaři toho tak nějak z principu toho, že x let medicínu studovali, vědí o tom, jak lidské tělo funguje, trochu více než laik s přístupem na internet.
    PETPET
    PETPET --- ---
    SANCHA: spis bych rekla, ze to bylo pochopeno tak, ze jsi nevedela, ze utz muze ty vady odhalit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam