ORIKA: s tim oxytocinem nevim.
Pro mne to u tretiho porodu byl jediny zasah. Jediny, ktery jsem po 24h od zacatku odsouhlasila, protoze jsem stale nebyla otevrena ani na pulku. Nevim, co jineho by se dalo delat. I po 12h kontrakci. Nakonec to urychlilo porod a za dalsi dve hodiny bylo decko venku, bez dalsich zasahu. Po dvou predchozich taky velmi dlouhych porodech vyvolavanych a prenasenych, uz tohle povazuju za vyhru, ze jsem cekala na prirozeny zacatek 42+3 a nenechala si ani pichnout vodu, ani vyvolavat a ukecala vsecky, ze cekaly 12h co bude.
Jsem taky pro prirozenost, ale co se tyka delky porodu, nevim jak moc se to da natahnout a jestli bych se fakt bez toho oxytocinu obesla. Predstava, ze po celem dnu bez jidla, po pravidelnych kontrakcich a stale neotevreno dost, bych jeste cekala dalsi hodiny a hodiny a skoncilo by to prirozene ci kdovijak... No myslim, ze navzdory te jedne infuzi oxytocinu, to nakonec byl dobry porod, bez zraneni, s trochu uz zelenejsim deckem s AS 7-9-10... Dopadlo to asi nejlip, jak mohlo :)