• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    V Brně by mohl být první porodní dům v Česku – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/487322-v-brne-by-mohl-byt-prvni-porodni-dum-v-cesku.html
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    METTE: Ja jsem chtela ambulantni porod, ale pak jsem se na to necitila, protoze jsem sebou malem placla pri odchodu na pokoj, bylo mi na omdleni a zustala tam radsi pres noc, ale rano jsem chtela domu. Ty odbery mi prisla treti den udelat pediatra domu a to jela z Prahy 5 na Prahu 12 bez problemu, karticky mi daly v podoli, dela se to prave az druhy treti den. V podstate proti odchodu nic nemely, vse bylo domluvene, ale papirovani to zdrzelo dopoledne. Takze jsem sla ofiko po 22h, z toho jsem se tam vlastne hlavne vyspala. Sestricky s tim byly v pohode zvlast, kdyz jsem rekla, ze uz mam dve deti a chtely kontakt na pediatru. Zadnej problem to nebyl.
    METTE
    METTE --- ---
    SHIVA42: tusim, ze i zalezi, v jakou hodinu se mimino narodi... rodila jsem v Podói uz dvakrat a pokazde ta vysetreni probihala po ranni vizite. jindy tam ty doktorky nez dopo asi ani nejsou. kazdopadne diky!
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    SHIVA42: To ušní vyšetření dělali oběma mým dětem na jednom uchu znova druhý den (což byl den kdy nás pouštěli domů), jelikož výsledek nebyl průkazný (podle vyšetření provádějící osoby časté z důvodu plodové vody v uších), takže to asi těsně po porodu dělat nebudou z důvodu zkreslení...
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    METTE: jo, tohle jsem precetla az ted... myslim ze je to mozne uspisit, zalezi jak dlouho (nebo kratko) zustanes. Ja jela uz po 3 hodinach od porodu, ale jestli zustanes treba 24hod, tak mozna stihnou i nejake z tech vysetreni. Btw pri prvnim porodu nam ty odbery z paty delali myslim az po 48 hodinach.. ono je to lepsi totiz delat, az se matka rozkoji (jsem nekde cetla). Jinak co jsem to absolvovala s malou, tak ocni vysetreni trvalo asi pul minuty, a usni do 5 min, takze by to teoreticky stihat meli.
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    METTE: uz jsou tam na to zvykli, takze ti problemy delat nebudou. Chce to jen pak na vlastni pest navstivit pediatra kvuli odberum z paticky, usni kvuli vysetreni sluchu a ocni kvuli vysetreni oci. Na odbery z paticky mas lhutu do 10ti dnu po porodu... na ty zbyle 2 neni lhuta (byli jsme az po mesici). Usni ambulance je napr. v centru, Narodni 11, a na ocni jsem byla ve Vinohradske nemocnici.
    ADD
    ADD --- ---
    METTE: Jestli jezdi domu je na domluve s pediatrem. Nase doktorka chodila k nam, muj muz ji vzdy po praci vyzvedl a pak ji odvezl domu. Ale my bydlime hodne daleko, kdybychom bydleli v okoli, asi by prisla sama; takhle nas ani nenapadlo to po ni chtit.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    METTE: Vyfiltruj si v auditku porody id shiva42, psala tam zkusenost s ambuporodem v podoli v cervenci
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    METTE: Nebo si muzes zaplatit sluzby porodni asistentky po porodu. Pridej se na fb do skupiny ambulantni porod. Tam najdes spoustu odpovedi.
    METTE
    METTE --- ---
    MYJKA: diky, stranky uz jsem si prohlizela, nicmene me zajima vic do hloubky zkusenost prave z Podoli. Jestli je mozne cast vysetreni absolovovat tam-tj.uspisit nejak, jako vysetreni z patickY, vysetreni sluchu a zraku... proste vse, co se deje v pribehu tech tri dnu... nebo to vse dela oediatr, za kterym budu dochazet ja, nebo za miminem mladsim tri dnu dojizdi naopak on k nam domu? (ale to je spis na dohode s konkretnim pediatrem, ze...)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    METTE: Mrkni na www.ambulantniporod.cz :)
    METTE
    METTE --- ---
    prosim, mate nektera zkusenost s ambulantnim porodem v podoli? zajimaly by me podminky a jak vrely pristup mam cekat :) jedine, co zatim tusim, je ochota naseho pediatra prijmout novorozence mladsiho tri dnu...
    ULO
    ULO --- ---
    GRANTORINO: ta moje byla zahořklá paní (usuzuji to z toho, že si nechala narůst knír, z který by se nestyděl žádný sedumnactilety mladík, ikdyž ... bylo to ve Vrchlabí, tak možná to bylo inspirované Krakonošem) a měla hodně blbou náladu. Jinak skvělá odbornice, říkala sestřička.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOTENCE: my teda v Podoli mely k dispozici normalne moznost si na sale varit caj a pit bez omezeni, to jste musely narazit na nejaky blbce doktory :(
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: a to jsem nakonec skončila akutním CS, takže to fakt absolutně nemá opodstatnění, jen mě holt zaintubovali.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    to je děs teda, v Rakovníku mají rovnou v seznamu napsáno toto:

KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ULO: Taky jsem v Podoli nemohla pit. Jen svlazit rty a vyplivnout! A to jsem je jeste musela ukecavat...
    Vlastne me i tim pekne vydesili, pitomci.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ULO: To plne souhlasim.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ULO: :O... Nam teda dokonce dovolili si tam varit caj na sale. To musela byt uz uplna blbka.
    ULO
    ULO --- ---
    MYJKA: ono to je individuální. Ale zakazovat jídlo těm, co by něco snědly, protože by vyučování mohlo vadit nebo by mohlo dojít na sekci, mi přijde hloupé. Zvlášť když porod trvá dlouho. Mně doktorka při porodu v ČR nedovolila se ani napít vody, to mi přijde už hodně nablble.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam