• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ADD
    ADD --- ---
    METTE: Jestli jezdi domu je na domluve s pediatrem. Nase doktorka chodila k nam, muj muz ji vzdy po praci vyzvedl a pak ji odvezl domu. Ale my bydlime hodne daleko, kdybychom bydleli v okoli, asi by prisla sama; takhle nas ani nenapadlo to po ni chtit.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    METTE: Vyfiltruj si v auditku porody id shiva42, psala tam zkusenost s ambuporodem v podoli v cervenci
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    METTE: Nebo si muzes zaplatit sluzby porodni asistentky po porodu. Pridej se na fb do skupiny ambulantni porod. Tam najdes spoustu odpovedi.
    METTE
    METTE --- ---
    MYJKA: diky, stranky uz jsem si prohlizela, nicmene me zajima vic do hloubky zkusenost prave z Podoli. Jestli je mozne cast vysetreni absolovovat tam-tj.uspisit nejak, jako vysetreni z patickY, vysetreni sluchu a zraku... proste vse, co se deje v pribehu tech tri dnu... nebo to vse dela oediatr, za kterym budu dochazet ja, nebo za miminem mladsim tri dnu dojizdi naopak on k nam domu? (ale to je spis na dohode s konkretnim pediatrem, ze...)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    METTE: Mrkni na www.ambulantniporod.cz :)
    METTE
    METTE --- ---
    prosim, mate nektera zkusenost s ambulantnim porodem v podoli? zajimaly by me podminky a jak vrely pristup mam cekat :) jedine, co zatim tusim, je ochota naseho pediatra prijmout novorozence mladsiho tri dnu...
    ULO
    ULO --- ---
    GRANTORINO: ta moje byla zahořklá paní (usuzuji to z toho, že si nechala narůst knír, z který by se nestyděl žádný sedumnactilety mladík, ikdyž ... bylo to ve Vrchlabí, tak možná to bylo inspirované Krakonošem) a měla hodně blbou náladu. Jinak skvělá odbornice, říkala sestřička.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOTENCE: my teda v Podoli mely k dispozici normalne moznost si na sale varit caj a pit bez omezeni, to jste musely narazit na nejaky blbce doktory :(
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: a to jsem nakonec skončila akutním CS, takže to fakt absolutně nemá opodstatnění, jen mě holt zaintubovali.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    to je děs teda, v Rakovníku mají rovnou v seznamu napsáno toto:

KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ULO: Taky jsem v Podoli nemohla pit. Jen svlazit rty a vyplivnout! A to jsem je jeste musela ukecavat...
    Vlastne me i tim pekne vydesili, pitomci.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ULO: To plne souhlasim.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ULO: :O... Nam teda dokonce dovolili si tam varit caj na sale. To musela byt uz uplna blbka.
    ULO
    ULO --- ---
    MYJKA: ono to je individuální. Ale zakazovat jídlo těm, co by něco snědly, protože by vyučování mohlo vadit nebo by mohlo dojít na sekci, mi přijde hloupé. Zvlášť když porod trvá dlouho. Mně doktorka při porodu v ČR nedovolila se ani napít vody, to mi přijde už hodně nablble.
    ULO
    ULO --- ---
    To prave obdivuji a je to spravne! Bravo! To se mi líbilo na leile abbasové, mohla si pohodlně rodit třeba v porodnim domě v Německu, peníze by na to, myslím, měla, ale ona rodila v Čechách a snažila se prosadit přirozený porod svých dvojčat. Hodně o tom mluvila do novin, to mi přišlo vážně fajn.
    Já nemam sílu a hlavně chuť bojovat se systémem, proto obdivuji ty, kteří to dělají.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ULO: Mne u porodu jist nechutnalo. Zvedal se mi z toho zaludek.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ULO: no jenze, jak vidis, porad je to malo :D ... Porad to, co popisujes jako zahranicni praxi, je na mile vzdalene ceske realite, ze si to asi ani neumime normalne predstavit :D. Sice posunuju hranice, ale je to proste malo. Ze se budu v roce 2015 hadat s doktorama o svych rozhodnutich a ukecavat doktorky!? Je to tu furt blbe. Jenze ja uz asi ctvrte nedam, nevim a nechci tohle ani pro moje dcery, az budou rodit ony. Poctvrte bych to zas posunula :D, ale je to fakt boj.
    ULO
    ULO --- ---
    GRANTORINO: to mas dobrý, že se nedáš. Já jsem v tomhle hrozne neprubojna. Mám ohromné štěstí, že to nebylo moc často třeba.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ULO: téda :D
    Na jednu stranu je očistné slyšet, že je to nekde uplne ok, na druhou stranu fakt cesky porodnictvi je strasne priblble. Ale tak po debate s celou vizitou a jeho arogantnim primarem, tolik sebevychvalenym Kroftou, kde jsem mu jasne rekla, ze se budu ridit svycarskymi standardy, jelikoz tam mam tetu gynekolozku porodnika a predpokladam, ze svycarske zdravotnictvi je na vysoke urovni a on zas obhajovali pitome standardy ceskeho zdravotmictvi, me to neprekvapuje. Obcas si gratuluju k tomu, jak mam tvrdou palici, ze si to selskym rozumem proste vyvzdoruju, ale porad to evidentne nestaci :).
    ULO
    ULO --- ---
    Říkala PA kamarátdce, že největší chybou je u porodu nejíst, že se rodicka vyhladoví a nemá sílu poradne rodit. Mě se to netýká, všechny tři porody byly max. 4 hodinové a ani nevím, kdy bych přitom jedla. Ale po posledním porodu jsme museli s holčičkou do porodnice. Narodila se v 7:30, pak jsem musela odpočívat- chtěla PA, zkratka do nemocnice jsme prisli po v půl jedenácté. Jak mi po porodu bylo docela dobre, tak v těch jedenáct jsem se už vysílenim klepala, bez přehánění. Dostala jsem jogurt a kakao a bylo mi zase hej.
    Jinak kamarádka tu (nl) měla ten císařský rez. Po porodu neměla žádná dieteticka omezení (v ČR nesměla x hodin jist, jen tekutou stravu, a další dny s nějakým omezením), mohla si rovnou vybrat ze standardního menicka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam