• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    DOUPLE: rada ten sice bere, ale musíš se registrovat před porodem s dostatečným předstihem, má dost plno. http://tomasrada.cz/novinka-omezeni-prijmu-novych-deti
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    SEVILLE: diky, tu jsem shodou okolnosti uz zkousela a ac ma na webu, ze registruje nove pacienty, momentalne je pravdou opak /overeno telefonicky/
    DOUPLE: dik, mrknu na nej :-)
    KETHAMINA: dobraaa :-)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    SARKALINA: MUDr. Tomáš Rada (Praha 6) http://tomasrada.cz/
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    SEVILLE: Nazor z druhe strany - je skvela jen pokud po ni clovek nic moc nechce a nema vecne nemocny dite, coz ji ale neprislo jako nic zvlastniho k reseni...cca po roce a ctvrt jsem radsi sla k jiny pediatre. Ta jeji sestra byla jako laktacni poradkyne u nas doma, s kojenim mi moc (spis vubec) nepomohla, ale nektery jeji tipy byly uzitecny, to jo.
    Kazdopadne to, ze doktorka netlaci do ockovani je pravda, hexu neda driv nez ve 3 mesicich (u nas k ni doslo mnohem pozdeji a nedelala z toho drama).
    Je hodne na homeopatii.
    SEVILLE
    SEVILLE --- ---
    Výborná pediatra je Mudr. Martina Matulová, sídlí kousek od Kubánského náměstí. Je velmi otevřená, převzala nám dítě po ambulantím porodu, s očkováním začíná automaticky později a s individuálním očkováním případně neočkováním taky nemá problém, její zdrav. sestra je laktační poradkyně. Předpokládám, že by neměla problém ani s převzetím dítěte po domácím porodu. Opravdu je skvělá, respektující, ale nejsem si jistá, zda stále nabírá.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    SARKALINA: pokud narazíš na Prahu, poděl se. Mě PA radila ať hledám už teď a to rodim v dubnu :(
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    Prosim o tip na pediatra, ktery nema problem s prevzeti do pece po DP, prijima nove pacienty, je respektujici a nema problem s individualnim ockovanim...existuje vubec nekdo takovej? Idealne okoli Melnika, Usti nebo Praha? Diky.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    RADU: pupeční šňůra je jedna silná žíla a další dvě ji obtáčejí.. problém je vyhřezlá šňůra, to je dítě bez kyslíku.. pak je problém pokud šňůra obtáčí krk jednou i vícekrát, což může bránit správné rotaci a druhá doba porodní trvá dlouho, protože nedovolí dítěti pořádně vstoupit do porodní cesty.. v takovém případě je nutné aby se žena maximálně uvolnila a porodila co nejrychleji.. taky záleží na délce šňůry, to nedokážeme změřit.. a největší průšvih je když se odloučí placenta a dítě je na cestě, opět je bez kyslíku a jde o sekundy.. a může se stát, že v některé fázi rotace si dítě šňůru stlačí, ale to jsou promile, pokud se tak stane pak dítě reaguje, nejde do rizika.. a co se týká čekání na oživování, pak to nedává smysl, dítě na šňůře samozřejmě má kyslík, ale pokud se narodilo a nedýchá je nutné mu pomoci bez čekání, může mít vodu v dýchacích cestách a pokud byla voda zakalená pak je to nutné udělat okamžitě .. jednak nemusí mít sílu a druhak je to nesmyslný risk.. pokud je dítě modré až bílé a dýchá, pak se dá placenta namočit do lavoru s teplou vodou.. všechen zbylý kyslík okamžitě přejde k dítěti..
    RADU
    RADU --- ---
    Kopíruju od Ágnes Němečkové:

"Ot podpoříte mne v osvětě...Drahé ženy, hodně z vás sleduje moji činnost v projektu Podpoříte mne v osvětě. Momentálně spouštíme registraci členské základny. Protože když budeme moci při jednáních s těmi kdo mají možnost měnit systém říct, že mluvíme za x tisíc rodičů bude náš hlas mít větší váhu. Pokud se chcete stát registrovanými sympatizanty prosím klikněte na tento odkaz a přihlaste se. Budete dostávat speciální informace a vaše podpora bude vidět. Díky ❤️ www.osvetarodicu.cz ( web prozatím nefunguje, ale brzy ho pustíme a budou na něm mraky informací)"
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    RADU: Mne doted trosku mrzi, ze dr pri druhem porodu dr asi trosku spanikarila a malou hned odstrihli a sli rozdychavat. Kdyby ji nechali na pupecniku, tak se podle me pomalu chytne sama. (Apgar 2-10-10). Ale zase nemam to za zle a kdybych tu situaci mohla vratit, asi bychom veci v tu chvili stejne jinak neudelali. Taky to mohlo byt opravnene, ze jo. Jen PA mi pak rikala, ze kdyby tam byla jina dr, tak treba jeste minutu pocka.
    HOKITOKY
    HOKITOKY --- ---
    Rada Unie porodních asistentek právě schválila vypsání nové sbírky na právní zastupování porodních asistentek při získávání registrací a bránění se proti nesmyslným pokutám. https://www.darujme.cz/projekt/1202600
    RADU
    RADU --- ---
    KATODA: tyjo veliká škoda, že je to až v Praze....Nechcete vystupovat i jinde např. v rámci Týdne respektu k porodu?:-) Myslím, že u nás na liberecku/jablonecku by přesně takové představení holky uvítaly do svého programu!:-)
    RADU
    RADU --- ---
    KATUSA: podle mne nemůže být dítě šňůrou přiškrcené, hm?...jsou v ní cévy do šroubovice a je jich několik, to by se musely zaškrtit např. o ramínko, aby neodcházela do těla dítěte okysličená krev a bylo přiškrcené....nebo? Navíc po porodu ještě několik minut tělíčko většinou bere kyslík z krve matky z pupečníku a placenty...Rozdýchávat okamžitě mimčo mi přijde nesmysl..

Nám se Majda vyloupla na svět, pár dlouhých vteřin jen ležela...a najednou si tak hekla a začala pomalu dýchat, naprosto bez pláče, prostě se nechal dozrát plicní epitel tak, jak po porodu měl, takže neměla žádné bolesti, jako to zažívají děti, kterým se nenechá pupečník dotepat...
    KATODA
    KATODA --- ---
    Moc ráda bych vás pozvala na poslední Promiňte, že rodim v tomto roce 12. 12. ve čtvrtek zase ve Venuši ve Švehlovce na Žižkově. Potom ještě hrajeme 7. 1. (kdyby jste to chtěli dát někomu jako vánoční dárek). Autobiografické představení tří žen, které porodily první dítě v porodnici a druhé dítě doma. Nadhled a humor nechybí! Vřele zvu. http://www.venuse-ve-svehlovce.cz/#program
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    SARKALINA: pokud by nekoho zajimalo, v jake fazi se nachazi projekt PORODNICE 5P , tak tady jsou vystupy ze zarijoveho seminare, ktereho se zucastnili pravnik, neonatolog, zachranar, zastupci vybranych porodnic (Bulovka, Rakovnik, Kromeriz, Jablonec), UNIPA, PDCAP

Výstupy ze semináře 27.9.2019
    Výstupy ze semináře 27.9.2019
    http://www.pdcap.cz/Texty/SeminarRPPP2019/Vystupy27.9.html

Momentalne probiha verejna sbirka k dofinancovani odborne publikace, tak kdyby mel nekdo pocit, ze by se rad - byt i jen malym prispevkem - podilel na zmene systemu ceskeho porodnictvi, budeme radi za kazdou korunu - zbyva nam vybrat necelych 8k.

PorodNICE 5P – aby byl porod bezpečný i vlídný | Nadační fond pomoci Karla Janečka
    https://www.nfpomoci.cz/...dny/?fbclid=IwAR29KddCT1TfWdPDf3RRWgjaqf4ewuXKCUjHPilWiuhxEHToMI_lxEy60eo

Ted ve stredu 20.11. probehne druhy seminar, tak nam muzete drzet palce, vypada to, ze se ledy rozhybou .-]
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KATUSA: si budu muset pustit znovu, zahradu jsem vynechala.. přetržený pupečník byl i v tom porodu mezi dveřma a tam z něho právě nic neteklo.
    a jasně, tohle je ukázka toho jak zhruba by to mohlo vypadat v případě zdravé ženy, která si je plně vědoma svých kompetencí a toho co tělo skutečně dokáže, takových je až příliš málo.. na vině není žena která to takto nemá, ale systém, normy, způsob života, který je kulturně daný a stále větší neschopnost vypnout neocortex.. což nás nakonec možná bude stát mnohem větší cenu než si zatím uvědomujeme..

pokud jde porod přirozeně a hromonální mix ženy je jen její, tedy žádné intervence, stres atp. pak je žena v druhé době porodní naprosto klidná a bdělá..
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    YEETKA: To jsem psala k tomu osekanému videu porodu na zahradě, kde je vidět jen pád přiškrceného promodralého novorozence na zem, přetržený pupečník a plno krve z něj... I když jsem pak viděla plnou verzi, je to pro mě pořád strašidelné. Ty dvojčata jsem už nedala. Zmírňuje to jen vědomí, že je medicínsky vzdělaná a dokáže si to sama ošéfovat, ale takových žen je stopro minimum, není v silách a schopnostech většiny žen 1) nastudovat vše potřebné, 2) zachovat si tak chladnou hlavu v takové silné chvíli... Tahle je ojedinělý úkaz, ale souhlasím, že to je poučné.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KATUSA: až na tu fotografku co tam bleskem s největší pravděpodobností narušila hormonální koktejl u mimin nic strašidelného nevnímám..
    ještě bych třeba jinak zacházela s tím pupečníkem, nicméně se domýšlím, že když z něj netekla krev už dotepal.. a u jednoho dítěte bylo vidět, že by spíš potřebovalo všechen zbytkový kyslík.. taky bych se víc věnovala odsátí plodové vody a rozdýchání..
    každopádně je super, že jsou ženy, které jsou schopny porodit takto úplně samy a u toho ještě vnímat a načítat odkud krvácí, taky co to dítě atd.
    nejpoučnější pro mě bylo jak dlouhá nastala odpočinková doba mezi těmi dvojčaty.. jak dokonale funguje hormonální systém když má možnost..
    a ty děti u porodů! naše dcera taky uvítala svou mladší sestru spolu s dalším hroznem dětí a syna prospaly, každopádně pro ty děvčata je fakt velký dar tohle vidět..
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KAREN: šnůra kolem krku problém není, ale může být.. když je dítě vitální a v druhé době porodní je kontrakce vydatná a delší než odpočinek, pak je to ok.. horší je když to tak není, tam je pak třeba pomoci matce aby na sebe převzala hodně z toho, co je jinak na dětátku..
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    PETPET: Díky za ty odkazy...
    PISISKVOR: Nedalo mi to a shlédla jsem ten její kanál, musím říct, že to obdivuju. Ale takoví lidi jsou výjimky. To video ze zahrady bylo osekané a bez komentářů, když jsem to viděla celé, hned to působí jinak. Bylo to jejich 6.dítě a nestihla ho chytit jako ty předešlé, prý hups... Je to drsňačka a zjevně dost chytrá a vzdělaná a prostě ji baví rodit a starat se o děti... Má k těm sebou vedeným porodům takový až vědecký přístup, prostě zajímavé. Nejvíc by mě nakonec zajímalo, z čeho žijou, vypadá to, že otec je pracovně pořád pryč, aby rodinka mohla žít svůj spokojený bio život ve Francii... :-) Taky bych nejraději zůstala s dětma doma - ale to už je jiná diskuze.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    KATUSA: PETPET: ja myslela, ze ten pupecnik se mi jenom zdal (divala jsem se na to v tlf a postrehla jsem jen, ze ten manevr s prerusenim pupecniku byl prilis rychlej na to, aby se tam sudlal s podvazanim, ale nevidela jsem to poradne a ani by me to uplne nenapadlo, ale tak zas fakt je, ze po tom prvnim porodu na dvorku na zem se asi neni cemu divit).
    no hele, ja se svym nastavenim bych mimo zdravotnicky zarizeni nerodila (proti domacim porodum vubec nic nemam), a mne na tom predevsim prijde bizarni, ze to dava na internet, prave kvuli tem preslapum. to neni uplne dobry how to:D treba ten porod na tom dvorku, mne to prijde takovy zvireci, nevim jak lepe bych to vystihla, tam mne prijde spatne uplne vsechno. v interieru sice tatik (nebo at je to kdokoliv) alespon zamezil tomu, aby dite upadlo na zem, i kdyz mu malem zlomil vaz plus ten pupcenik...
    pro me je tam teda vic detailu, ktery by mne vadily, vcetne tech blesku z fotoaparatu do oci novorozence a tak.
    fyzicky je to pro me ale celkem neuveritelny, ze to zvladla (i ty deti ostatne:D), ja mam kolem sebe par porodu dvojcat a tyjo, vrhnout prirozene a jeste ve stoje a jeste se tvarit jakoze celkem nic... ulet
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    PISISKVOR: Já to vnímám jako dost strašidelné a nezvládnuté. Prostředí neřeším, když někdo rodí s delfíny atd., proč ne s dětma na zahradě. Ale že vůbec nevychytala tu polohu, že ten chlap to jen točil, místo aby chytal dítě, přetržený pupečník, prostě ble, děs běs a štěstí, že se malému nic nestalo. Ale ve světle dalších videí, hlavně "Mein Tag mit 8 Kindern" má můj obdiv za to, jak to zvládá s úsměvem, je vidět, že ji to fakt baví... :-) asi tu medicínu vystudovala proto, aby tohle všechno zvládla...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam