• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: A zaroven mi prijde zodpovedna, aby to nevyznelo, ze to ma na haku.
    ADD
    ADD --- ---
    KATERINA: Vladka je bajecna. Ezo pusobi, ale nic nam nenutila. Je to pohodarka a pohodu prenasi na ostatni, vrele ji doporucuju.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KATERINA: já jsem se s Vlaďkou potkala v minulém těhotenství. Přišla mi příjemná, trochu lesanovitá (batikované hábity included), ale nakonec jsem se rozhodla rodit bez svojí PA (neměla jsme v plánu rodit doma, chtěla jsem svoji PA do Rakovníka). Zpětně to vnímám trochu jako chybu, ale je fakt, že mi asi taky úplně nesedla Vlaďka jako osoba, možná mi moc přípomínala matku, se kterou jsem v té době bydlela a nějak jsem ji nechtěla mít u porodu :D
    Mám ale kamarádku, která rodila doma s Vlaďkou své druhé dítě a byla moc spokojená. Na druhou stranu ona je právě mnohem víc "ezo" než já. Plus tady na nyxu je určitě minimálně jedna holka, co s ní taky rodila, třeba se ti ozve.
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    YEETKA: děkuju!
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KATERINA:
    úplně ti rozumím, je rozhodně nedílnou součástí hladkého porodu mít za sebou jistotu, že přijde někdo zkušený..

a jsem ráda, že to sedlo..

při svých třech porodech doma jsem hluboce potřebovala od žen okolo, aby mě zase a znovu ujistily, že jsem v bezpečí a že to zvládnu..
    mám pocit, že porod vždycky odplaví úplně všechno.. v ideálním případě.. se žena pustí do divokého proudu intenzity a zemře,aby se mohla zrodit matka a hlavně dítě..

držím palce, kdyby potřebovala oporu, napiš..
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    YEETKA: já se zas určitě budu cítit bezpečněji, když bude taková nějaká záloha, plán B (mívám to tak i při cestování, kdy si o tom místě hodně zjistím, udělám ideální plány a pak varianty B, C kdyby třeba pršelo, protože to mě ušetří stresu co vymýšlet v tu chvíli když věci nejdou ideálně)...

Každopádně i za nevyžádané rady j jsem fakt vděčná. Teď už se posouvám do fáze, kdy už si nechci tolik zjištvat a načítat teoreticky co se jak kde dělá ale soustředfit se víc na sebe, jak píšeš, na zdraví, snad nezaínám s těhotenskou jogou a cvičením moc pozdě :)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KATERINA:
    tady je fajn se nějak zastavit a uzemnit..
    úplně rozumím tomu stresu, každopádně nejlíp se rodí, když se strach rozhýbe, roztančí, cokoliv ti sedí..
    všeobecně hodně pomáhá kdykoliv si vzpomeneš procítit nohy, každý prst, střed chodila atd. a pevně prorůst do země..
    zdánlivě se na tohle neptáš..
    ale je nutný nejdřív zase a znova opakovat pro sebe, že "mé tělo je schopné porodit bez komplikací a jsem plně kompetentní rozpoznat, kdyby se něco dělo"..
    stejným způsobem si nastav, že přijde johanka..
    pokud ti ta druhá pa nebude sedět, prostě jí to řekni a rozlučte se, pokud nebudeš chtít, nemusíš a určitě ti to vyjde..

zaměř se na zdraví a na tu dokonalou schopnost těla porodu a důvěřuj dítěti, že to společně dáte..
    pěkně se ti pak bude skládat všechno tak, jak budeš potřebovat..

sry za nevyžádanou radu, jen tuším, že jsi potřebovala i něco takového..
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    KATERINA: já osobní zkušenost s Johankou. Nemám k ní jedinou výtku - vstřícná, vše domluvené platilo, po celou dobu klidná, v případě potřeby radila, ale spíše byla tichý pozorovatel. Určitě bych neváhala jí volit znova.
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    ahoj, máte tu někdo osobní zkušenost s PA Johankou K. nebo Vlaďkou Niederhafnerovou?

S Johankou jsme se setkali jednou a bylo to ok, překvapila mě vzhledem ale jinak věděla dost a byla hodně klidná což je dobrý. Po telefonu při domlouvání čehokoli mi přišla vždy velmi vstřícná a super. Vzhledem k termínu radí mít i někho dalšího domluveného "v záloze" tak mám tu Vlaďku, s tou jsem se ještě neviděla, přijde mi do telefonu vždy taková víc uspechaná, často telefon musí položit protože řeší něco kolem svých dětí, z té rozlítanosti tedy nemám tak vstřícný dojem... Schůzky posunula protože koronavirus tak že to stačí až budu po 30. týdnu což je tedy brzy a už na té první schůzce chce zaplatit 3 tisíce za to že si bude držet tu pohotovost.

Z nemocnic nemám dobrý pocit a tak samozřejmě chci někoho kdo dobře rozpozná jestli tam jet nebo jestli ještě cajk. PA Jonaka říkala, že u prvorodiček je to tak 30% co do té porodnice pak z různých důvodů jedou.

Na PA Johanku se mi na netu povelo dohledat pár spokojených hodnocení, ale na PA Vlaďku ne, tak budu fakt ráda když nekdo napíšete svou zkušenost, sem nebo klidně do pošty, moc děkuju
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    Hithit - Příběhy zrození
    https://www.hithit.com/cs/project/7283/pribehy-zrozeni

Kniha 35 porodních příběhů, doporučení porodní asistentky, právní informace a statistika. Cílem je obnovit důvěru žen ve své tělo a ukázat, že porod není patologický, ale fyziologický děj. Měníme systém porodní péče odspodu. Pomozte i Vy knize na svět.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    DOUPLE: rada ten sice bere, ale musíš se registrovat před porodem s dostatečným předstihem, má dost plno. http://tomasrada.cz/novinka-omezeni-prijmu-novych-deti
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    SEVILLE: diky, tu jsem shodou okolnosti uz zkousela a ac ma na webu, ze registruje nove pacienty, momentalne je pravdou opak /overeno telefonicky/
    DOUPLE: dik, mrknu na nej :-)
    KETHAMINA: dobraaa :-)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    SARKALINA: MUDr. Tomáš Rada (Praha 6) http://tomasrada.cz/
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    SEVILLE: Nazor z druhe strany - je skvela jen pokud po ni clovek nic moc nechce a nema vecne nemocny dite, coz ji ale neprislo jako nic zvlastniho k reseni...cca po roce a ctvrt jsem radsi sla k jiny pediatre. Ta jeji sestra byla jako laktacni poradkyne u nas doma, s kojenim mi moc (spis vubec) nepomohla, ale nektery jeji tipy byly uzitecny, to jo.
    Kazdopadne to, ze doktorka netlaci do ockovani je pravda, hexu neda driv nez ve 3 mesicich (u nas k ni doslo mnohem pozdeji a nedelala z toho drama).
    Je hodne na homeopatii.
    SEVILLE
    SEVILLE --- ---
    Výborná pediatra je Mudr. Martina Matulová, sídlí kousek od Kubánského náměstí. Je velmi otevřená, převzala nám dítě po ambulantím porodu, s očkováním začíná automaticky později a s individuálním očkováním případně neočkováním taky nemá problém, její zdrav. sestra je laktační poradkyně. Předpokládám, že by neměla problém ani s převzetím dítěte po domácím porodu. Opravdu je skvělá, respektující, ale nejsem si jistá, zda stále nabírá.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    SARKALINA: pokud narazíš na Prahu, poděl se. Mě PA radila ať hledám už teď a to rodim v dubnu :(
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    Prosim o tip na pediatra, ktery nema problem s prevzeti do pece po DP, prijima nove pacienty, je respektujici a nema problem s individualnim ockovanim...existuje vubec nekdo takovej? Idealne okoli Melnika, Usti nebo Praha? Diky.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    RADU: pupeční šňůra je jedna silná žíla a další dvě ji obtáčejí.. problém je vyhřezlá šňůra, to je dítě bez kyslíku.. pak je problém pokud šňůra obtáčí krk jednou i vícekrát, což může bránit správné rotaci a druhá doba porodní trvá dlouho, protože nedovolí dítěti pořádně vstoupit do porodní cesty.. v takovém případě je nutné aby se žena maximálně uvolnila a porodila co nejrychleji.. taky záleží na délce šňůry, to nedokážeme změřit.. a největší průšvih je když se odloučí placenta a dítě je na cestě, opět je bez kyslíku a jde o sekundy.. a může se stát, že v některé fázi rotace si dítě šňůru stlačí, ale to jsou promile, pokud se tak stane pak dítě reaguje, nejde do rizika.. a co se týká čekání na oživování, pak to nedává smysl, dítě na šňůře samozřejmě má kyslík, ale pokud se narodilo a nedýchá je nutné mu pomoci bez čekání, může mít vodu v dýchacích cestách a pokud byla voda zakalená pak je to nutné udělat okamžitě .. jednak nemusí mít sílu a druhak je to nesmyslný risk.. pokud je dítě modré až bílé a dýchá, pak se dá placenta namočit do lavoru s teplou vodou.. všechen zbylý kyslík okamžitě přejde k dítěti..
    RADU
    RADU --- ---
    Kopíruju od Ágnes Němečkové:

"Ot podpoříte mne v osvětě...Drahé ženy, hodně z vás sleduje moji činnost v projektu Podpoříte mne v osvětě. Momentálně spouštíme registraci členské základny. Protože když budeme moci při jednáních s těmi kdo mají možnost měnit systém říct, že mluvíme za x tisíc rodičů bude náš hlas mít větší váhu. Pokud se chcete stát registrovanými sympatizanty prosím klikněte na tento odkaz a přihlaste se. Budete dostávat speciální informace a vaše podpora bude vidět. Díky ❤️ www.osvetarodicu.cz ( web prozatím nefunguje, ale brzy ho pustíme a budou na něm mraky informací)"
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    RADU: Mne doted trosku mrzi, ze dr pri druhem porodu dr asi trosku spanikarila a malou hned odstrihli a sli rozdychavat. Kdyby ji nechali na pupecniku, tak se podle me pomalu chytne sama. (Apgar 2-10-10). Ale zase nemam to za zle a kdybych tu situaci mohla vratit, asi bychom veci v tu chvili stejne jinak neudelali. Taky to mohlo byt opravnene, ze jo. Jen PA mi pak rikala, ze kdyby tam byla jina dr, tak treba jeste minutu pocka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam