• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    YEETKA: OK. Vidim to jinak. Kazdopadne diky za reakce a diskuzi.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    PETER_PAN:
    a tady se můžeme zamotat na hodiny..
    existuje celá řada analýz a metanalýz, které tvůj úhel pohledu vyvrací..
    v zájmu dítětě je také aby matka prošla porod fyziologicky, dnes už víme, že to má přímé dopady na imunitu, závislosti atd.
    v tomto procesu hraje hlavní roli primitivní část mozku a v závislosti na tom hormony..
    tyto části mozku ale neuvolní patřičný mix pokud se žena necítí v bezpečí, zda je to doma nebo v porodnici je zcela na jejím uvážení..

my jsme v podstatě vůbec porod doposud nepochopili, v podstatě patří na endokrinologii a nikoliv do porodnice :)

jinak porodnice není záruka přežití ani záruka "bez poškození" v mnoha případech je to přesně naopak..

PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETPET: Uznavam ze jsou ploche, protoze je ohybam o technicko-medicinskej nadhled. Tzn. zajmy ditete jsou dulezitejsi nez individualni preference rodicky, s tim ze zajem didete je definovanej jako jeho nejvyssi mozna sance na preziti/preziti bez poskozeni.

Ale tvuj argument o ohavne zkusenosti z porodnice je zcela relevantni. Tech negativnich referenci je cela rada a pozadavek rodicek na respektujici a ferovy prostredi je zcela na miste. BTW Ja i moje mamka jsme oba malem umreli pri udajne uplne zmrsenem porodu.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    PETER_PAN: hm, a tady právě narážíš na tu superschopnost "vím jak to mají, je mi jasný všechno".. prostě babišovy novinky vydaly článek o překotném porodu, kde to rodiče, z mého úhlu pohledu v šoku, nevyhodnotili dobře.. btw pan premiér vlastní sít reprodukčních klinik a určitě nemá v záměru žádný marketing v tomto směru :D
    - s plánovanými domácími porody to nemá nic společného, jakkoliv se to tam snažíš natlačit co to dá
    - snad se shodneme na tom, že tvoje odbornost je nulová, tedy nedokážeš objektivně posoudit zda je bezpečné nebo ne pro fyziolicky probíhající těhotenství porodit doma
    -nemáš tedy ani sebemenší páru o tom jaká pro/cons vůbec jsou a pokud sem přijdeš píčovat a prskat nemá nikdo chut s tebou vést sofistikovanou diskuzi..
    PETPET
    PETPET --- ---
    PETER_PAN: a jak vis, proc nezavolali sanitku?
    Ja jsem se treba pro porod doma rozhodla po nekolikaletem zkoumani porodu, nacteni mraky informaci (vcetne rizik) a taky a predevsim po ohavne zkusenosti z porodnice. Myslim, ze tvoje informace o tomto tematu jsou velmi ploche.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    YEETKA: Do te klasifikace nepatri, ale je soucasti toho fenomenu protoze ty lidi reagovali na zaklade nejakeho mindsetu, ktery je stejny jako u tech lidi ktery se pro planovany domaci porod rozhodnou.

Tzn. to ze jejich bazalni info o problemu je zalozeno na nepravdivem predpokladu ze porod je (v dnesni dobe, kdy 100+ let ochcavame prirozenou prirodni selekci) normalni fyziologicky proces vedlo k tomu ze nezavolali rychlou v prvni minute. A je to ten stejny predpoklad ktery vede k tomu ze se zeny rozhodnou pro "plánovaný domácí porod".
    Primarne tedy rozporuji to, ze existuje (v ramci porovnavani pros/cons) takovy soubor parametru ze ma vubec smysl uvazovat o porodu doma. V tom je ten problem.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    PETER_PAN:
    jak jsme se ti tady už snažili vysvětlit..
    tento případ nespadá pod klasifikaci "plánovaný domácí porod"

doporučuji skutečně buďto o tématu něco nastudovat, nebo se nevyjadřovat, protože pak působíš jako jednoduchá řepa..
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    YEETKA: Ne, prasarna je ze je jeste obhahujes. To jestli byli nebo nebyli v soku neni dulezite, kdyby nemeli v hlave namrdano ze domaci porod je v zasade spravna volba, volali by zachranku jako prvni vec.
    A to ze byli kompatibilni s timhle trendem je mimojine vina i lidi jako jsi ty!

Ja nehejtuju jenom tyhle lidi, ja rozporuju uz ten koncept ze domaci porod je soucast moznosti volby a zohlednuje se prani matky (ovlivnene marketingem kolem toho) na ukor zajmum ditete.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    YEETKA:
    jinak ten znalecký posudek..
    případ uzavřen, nedá se žádat o přezkoumání pokud není otevřený.. ani o kasační stížnost..
    ale v pátek se obrátím na kolegyně a pokud bude vůle sepíšu podnět komoře soudních znalců ČR
    tenhle precedent je fakt špatně, na příkladu takových jako je Petrpan je vidět, že tahle záležitost je naprosto nešťastná
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    PETER_PAN:
    prosím tě, ty odborníku..
    kde začít..
    možná až budeš studovat porodnictví pár let, tak bych teprve potom uvažovala o tom pustit se s tebou do odborné debaty..
    svět je plný takových všeználků, co si myslí, že ví jak to je..

a rozebírat ty rodiče, řešit je je fakt ještě větší prasárna..
    ani já jako někdo kdo pracuje s porody a rodiči bych si v životě netroufla někoho hodnotit nebo dokonce říkat co měl a neměl..
    jistě, měli volat záchranku, ale nikdo z nás tady nemůže objektivně posoudit jaká byla ta situace, jestli byli v šoku atd.
    obzvlášť by neměli soudit ti, kteří o tomhle vůbec nic neví, ani nemají děti ,)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    YEETKA: Znalecký posudek tvrdí, že dítě vykrvacelo (co taky jinýho mělo dělat s nepodvazanym pupkem), ale dulezity je ze jsi nam vysvetlila ze nemelo surfaktant.

Kazdopadne o to vubec nejde, jde o to ze vina je na strane rodicu kvuli tomu jak se zachovali. To ze behem prvni minuty nezavolali rychlou je to co by jim melo byt davano za vinu primarne. A ten duvod proc to tak udelali je z nejvetsi pravdepodobnosti ten ezo-mindset o tom ze domaci porod je neco co je v zakladu v poradku, nepredstavujici zavazna rizika, je to prirozeny fyziologicky proces, ktere spravne nepotrebuje expertni nahled. A tenhle mindset ci svetonazor neni pravdivy, kor po 100 letech obchazeni prirozeny prirodni selekce.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    PETEKKA:
    nevidím souvislost s dom. porody..
    rodiče nevyhodnotili situaci, nejspíš byli v šoku..

nicméně bych upozornila na znalecký posudek, kde se tvrdí, že dítě vykrvácelo z placenty..
    děti narozené v 28 tt nemají vyvinutý surfactant, povrchově aktivní látku, která umožňuje správnou fce plicních sklípků, tomu dítěti s největší pravděpodobností zkolabovaly plíce..
    PETPET
    PETPET --- ---
    PETEKKA: souvisi to opravdu jen a jen velmi malicko. Myslim, ze se neda srovnavat prekotny porod doma ve 28.tydnu, kdy ti rodice pak s tim mikro mini miminem zustanou nepochopitelne doma a s planovanym porodem donoseneho ditete doma, vetsinou s asistenci zkusene PA nebo alespon poporodnim supportem.
    Vlastne to nesouvisi s domporody vubec...
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    YEETKA: jako osvětu by tohle téma asi skutečně chtělo, když se najde matka, která porodí dítě PŘEDČASNĚ a nezavolá hned poté záchranku?wtf?ta měla evidentně nastudováno úplný hovno.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    YEETKA: to, že se to stalo a maličko to souvisí i s tímto klubem a proto to sem peter-pan hodil,ale popírat nebudeme,že ne?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    PETER_PAN:
    na článek od novinek jsme vždycky čekaly :D
    tak díky, opravdu osvěta..
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Krasni lide a takovy intimni zazitek meli, uplne neco jineho nez v te sterilni nemocnici. Tehotenstvi neni nemoc, rodime tisice let a priroda si vzdycky cestu nasla. Namaste, ... zmrdi.

Byla to největší chyba, řekla soudu matka, které zemřelo dítě při domácím porodu - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...tsi-chyba-rekla-soudu-matka-ktere-zemrelo-dite-pri-domacim-porodu-40335063
    ADD
    ADD --- ---
    MEI: Nikoho nad ty, ktere uz tu byly doporucovane, neznam, jen poradim hledani neodkladat - pokud uz jsi registrovana v porodnici, bude problem najit PA, ktera ma v dobe Tveho terminu volno. Jak rikala moje PA - "Mne se dve carky na testu hlasi pet minut po telefonatu manzelovi, jinak uz muze byt pozde." :-) Tak drzim palce. :-)
    MEI
    MEI --- ---
    Ahoj, obracím se na vás s klasickým dotazem - tip na dulu/PA v Praze nebo SČ?

Čekám druhé dítě, při prvním těhotenství jsem měla naprosto skvělou dulu Moniku - ženu, která je v mnoha ohledech naladěná stejně jako já, ale je na ní něco maličkého, co mi nehraje. Nakonec jsem měla překotný porod, takže se jej účastnila jen po telefonu a já vlastně pocítila, že je to tak dobře. http://www.dulamonika.cz/

Nemáte náhodou někoho, koho byste rádi doporučili?

Jsem registrovaná v nemonici (Podolí) a jsem OK s variantou ambulatního porodu (zpětně mi přijde fajn, že malého po porodu prohlídla doktorka a já si ho v noci mohla odvést s klidným svědomím domu), ale nebráním se ani domácímu porodu, zejména pokud bude pokračovat virové šílenství a hrozil by mi porod s rouškou.

Díky za všechny reakce.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    MORGAN: No kvuli soukromi a bezpeci asistentek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam