• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Krasni lide a takovy intimni zazitek meli, uplne neco jineho nez v te sterilni nemocnici. Tehotenstvi neni nemoc, rodime tisice let a priroda si vzdycky cestu nasla. Namaste, ... zmrdi.

Byla to největší chyba, řekla soudu matka, které zemřelo dítě při domácím porodu - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...tsi-chyba-rekla-soudu-matka-ktere-zemrelo-dite-pri-domacim-porodu-40335063
    ADD
    ADD --- ---
    MEI: Nikoho nad ty, ktere uz tu byly doporucovane, neznam, jen poradim hledani neodkladat - pokud uz jsi registrovana v porodnici, bude problem najit PA, ktera ma v dobe Tveho terminu volno. Jak rikala moje PA - "Mne se dve carky na testu hlasi pet minut po telefonatu manzelovi, jinak uz muze byt pozde." :-) Tak drzim palce. :-)
    MEI
    MEI --- ---
    Ahoj, obracím se na vás s klasickým dotazem - tip na dulu/PA v Praze nebo SČ?

Čekám druhé dítě, při prvním těhotenství jsem měla naprosto skvělou dulu Moniku - ženu, která je v mnoha ohledech naladěná stejně jako já, ale je na ní něco maličkého, co mi nehraje. Nakonec jsem měla překotný porod, takže se jej účastnila jen po telefonu a já vlastně pocítila, že je to tak dobře. http://www.dulamonika.cz/

Nemáte náhodou někoho, koho byste rádi doporučili?

Jsem registrovaná v nemonici (Podolí) a jsem OK s variantou ambulatního porodu (zpětně mi přijde fajn, že malého po porodu prohlídla doktorka a já si ho v noci mohla odvést s klidným svědomím domu), ale nebráním se ani domácímu porodu, zejména pokud bude pokračovat virové šílenství a hrozil by mi porod s rouškou.

Díky za všechny reakce.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    MORGAN: No kvuli soukromi a bezpeci asistentek
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    LAMIA: zarazi z jakeho duvodu? nejde mi vycist jestli to je pozitivni nebo negativni povzdech
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    KATERINA: Ne, neboj. Ja se ptala obecne. Dela to tu mnoho zen. Jen mne to dlouho zarazi.
    A minus jsem ti nedala. To nedelam:)
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    LAMIA: no já moc nevím jak jinak bych se moha zeptat na osobní zkušenosti jinak, než že řeknu jméno... :( koukám že jsem dostala minus, tak to bude asi za to...? Jestli jsem tím porušila něco co se nemá dělat tak řekněte a smažu se...
    Vlaďku chci i pro případ že by povolili doprovod do porodnice, bohužel mi zrušila den předem přes sms další schůzku, takže další pokus bude na konci června :(
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    BODY_SUIT:
    a přesto to některé nedělají..
    ty rozumné ano :D
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    ANDELICEK_ANDY: moc si nedokážu představit, že si PA, byť třeba jenom k doprovodu do porodnice, záznamy nepíše. Vždyť v tom je smysl té PA, že kontinuálně sleduje těhotenství a vyhodnocuje jeho průběh a případná rizika. Moje PA si vedla záznamy i jako doprovod do porodnice a přišlo by mi divné, kdyby to nedělala.
    PETPET
    PETPET --- ---
    JONKA: gratuluju moc!
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KAREN:
    každá rozumná pa i dula si píše záznamy.. to je nutnost
    KAREN
    KAREN --- ---
    ANDELICEK_ANDY: A jiny PA si nic nepisou??
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    KATERINA: ahoj. Johanku znam, je to prima zenska a jediny duvod proc jsem ji k porodu nechtela je, se si pise zdravotni zaznamy, jakoze jsem nechtela nekde lezet napsana v zaznamech. Jinak bych si ji k porodu urcite vzala :)
    ADD
    ADD --- ---
    JONKA: Blahopreju!
    KAREN
    KAREN --- ---
    Další vtipnej nadpis, kterej mě nechce pustit (facepalm)

Nepohodla se s porodní asistentkou, manžel zůstal na domácí porod sám
    JONKA
    JONKA --- ---
    Tak prosimvas, nakonec jsem porodila behem sedmi hodin (u prvniho porodu to bylo asi 36) zrovna v asi jedinou dobu, kdy ta druha PA, ze ktere jsem nela obavy, nemohla :) ani ne hodinu po prijezdu te moji PA (samotne) byl Jirik na svete :)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Holky jen takový dotaz, napadá mne to tu už pár let. Přijde vám v poho, tu psát jména PA? Pardon nechci rozjíždět flame, ale vždycky mne to zarazí.
    Jinak ad KATERINA přidávám se k pozitivním neezo referencím BODY_SUIT [ BODY_SUIT @ POROD DOMA příznivci vítáni ]
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    JONKA: to co popisuješ je dost jasný vhled.. Moc se mi líbí, jak máš vyladěný kompetence..
    pokud to takto cítíš a pokud jsi ochotná najít sílu na to to s těmi pa komunikovat, tak do toho běž..
    jednak zpětná vazba, druhak si to třeba ujasníte..
    odkud jsi?
    případně je dobrý zkusit se domluvit s pa, pa že by přišla třeba dula, která prostě sedne tobě..
    ty jsi klient..
    taky je všeobecně známo, že u porodu se skutečně stává, že žena neporodí dokud neodejde ten kdo jí brání v otevření se..
    tohle je velké varovné bacha, dám krk zato, že jsi na skvělé cestě ke svému porodu ve svých kompetencích..
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    JONKA: tomu rozumim, taky bych to nedokazala vykomunikovat. mela jsem obdobny obavy a druhej porod byl tak rychlej, ze jsem porodila hodinu pred prijezdem PA. vnitrne jsem si to tak prala a podarilo se. jsou samozrejme vyjimky, ale druhy a dalsi porody bejvaj rychlejsi nez ten prvni. drzim palce at ti to vyjde.
    JONKA
    JONKA --- ---
    ADD: Ono se to nabízí no, vyříkat si to předem, ale pro mě je to prostě nějak těžké. Nemám problém cokoli odmítnout doktorům, tam zvládám komunikaci docela dobře, ale s těma PA, se kterýma mám o dost přátelštější vztah, mi to paradoxně tolik nejde, asi právě proto, že je to všechno takové kamarádské a milé. A mně je to "blbé" a nechci, aby se někdo urazil. Přitom samozřejmě vím, že jde hlavně o mě a můj porod a víc řešit nemusím. Budu si to asi opravdu muset zpracovat víc v sobě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam