• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ULO
    ULO --- ---
    PROMETHEA: Niki je výborná, ještě nemá licenci a chodí se supervizí. Tohle byl její 39 porod, který vedla, ještě jí chybí asi 190 s dohledem. Jsem rada, že jsem ji tu měla.

(Taky má specializaci na nechtěné těhotenství, je fajn, že něco takového vůbec existuje, že se s tím celé těhotenství pracuje)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ULO: asi OT, ale ta PA je strasne sympaticka (i kdyz ma tu rousku)
    ADD
    ADD --- ---
    ULO: Blahopreju!
    ULO
    ULO --- ---
    (Ty nozicky jsou syna)
    ULO
    ULO --- ---
    Z Facebooku mých PA. :)

PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ULO: a tady v DE jsou domácí porody taky minimální procento, protože porodní asistentky, co chodí k domácím porodům musí platit nesmyslně vysokou částku za pojištění, která je navíc neúměrné částce, kterou dostanou od pojišťovny za porod. a proto tu službu nabízí bohužel zanedbatelné procento asistentek.
    ULO
    ULO --- ---
    CAMELLA: každý to má jinak. Tady domácích porodů ubývá, říkala PA. Což je pro ne blby, protože aby získaly licenci musí být u xy domácích porodů, takže to trvá déle, protože ne každá u porodu chce ještě někoho dalšího.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ULO: tak to už je pak imho úplně mimo, že by kdokoliv komukoliv cokoliv upíral. Na druhou stranu moje tchýně se tvářila otřeseně, že jako dnes není běžné, aby u porodu byl nonstop doktor, že to by jako rodit nechtěla (ač rodila v hlubokém socíku a teda asi to nebyla žádná krása)
    ULO
    ULO --- ---
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ULO: a neříkala jsi, že je tam spousta indikací, včetně “strachu z domácího porodu”, kdy se neplati?
    ULO
    ULO --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Jj. Ale třeba moje mama to vnímá tak, že je mi odpíráno právo rodit v porodnici, protože to se platí (při zdejších příjmech úplně v pohodě částka a lidé ze sociálně slabších poměrů platí ještě míň, pokud vůbec). Mně zdejší systém vyhovuje, cítím se bezpečně. Dvakrát to bylo fajn, tak uvidíme, co bude tentokrát.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    ULO: to zní opravdu dobře. Třeba se jednou u nás v ČR také dočkáme toho, že bude možnost volby s takovým servisem a zastitenim pojišťovny.
    ULO
    ULO --- ---
    IKA: jestli je tam to samé co před dvěmi lety tak:
    2xporodnicke kalhotky a dvoje balení vložek
    3baleni různých Hydrofobních kompresních čtverečků
    Svorka na pupecnik
    3xrukavice
    1xPorodnická podložka 70x180cm
    8xpodlozky 60x60cm
    2xNepropustná podložka 90x180cm
    Vata
    Líh
    Antibakterialni gel
    A jako dárek textilní zebrou a ručník se zebrou. A k tomu popis obsahu a použití jednotlivých jeho položek.

IKA
    IKA --- ---
    ULO: čo je v tom balíčku?:)
    ULO
    ULO --- ---
    Byla jsem dnes u PA, probrat porod a přání. Tak mě potěšilo, že od dnešního dne s nimi můžu rodit doma a nemusím do porodnice. Říkala jsem ji, že se možná nakonec rozhodnu pro porodnici, podle toho jak se budu cítit a tak, ale i tak je osvobozující, že mám na výběr. (PA je jedno, kde budu rodit, zaplaceno od pojišťovny dostane stejně).
    ULO
    ULO --- ---
    Včera mi od pojišťovny přišel balíček k domácímu porodu (nl), chápu, že firma HEKA, která dodává zdravotnické potřeby, je úplně normální, ale za daných okolností si nedokážu tu přimyšlenou čárku nad “A” domyslet.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ULO: Hah, ty fleky zas pekne pripominaji tu radost co se udala. :))
    ULO
    ULO --- ---
    Tak jsem si dneska procházela seznam, co mi zaslali z organizace poporodnich pečovatelek, co potřebuju k porodu doma. Proti předchozím letům přidali ještě termofolii (Doslova psali roli alobalu) na udržení teploty miminka a kilo soli na fleky od krve. Tak mě to pobavilo.
    Uvidíme jak to bude. Nic méně kilo soli se doma neztratí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam