• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHM8Bosna a Hercegovina - historie, současnost, tipy a triky na cestování
    2ND
    2ND --- ---
    Resila se tu 20 let stara historie. Myslim ze je dobre podivat se ma tenhle dil dokumentarniho serialu "Nazi Collaborators" ktery bere veci vcelku ze siroka, od rozpadu monarchie do vzniku a konce Ustasovskeho rezimu... Je treda primarne o Chorvatsku, ne o Bosne...
    Kolaborovali s nacisty-Nazi Collaborators-4z12-Dinko Šakič-2010.cz.dub.avi | Ulož.to
    http://ulozto.cz/xU9g3VP/kolaborovali-s-nacisty-nazi-collaborators-4z12-dinko-sakic-2010-cz-dub-avi

    On cely serial, ktery zrovna bezi na CT2 stoji za zhlednuti. Nejvic mne asi zaujal dil o Finsku..
    SHM8
    SHM8 --- ---
    IVANA_ANAVI: to záleží co je to za jednotlivce .) ..řekl bych pro jednotlivce pouze pokud je advanced a je zvyklý dávat podobný věci sám..
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    SHM8: Je to bezpečný pro jednotlivce?
    SHM8
    SHM8 --- ---
    IVANA_ANAVI: my teda bydleli v dodávce, ale náhodná setkání taky proběhla :) ..nejvíc můžu doporučit národní park Sutjeska, ale předim bych si někde sehnal dobrý mapy..na netu prý jsou nějaký vojenský..tam je neseženeš.. je to divočina!
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    Ahoj, zkusim to tady, kdyžtak se omlouvám za OT.
    Nabízím pracovní příležitost(adminstrativa) v Bělehradě pro jednu českou firmu. Nutná je znalost srbštiny včetně cyrilice, češtiny a angličtiny. Na pohlaví a národnosti nezáleží (lepší by byl někdo, kdo zná místní poměry), bylo by to zhruba na dva roky.
    Kdybyste o někom věděli,tak víc info pošta, děkuju
    ASM
    ASM --- ---
    IVANA_ANAVI: Pokud nechceš bydlet na ubytovně, doporučuju guest house. Zajdi na vlakové nádraží v Mostaru a tam tetišky i mladé ženské postávají a potají nabízejí s cedulkou ubytování v soukromí. Odzkoušeno, čisté, pěkné za 10 EUR na noc. Navíc si povykládáš o životě. Pokud budeš chtít, tak bych někde pohledala i kontakt.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    FUNTL: pro upresneni - cizince v hotelich taky potkas (protoze kde jinde maji proste bydlet), ale myslela jsem tim ponorem do mistniho zivota, ze se tak moc nevyskytuje takovata "expats" atmosfera.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    IVANA_ANAVI: V Banja Luce bych ti doporučila couchsurfing, místní to baví a večer tě vezmou do místní putyky:) - konkrétní hospody ti klidně taktéž doporučím v poště, případně i reference na lidi. Jinak v hotelech v BL spíš cizince potkáš, minulé léto tam konečně otevřeli i něco na způsob hostelu:
    Hostel - Banja Luka
    http://www.hostel-banjaluka.com/en/
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    IVANA_ANAVI: Putyky pro cizince se dle mych zkusenosti vyskytuji jen v Mostaru (a i tam se tomu da vyhnout, kdy se vzdalis tak aspon na 500 m od mostu). No, kdyz o tom tak premyslim, tak nevim, jak to maji v Medzugorje, tam by to mohlo hrozit tez, nebyla jsem tam. V Sarajevu, kam jeste tu a tam nejaky cizinec zabloudi, je to v tomhle ohledu v pohode, a do jinych mist cizinci nejezdi :)
    Ubytovaci sektor je na tom dost podobne, BiH rozhodne neni magnet pro turisty, takze si muzes uzit ponoru do mistniho zivota.
    Co se tyce tech mist k navsteve, tak krasny jsou hory, ale na to asi nejses dostatecne velka skupina :) Tech mestskych zajimavosti je v BiH uz min, ale da se z nich vybrat. Kdyztak posta.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Ahoj, chystám se v létě do BaH. Pojedu na vlastní tričko a ráda bych co nejvíce poznala tamější život, takže se ptám: Jak to vidíte s ubytovacími a stravovacími zařízeními? Nerada bych vlezla do nějaké putyky nebo ubytovny, kde potkám samé cizince, takže by mě zajímalo, jestli se to v zemi dá nějak na první nebo druhý pohled poznat.

    Jinak zatím vím, že chci určitě do Mostaru, zbytek cesty rozmyšlený nemám (nejspíš Banja Luka, jezdí odtamtud bus do Slovinska, takže se tam stejně asi budu muset nachomýtnout).
    SHM8
    SHM8 --- ---
    JAMES23: čoveče tak jsem na to dneska koukal a jsem spíš zklamanej.. měl jsem přestřelený očekávání.. filmu bych dal tak 60%..

    Izetbegović response to Karadžić genocide threats - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=wILBMsRlSXQ

    s titulky
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    20 let Republiky Srbské...
    SHM8
    SHM8 --- ---
    2ND
    2ND --- ---
    Bosenska kavicka s ID Gilliatt
    Sretnu novu godinu!

    FNUKII
    FNUKII --- ---
    JAMES23: dobrej nápad. jen do toho!
    JAMES23
    JAMES23 --- ---
    SHM8: perfektní film :) Přivádí mě to k myšlence udělat někdy promítání balkánskejch filmů, mám toho docela dost. Celkem místní kinematografie má svoje kouzlo :)
    SHM8
    SHM8 --- ---
    Uložto - Zeme›-nikoho-2001-CZ-Komedie,--Drama-2001.avi
    http://www.uloz.to/9852743/zeme-nikoho-2001-cz-komedie-drama-2001-avi
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    Vaclav Havel i Tuzlaci | TIP Tuzlanski Info Portal
    http://www.tip.ba/2011/12/19/vaclav-havel-i-tuzlaci/
    FNUKII
    FNUKII --- ---
    MATEEJ: třeba mi tam chybí Miloševič vs. Tudjman v části Růst nacionalismu. ale spíš mi to přijde divně rozdělený v obsahu. jednotlivý články na mě působí rozbitě.
    tip na lepší shrnutí nemám. osobně mi k pochopení tohodle konfliktu pomohlo víc zdrojů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam