GILLIATT: tohle tu možná trochu zapadlo, ale dostal jsem se teď do bosny poprvé a hrozně mě to potěšilo. nádraží dovliči je prázdné, ale až kousek za něj k prvnímu mostu vede široká cesta, kousek před ním je pár domů. první most se musí obejít, byl jsem tam po dešti a není to vůbec příjemné, protože se svah trochu hýbe, od té chvíle je cesta zarostlá jakože hodně hodně, a to až k třetímu mostu. další dva mosty drží, tunely taktéž, výhledy parádní. a vůbec docela zážitek, šel jsem to sám bez baterky a za celou dobu potkal jen jednoho pána s flintou ještě u dovliči.
potom kdyby to někoho napadlo, z pale hrozně nedoporučuju zkoušet se dostat stopem přímo rovnou do údolí driny, nejezdí tam totiž auta, radši zpět. jakože v posledním úseku před goražde mě vzalo už druhé, ale jelo asi hodinu po prvním.
a ad záplavy, na jihu je to nespláchlo vůbec, sarajevo vypadalo v pohodě, údolí driny taky nic, tak jsem se ptal a prý hlavně údolí bosny, maglaj doboj a okolí, pak jsem i narazil na člověka co tam jel vozit věci. vlastně cestou z mostaru do sarajeva za jablonicou se několik stovek metrů jelo na semafory, protože se kusy silnice propadly do údolí, ale sjízdné bude asi vše.