• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SYLVAENGastropeklo
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    SNIPERCZ: Ano, to vím, vyzkoušel jsem si to, ale dostaneš se - v restauraci v centru s hodně slušným obratem (tři kuchaři, čtyři číšníci, kousek od Staroměstského náměstí, prioritně pro turisty) - třeba na 18 čistého. A on je ten základ celkem důležitá věc...
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    FOSSY: Ona je realita s platem kuchaře trošku jinde, všude píšou kuchařům základ minimální plat, zbytek se už nikde neeviduje ;)
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    Teď jsem náhodnou narazil na něco, co sice souvisí jen vzdáleně, ale pěkně to koresponduje s debatou, kterou jsme tu onehdá vedli o zaměstnání kuchaře, tak to snad není tak moc OT.
    Článek číst netřeba, pozornost doporučuji věnovat prvním třem místům v TOPTEN nejhůře placených zaměstnání. :)))

    Nejlépe a nejhůře placené profese: rozdíl až 50 tisíc korun měsíčně - iDNES.cz
    http://finance.idnes.cz/nejlepe-a-nejhure-placene-profese-dq5-/podnikani.aspx?c=A120927_1834342_podnikani_zuk
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nové Město nad Metují


    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    recept záviek
    http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4176367

    Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779
    recept -záviek

    Holky prosím poraďte. Slíbila jsem kamarádce, že jí pomůžu uvařit při otevírání restaurace. Ale teď nevím co. Myslely jsme asi nějaký závitek. Zřejmě kuřecí. Nemáte nějaký dobrý recept? Potřebujeme se blýsknout. Bylo by to asi pro 20 lidí
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Další gastroráj, konečně jsem si dal v Čestru tu zmrzlinu z černýho piva Master se švestkama, měli jste?
    ALEXANDRASAINT
    ALEXANDRASAINT --- ---
    87HIGHFLYER:
    slovo "plytký" nenávidím. ;)
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    TOOMIX: Pozor, ale jen pouze ve značkové smetaně Dr. Halíř :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BIGGIE: koupíš plátkový sýr čedarového typu (10% čedar, zbytek sračky), a normálně to rozpustíš ve smetaně. Aspoň tak bych to viděl ;)
    BIGGIE
    BIGGIE --- ---
    TOOMIX: me dost jima hruza z ty cedarovy omacky, nechci ani domyslet jak se dela v podobnym podniku, tzv. cedarovka
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    87HIGHFLYER: plytký talíř říkala i moje prababička, to není nějaký novotvar.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SNIPERCZ: což o to, já brambory taky šťouchám...ale někdo taky řiká plytký talíř místo mělký, což považuju za fakt divný. Lidi už dneska pořádně nevědi co se jak jmenuje:)
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    87HIGHFLYER: My máme v práci "šťouchadlo" tím brambory šťoucháme, a mačkané?? To mi spíš přijde jako mačkat to rukama ;) ale tak je to asi jenom můj názor, asi jsem s té kuchyně už zdegenerovanej :D
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SNIPERCZ: běžně se používá...a kdyby do toho člověk "šťoural", tak z hlediska jazyka mi příjde víc zvláštní běžnější pojem šťouchané.
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    TOOMIX: Tak on i pojem "mackane brambor" je ponekud zvlastni. . . . .
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    luftoval jsem FB

    Restaurace Mlsnej kocour, Náměstí Míru, Praha 2: Najdi rozdíl: "220g „Linguine grano duro“ se směsí lesních hříbků, listy čerstvého špenátu, bazalkou, česnekem a olivovým olejem, sypané parmazánem" - viz jídelní lístek. Ve skutečnosti: " z neosolené vody vytažená věc, bez chuti a zápachu,
    bez česneku, bez bazalky, bez olivového oleje, 3 listy špenátu, BEZ JEDINÉ HOUBY a se žlutým "cosi" co ani jako parmazán nevypadá, ani nevoní. Ano, fakt to chutná ještě hůř, než to vypadá.


    WYMA
    WYMA --- ---
    JONAS3: no nějakou dobu ne, máš pravdu. párkrát sem tam dříve skočil z důvodu nedostatku času.

    černej kůň jako irská restaurace? jako vážně? zkusím...

    osobně vychvaluju kudy chodím porta cafe na benešáku.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    VEETUHS: Já bych tam i zašel, ale když se přiblížím, vyleze mi žlučník a nafackuje mi. Nemůže mi ani po půl roce zapomenout poslední návštěvu z nedostatku času... Tam od nás chodí jen pár zoufalců.

    WYMA: Tak to jsi tam asi dlouho nebyl, to je glutamátovo-chemické peklo. S oblibou všechno přelejou takovým tím hnědým hnojem, co má připomínat výpek.
    A levnější, ani náhodou, oběd tě tam vyjde na kilo. A za kilo a fous se najíš v novém libereckém gastronebi:
    Irská restaurace Black Horse
    http://www.irskaliberec.cz/
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    A naopak, gastronebe je liberecká hospoda Domov.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam