• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SYLVAENGastropeklo
    Tento klub se bude zabývat sběrem informací, recenzí, referencí, obrázků a receptů na nejhorší možné pokrmy a nápoje - ale nikoliv jako objekt úcty. V tomto klubu jde o varování a prevenci. Skutečně odstrašující případy budou zvěčněny na nástěnce. Zvláštní cenu takzvaného "Blivníka" obdrží každý měsíc ten nejotřesnější z prezentovaných gastrokotlů.
    rozbalit záhlaví
    WYMA
    WYMA --- ---
    FOSSY: ano, v tom je podstatnej rozdíl. a proto by se podniky s elektrickou troubou a eidamem 30% neměly nazývat pizzerie .)
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    WYMA: Vidím podstatný rozdíl v tom, že si inspirován něčím udělám něco jiného po svém, a v tom (Babica), když udělám něco, kde polovinu surovin nahradím něčím jiným, ale pořád tvrdím, že je to originál. Jako třeba tvrdit, že záměna parmezánu za eidam z Billy nic nemění, a přiznat, že tohle je prostě moje domácí směs bez jakékoliv návaznosti na jakýkoliv gastronomický Everest...
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    WYMA: Takhle jsem to nemyslel, přiblížím na modelové situaci:
    Místo: Itálie 1980
    Zůčastnění: česká rodinka
    "Táto podívej, oni na tu buchtu dávají sýr, rajčata a cibulu, to musí být ale humus!"

    Já nechci zatracovat něco co jsem nezkusil, měl jsem např. pizzu pod názvem Bavorská, byla tam klobása, cibule a kdoví co a byla naprosto výborná. To je v podstatě nový recept, ne náhražka něčeho co tu už bylo. Asi to vyznělo jinak než jsem to zamýšlel, a uznávám Pohlreichovi názory, ale kuchařství by podle mě mělo být i o tom tvořit něco nového ne jen kopírovat furt to samé dokola. Neříkám, že se to pokaždé povede nebo, že to někdy není slepá cesta; jako to, že foukáním tabákového dýmu do umyvadla, zlato nezískáme :)
    WYMA
    WYMA --- ---
    DELLAMORTE: Takovej názor je bohužel právě největší záhubou českýho restauratérství (viz. diskutovanej Pohlreich). Je přece jedno co na tom je, hlavně když to chutná... to je jak Babica, když nemáte limetku tak tam dejte citrón. Spoustě lidí asi bohužel chutnaj kuřecí plátek s eidamem, broskví, šunkou nebo kdoví čím, ale přesto si troufnu tvrdit, že je to gastropeklo. Dtto s tou pizzou.
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    SALVATOR: "Tohle je odvaz, kamaráde. Suchý jak cesta, smrdí to jak kapr vyloučenej ze sestavy a do toho sůl." Pohlreich proste vali...
    MAGULEE
    MAGULEE --- ---
    DELLAMORTE: me je to taky uplne jedno, kdyz to nekomu chutna, tak at si tam da co chce ale podivit se tomu snad muzu, ne ?
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    MAGULEE: Podle mě je úplně jedno co na té pizze je, když je dobrá. Někde maj jen ty "klasický" a žrát se to nedá. Osobně to raději dřív ochutnám než budu hodnotit podle ingrediencí.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Vajíčko je běžný po celé Jižní America... Pizza al huevo.
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    MASCA: to ma dokonce i svuj vlastni nazev a dotasnes to po Italii vice mene vsude... to ze je to hnusny je bez debat
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    na pizzu vajíčko? ale zas, proti gustu...
    MASCA
    MASCA --- ---
    Hele, dostali jsme v Římě (ano, v Římě v Itálii, kus od Pantheonu) pizzu s hranolkama. Jako že ty hranolky byly na tý pizze. Pak tady něco vyprávějte. Tohle mám rád, ty vždycky spravedlivý experty :) Ale bylo to fakt docela hnusný.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    MAGULEE: nebo brambory
    MAGULEE
    MAGULEE --- ---
    DAVE_PAGE: to je strasny ..jak nekdo muze dat na tu pizzu zelíííííí pane boze!!!
    MAGULEE
    MAGULEE --- ---
    ONITSUKATIGER: taky jsme koukali a nestacili jsme se divit!
    absolutne jsem nepochopila, proc si ho tam vzali, kdyz pak nesnesla zadnou kritiku, porady, rady, nic .. strasna zenska ! a ten jeji manzel ? ze by ji neco rekl? jako husty ..
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    WYMA: vsak v Praze a v Brne to frci taky - pod jmeny pepikova a manikova pizza :)

    http://www.pepikova-pizza.cz a http://www.manikova-pizza.cz/
    TESSS
    TESSS --- ---
    SALVATOR: zadnej Absurdistan, Kladno!
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ONITSUKATIGER: My taky nevěřili vlastním očím. To jak tam hráli šachy s těma hostama bylo obzvlášť super. Ale jedna z věcí, který mi nejvíc nešly na rozum bylo to rozvážení jídla v kombinaci se zahrádkou bez obsluhy. Absurdistán.
    WYMA
    WYMA --- ---
    HASHLERKA: ostrava no, co čekat :)))
    HASHLERKA
    HASHLERKA --- ---
    ORISKOVANUTELA: a co takova pizza s vysocinou a jeste k tomu s parkem.....hmmmm....? :)

    Pizza | Rozvoz pizzy Ostrava, Chacharova Pizza Ostrava
    http://www.chachar.cz/pizza/#chachar-pizzy-na-horcicovem-zaklade
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    SALVATOR: Jako my s pritelem cumeli jak pera z gauce...ta pani sefova byla pekna semetrika, tak kdyz si pozvu Pohlreicha do takovyho bordelu tak musim preci cekat nasledky..a sorry ale ja neverila vlastnim ocim a usim kdyz tam ta jedna zakaznice rikala, ze je pani sefova vyhodila..nevim, jestli si to videl...A ten mrazak??? Boze...proc?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ONITSUKATIGER: Jo. Jeden z dílů, kdy mi to panoptikum tam přišlo horší než jejich gastroohavnosti. Tý blondýně sem přál, ať se udáví tou palačinkou co si vyrobila. Taková menažerie, boha jeho.
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    Koukal jste nekdo vcera na "Ano, sefe!"? :-D
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Nic proti vysočině, ale na pizzu..? vždycky nadskakuju, co sou v hospodách schopní splácat. ať si doma dělá kdo chce co a jak chce, ale nazývat italskou pizzu tu s vysočinou a "šunkou" mi fakt příjde ujetý.

    Nedávno mě dostala babička,když dělala řízky, a mě osmažila kolečka knedlíků proložený cibulí, kečupem a sýrem v 3obalu:D sem zvědavá kdy daj podobnou věc v rámci šetření nákladů do hospod na jídeláky:D
    WYMA
    WYMA --- ---
    SALVATOR: sem s tebou, ajďáková pizza s vysočinou navrch je peklo !
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DAVE_PAGE: To nevim. Za peklem musí asi eště něco bejt :D

    Jako pro mě za mě, ať si na ní cpe kdo chce co chce. Těsto z rohlíků, místo rajčat kečup, vysočinu a navrch ajdam třicítku, nebo klidně syrečky, když si na tom počvachtá. Ale ať tomu pak neříká pizza, ale slaný koláč codůmdal. Vysočina je u mě náhrážka, salám lokálně typickej pro ČR, ne pro itálii. Na chleba si jí dám moc rád, na pizzu ne. A proto se mi moc nepozdává ani ta s ananasem.

    Tohle nakonec znáte, ne?

    Pixynergia » Baburica-san Doboruti
    http://pixy.cz/pixynergia/2009/02/27/baburica-san-doboruti
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Pizza je jídlo chudejch, ale čistejch.
    Vysočinu bych považoval za víceméně čistou.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    jestli vysocina patri do gastropekla, tak kam potom patri pizza s kysanym zelim a prejtem? :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KURE: Jasně, na www.allowedpizzacondiments.com.
    87HIGHFLYER to vystih. Italové tam původně cpali to co měli. Měli vysočinu? Neměli. Dělali těsto na pizzu ze starejch rohlíků? Taky ne.
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    87HIGHFLYER: nejlepší je pravá Quattro Formaggi s eidamem, uzeným eidamem, hermelínem a nivou
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Ono jde asi hlavně o to, že se to pak vydává za "pravou italskou" pizzu...myslim, že debata co se na pizzu smí dát a co ne je trochu zcestná, protože sami italové tam původně cpali co měli doma...Kdyby byl na pizze největší problém kolečko vysočiny, bylo by to krásný. Každopádně rčení "kam až čecháčkismus může dojít" (hlavně v tomhle kontextu) je horší peklo než všechny pizzy s vysočinou a ajdamem dohromady.
    KURE
    KURE --- ---
    SALVATOR: aniž bych myslel že pizza se salamem je neco super,
    musim se zeptat: jak se prosim pozna co na pizzu patří a nepatří? on je nekde seznam ingrediencí?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam