BLOWUP: ČSLA - střelby v letech 1986-87 když jsem byl na vojně (střelnice Frenštát, společná s ruskýma tankistama).
Terče figuríny - 50, 100, 150 metrů stojící jeden voják, a k tomu 100 metrů ležící kulomet (dvojfigurína) a ve 150 metrech skupina. To byla troj figurína. Zvedali se náhodně, zásobník 30 ran, střílelo se dávkama.
Terče papírové - 50 metrů, 3 nástřelné + 10 ostrých. A pak pro nás pár co jsme měli střelby na výborno, extra - terč papírový 3 ostré bez nástřelu (to byla moje opušťákovka, 2x jsem to dal za čistých 30, v létě, bezvětří .... na podzim a na jaře to bylo horš,í tak mezi 25 až 28, protože foukalo do očí a když jsem to nestihl rychle odstřílet tak mi začaly slzet a kulový jsem viděl)
My měli na střelby štěstí. Byli jsme letištní prapor (Mošnov), a tehdy bylo potřeba zlikvidovat munici co jí končila doba. No a protože jsme měli prd co dělat, tak se jezdilo střílet :o)
Jo jo, SA vz.58, to byla zbraň. Ten co jsem měl nadasovanej já, byl vynikající. Přesnej, krásně zastřílenej.