• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    ahoj .. chtěl jsem se zeptat jestli někdo máte nějaký odkazy na obchody nebo prodejce dřeva .. i třeba ne tuzemského až exotického?
    NITE
    NITE --- ---
    Zdravim, shanim nekoho, kdo by mi byl schopny udelat tyc(e) na cviceni z akatoveho dreva. Prumer 4,5cm, delka 178cm. Nevite nahodou?
    GGG
    GGG --- ---
    Diky moc, opatrne to zkusim...
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    No škrábance v dýze jsou dost problém. Doporučil bych koupit tvrdý, nebo měkký vosk v barvě dřeva, vyplnit jím poškození (tvrdý vosk pomocí pájky). Zarovnat nožem, špachtlí. Jestli jsou to 30.leta, měl by na tom bejt nitroceulozovej lak. Ten se dá dobře leštit polnou (bavlněnej střed obalenej látkou, co nepouští chlupy). Polnu lehce zvlhčit acetonem, který to nitro rozleští přes ten tmel. Do polny se dá přidat trochu nitrolaku. Je to jen teorie, v praxi je třeba vše ozkoušet. Kdyby to nebylo nitro, aceton by ostatní laky mohl nenávratně zničit !!!
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    GGG: jen me tak napadlo,co barevnou spáarovačku na obklady a pak přetřít akrylátkama smíchanýma s bezbarvym lakem
    jen tak placam, proste pokud mas jeden skrab tak to vzdy nejak pujde pokud mas vice skrabu vedle sebe je to spatne
    GGG
    GGG --- ---
    ITCHY: az budu doma vyfotim to, je to dost hluboky a ten lak uz je starej - 30. leta
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    GGG: no dost zalezi na hloubce ryhy, ja osobne mam nejlepsi zkusenost pri jemnych ryhach s lakem na nehty,lze dokolorovat i akrylatovou barvou samotnou ryhu pak jakymkoliv snadno brousitelnym tmele,opet mozuno pouzit akrylatovy,na brouseni pouzit modelarske pilnicky...
    GGG
    GGG --- ---
    Zdravim, vcera jsem nestastnou nahodou udelal rypanec do desky stolu od Halabaly - je to lak a pod tim dyhova intarzie, nevite cim by to slo zaretusovat?
    JOHNYHACEK
    JOHNYHACEK --- ---
    CHARVYBURGER: Jestli je toho víc tak hledej CNC frézování, nebo laserové řezání - pokud má některá reklamka silnější laser, tak to můžou vyříznout z překližky a rovnou na to něco vygravírovat...
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    Zdravim. Shanim nejakou firmu nebo nekoho, kdo by vyrobil jednoduche drevene drzaky na podtacky a za boha nemuzu nic najit. Jde v podstate o to vyriznout a slepit par dilu dohromady. Problem je, ze tech kusu budou desitky. Za kazdou radu budu vdecen.
    HUGOT
    HUGOT --- ---
    MTJ: diky za info. Nechal jsem je v te dilne, ted tam topim, takze uz je tam prijemnych 18-19 stupnu. Polozil jsem je na rovny stul a lehce zatizil tema neprohnutyma, po 3 dnech je ten oblouk vyrazne mensi. Budu z toho delat skrinku pod umyvadlo.
    MTJ
    MTJ --- ---
    HUGOT: Dej je k topení (ale ne příliš blízko!) tou vnější stranou oblouku. Ohnou se zpátky. A buď trpělivej.
    Pokud tam byly mrazy tak tam bylo spíš extrémní sucho než vlhko. Já měl teď přes zimu v dílně i 25%, namísto nějakých ideálních 55%.
    Co z toho budeš dělat?
    HUGOT
    HUGOT --- ---
    Ahoj, poradíte mi někdo? Nechal jsem v dílně pár spárovek, nebyl jsem tam týden, netopilo se, byly mrazy, možná i trochu vlhko, 2 desky (60x80) se mi prohnuly do oblouku. Dá se to nějak narovnat? Nebo musím koupit nové? Díky
    NOGEEK
    NOGEEK --- ---
    ISATAG: no přiznám se že nevím co přesně sháním, bylo mi řečeno ať seženu prostě javorove a bambusove preklizky, bohuzel google mi neporadil
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    NOGEEK: Na to je nejlepsi google :) Ale jak to vlastne myslis? Chces preklizku s povrchovou dyhou javoru a bambusu? Dost zalezi na tom na co to vlastne chces.
    NOGEEK
    NOGEEK --- ---
    Neměli by jste náhodou tip kde sehnat překližku javor a bambus? díky
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    WOKO: jestli nekde u vas prorezavaj trasy pod dratama el. vedeni, zkus se domluvit s nima, za "uklid" :)
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    WOKO: lol
    WOKO
    WOKO --- ---
    Sháním dříví, stačí nějaký odřezky. Do kamen. Nejlépe za odvoz. Klidně by stačily větve, nevíte náhodou o něčěm? Předem dík.
    MIC
    MIC --- ---
    R6ANDREW: to by mě taky zajímalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam