• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    Vše o dřevu, fotky dřevěných věcí, rady a návody na zpracování, tipy na koupi atp.
    rozbalit záhlaví
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MTJ: Díky, domluvíme se. Akutní nedostatek tvrdého dřeva na jednu nárazovou věc jsem dneska vyřešil, ale do budoucna stejně ty trámky budu potřebovat nařezat. Buku by byla škoda, navíc tak pěkně proschlýho.
    MTJ
    MTJ --- ---
    JOSEF_K: Když počkáš do ledna až pojedu do Prahy tak ti to nařežu. A nebo si udělej kdykoliv vejlet ke mně do Telče.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Mam prosbu. potreboval bych si nekde narezat bukovy tramky cca 7x7 cm na prkna cca 12mm (celkem pet ks, nejdelsi ma 60 cm). zkousel jsem to na cirkule, ale mam jen malou a nevezme to. nepustil byste me nekdo k velky pasovce nebo necemu podobnymu?
    TOM_TOM
    TOM_TOM --- ---
    MTJ: dik, zkusim..
    MTJ
    MTJ --- ---
    TOM_TOM: Musíš nejprv prolepit případný odloupaný dýhy a až to bude celý zpevněný tak to vytmel – pokud to bude pod krycí barvu tak nejlíp polyesterovým tmelem. Pokud to uděláš dobře tak nic praskat nebude. A hlavně před tmelením dobře vyfoukej prach.
    TOM_TOM
    TOM_TOM --- ---
    ROZCOS: no taky me to napadlo, mam akorat strach, ze se ten tmel bude casem vydrolovat..
    ROZCOS
    ROZCOS --- ---
    TOM_TOM: to bych spíš ten epoxid než laminát, anebo to zkusit tmelem na dřevo..
    TOM_TOM
    TOM_TOM --- ---
    Repasuju stary zidle, nikdy jsem to nedelal. Jsou to tonetky, rekl bych 30 let stary. Uz se na nich nekdo vyradil, takze jsem seskrabnul starou barvu a hodlam nanest novou. Nicmene sedak je z preklizky, ktera uz je dost popraskana, menit ji nechci, ma prolis a ten nezopakuju. Taky se mi nechce pouzivat moc barvy, radsi bych tu preklizku necim zatahl, prebrousil a mel hladkej povrch, na kterej budu nanaset finalni kryci vrstvu barvy.

    Otazka zni - co byste doporucili na tu preklizku? Napadl me epoxid nebo laminat. Zaroven jde o namahany misto, tak bych byl rad, kdyby to nemelo tendenci praskat. Za napady dik!!
    XAJA
    XAJA --- ---
    SLUNCULAK
    SLUNCULAK --- ---
    zdravim,
    rad bych si poridil neaka prkna kolem krce praha 4, mate nekdo doporuceni kde je dobre vyschle za dobrou cenu ? diky
    LASAN
    LASAN --- ---
    Zkus mu na manahuna napsat tenhle eschop má můj kámoš a je dost schopny sehnat spoustu věcí a třeba ti i poradí .
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Zdravím vespolek. Sháním takovou věcičku - vápenokaseinový klíh. Mé dlouhé hledání skončilo u kostního, nebo kožního klihu. Poté se mi podařilo najít kaseinové lepidlo, ale nejsem si úplně jist jestli to je to co sem hledal.
    Nepotřebuji to tedy na dřevo, ale jako součást "receptu" na nepálené umyvadlo z hlíny. Takže potřebuji aby bylo odolné vodě a vyšším teplotám, což kostní klíh nesplňuje, ale vápenokaseinový klíh by měl.

    Kaseinové lepidlo
    http://www.manahuna.cz/manahuna/eshop/6-1-Klihy-a-lepidla/0/5/115-Kaseinove-lepidlo
    MTJ
    MTJ --- ---
    CERMINEK: Eh? No záleží na tom čeho chceš dosáhnout, výslednej povrch je naprosto odlišnej. Navíc dýhování samo o sobě nevypovídá nic o vlastnostech hotovýho povrchu (může se dost lišit, od oleje až po PU lak třeba). Takže – co je cílem a na čem?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    MTJ: Good to know... Jinak zvažuji levnější a méně pracnou alternativu k dýhování je syntetický nátěr vhodnou alternativou?
    MTJ
    MTJ --- ---
    CERMINEK: Jo, třeba. Každou vrstvu je třeba nechat dostatečně vyzrát a potom dobře vybrousit a bude to hladký jak jen bude libo.
    MTJ
    MTJ --- ---
    CERMINEK: Nějaká syntetika.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj, pídím se po nějaké barvě na dřevo, která by zakryla léta (hodně opravovaná a nehezká vrchní dýha překližky), byla v co nejvyšším lesku (příp. lak?) a aby ta barva vytvářela hladký povrch... Existuje něco takového?
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    Preposilam mail. Tyka se tesarskych kurzu ktery porada muj kamos. Treba to bude nekoho zajimat:
    Ahoj kamarádi,
    omlouvám se předem za veeelmi hromadný a neosobní mejl...,
    leč právě jsem vypsal další tesařské kurzy na příští rok 2014 ( http://www.roubenkyasruby.cz/kurzy-info ). Kdyby se vám kurzovní nápady líbily a chtěli jste mi pomoct se šířením povědomí o nich, budu rád, když je pošlete dál do svých sociálních kruhů (mejlem, FB,...).
    Díky a přeju hezký podzimní dny.
    Robert, Bob a spol.
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    JOSEF_K: pekny ulovek..
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Jinak teda jilm od MTJ asi nepřekonám, ale taky se mi povedla dobrá věc. U kamaráda jsem z balkónu zahlíd, jak dělníci rozebíraj střechu jednoho z vinohradských činžáků. Tak jsem tam skočil, dal dělníkům drobný na pivo a odnesl si čtyři velké trámy (víc bych na střechu osobáku bohužel nenaložil). Mno, takže to máme víc jak sto let starý, dokonale přirozeně proschlý dřevo, úplně zdravý a navíc ze smrků, co podle let rostly někde na severu. Už z toho mám vymyšlený stůl na balkon - masivní konstrukce z trámů a na tom skleněná deska. A aby té stylovosti nebylo málo, tak jsem si v kovárně u kamaráda vykoval malé kramle na fixaci podélných prasklin. Povrch beru jen uběrákem a pak přijde bezbarvý olej.

    Fotky nic moc, příště vezmu zrcadlovku.



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam