• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ZCR: Co teplem?

    GREGI: Aha, to mě nenapadlo. TO by bylo blbý mít hafo vyrobenejch hlavolamů a nemoct je složit:).
    ZCR
    ZCR --- ---
    JOSEF_K: hm, ten je ale špatně rozpustný
    GREGI
    GREGI --- ---
    JOSEF_K: mno to zni fajn ale pruser je ze ja jak to vyrezavam tak to hned skladam protoze slozit to i kdyz mas kostky serazeny je docela na dlouho... nemluve o tom kdyz se ti to zamicha... a potrebuju to delat co nejrychleji...

    jinak dik za chvalu, ted uz delam i ten spodni drzacek z masivu ne preklizky;)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    GREGI: Pěknej hlavolam:). Přebytečnej olej se dá dobře odstranit tak, že daný předmět budeš třít hrstí pilin nebo hoblin, ty pak vymeteš třeba štětcem. Spolehlivě vsáknou zbytky ze všech koutů.

    ZCR: Dost se doporučoval včelí vosk, ale nezkoušel jsem.
    ZCR
    ZCR --- ---
    když už jsme u těch impregnací atd - někdo prosím konkrétní tip, čím zatřít řezné plochy při dlouhodobém skladování (víceméně vyschlého) dřeva? Budu si muset udělat pořádek v zásobách divných dřev a trochu ten binec nařezat a naformátovat a uložit...
    GREGI
    GREGI --- ---
    JOSEF_K: no olivovej se prave krasne vsakne dovnitr mi prijde a za dva dny je to krasne suche... a hlavne to na to naleju setru a dostane se to vsude a nenecha to prave zadnej film... hlavolamy vypadaj takhle takze je nemozny to stirat ze vsech plosek

    http://www.humanart.cz/user/1586/art/1586-1363522591-3.jpg
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    GREGI: To jo, oproti olivovému to bude určitě zlepšení, už proto, že tungový je naorzdíl od olivového vysýchavý. Ale stejně jako u osma musíš pořádně otřít nevsáknutý olej, jinak ti tam zbude takový rosol, co jde děsně blbě dolů. Možná zkus i lněný olej, ten bývá suchý už po týdnu.
    GREGI
    GREGI --- ---
    JOSEF_K: jasny chci na sperky... zustanu u osma, je s nim trochu srani ale osvedcil se tak nebudu menit;) ale na hlavolamy by nemusel byt spatnej ne? tam to osmem nejde to bych natiral jeden hlavolam mesic.... ty delam olivovym
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    GREGI: Dělám s ním často a mám ho rád. Trochu vytvrzuje povrch, ale ve srovnání s OSMO nebo Bona nesrovnatelně méně. Totéž se dá říct o ochraně proti vodě a spol. Není to zlé, ale na ty dvě značky nemá. Pomerančovým olejem jsem ho nikdy neředil, ředím terpentýnem 1:10 (terp. : olej). Schnutí je někde ve stínu sranda na měsíc, na přímém slunci je to tak na 14 dní minimálně. Výhodou oproti zmíněným směsím je leda velmi příznivá cena:). Jo, a je takový dozlata, takže zbarvuje víc než třeba lněný olej. Plus umí zajímavé barevné změny, buk mi jednou skoro zčervenal, smrk zase temně zoranžověl:). Jestli to chceš na šperky, imho to není dobrá volba, protože pot a další věci to imho nezvládne.
    GREGI
    GREGI --- ---
    mate nekdo zkusenosti s tungovym olejem? jaky dela povrch jak rychle schne a co dela s barvou... a pak s pomerancovym olejem na redeni?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    LINKOS: Deset let to imho dá, ale je to spíš tip, nikdy jsem to nezkoušel. Výhoda zatloukacích patek nebo vrutů je imho i v tom, že po deinstalaci ti v zemi zbude jen díra a ne kus betonu...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JOSEF_K: jak dlouho by to mohlo vydržet? Je to pro děcka, takže životnost cca 10 let. Jak dlouho by to mohlo vydržet jen v tom betoně? Jinak asi půjdu do těch zatloukacích patek, či vrutů.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    LINKOS: Pomůže, ale nejlíp uděláš, když nebudeš nic betonovat, ale dáš tam buď zatloukací patky nebo zemní vruty. (plánuju teď něco podobnýho, tak mám nastudováno:)).
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    chystám se zakopat zabetonovat do země věž pro děcka. Dělávali sme to s akátem a bylo to dobrý. Myslíte, že to smrkový dřevo dá. Chystám se na něj použít něco od OSMA, přípaně PNZ, myslíte, že to pomůže i v tý zemi?
    VONY
    VONY --- ---
    Daruji cca 4,5 m dlouhe palubky s perodrazkou. Je to podlaha v byte z 50. let, pravdepodobne smrk (mozna borovice). Sirka prken je 12-15, vyska 2,2 cm. Jsou trochu spinavy, ale jinak v docela dobrem stavu. Pribity jsou v peru, takze diry nejsou videt. Pokoj ma 3x4,5 m.
    S vytrhanim pomuzu ;)



    Nechci citove vydirat, ale jinak pujdou do kamen.
    SWITCHMAN
    SWITCHMAN --- ---
    JOSEF_K:
    WOJTYLA:
    super, díky za tipy! matky určitě zapustím pod úroveň..
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    JOSEF_K: akorát k tomu musíš dodělat nožičky, nebo zapustit ty matky... což je trochu pruda...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SWITCHMAN: Do kmene si navrtej 8mm díru, natlač do ní trochu nějakého pevnostního lepidla, např. Mamut, a do té díry vraž 8mm závitovou tyč. Nech koukat ven, kolik potřebuješ, a nech tak den dva zasychat. Pak už máš kmen, ze kterýho dole kouká osmička šroub, takže do podstavce chytíš na podložku a matičku. Když tam ty závitovky dáš třeba tři, bude to stabilnější.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SWITCHMAN: predvrtej. Idealne vem supleru a zmer drik seoubu tedy vevitr zavitu a takovym vrtakem to redvrtej. Pokud nemas supleru tak to vem vod voka tak abys vyvrtal diru ktera bude podobne tlusta jako drik sroubu bez zavitu. A muzes to prilepit pro jistotu este.
    SWITCHMAN
    SWITCHMAN --- ---
    Zdravim .) Zacinam vylozene amatersky pracovat s drevem a uz nejakej patek mam rozdelany kocici stom.
    Inspirace je neco jako:
    Nynýk
    http://www.kocicistromy.cz/nechte-se-inspirovat-kocici-stromy/kmen-sisalove-lano/nynyk.html
    "Kmen" mam relativne hotovy a ted resim ukotveni k podstave + ukotveni jednotlivych pater a tim se dostavam k dotazu(m).
    Jakym zpusobem pripevnit podstavu ke spodni plose kmene? Jelikoz jsem fakt lajk, tak mam strach, ze kdyz vezmu neco jako dlouhy vrut, tak ze by mohl kmen prasknout. Mel bych ho nejdriv predvrtat? A v podstate stejny problem u kolmeho prichyceni jednotlivych polic ke svislemu kmeni. Zatim mam v hlave nejake ala plechove elka, ktere bych vrutama prisrouboval ze spodu k polici a z boku ke kmeni. Ale opet mam strach, aby kmen nepraskl...
    Poradi, prosim, nekdo zacatecnikovi? Jo a kmen je kus dubove vetve, podstava cca 17cm prumer.
    Diky komukoliv za radu .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam