• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    INOX
    INOX --- ---
    SUOTAM: Nebo mě ještě napadá použít spárovku s průběžnou lamelou. Sice to nebude asi tak pevný jako plný dřevo, ale zase by to mohlo mít lepší vlastnosti proti kroucení atd.
    Spárovky kupuji zde www.p-ronic.com Mají celkem veliký výběr a i cena mi přijde v pořádku..
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    I když pravda je, že v řadě případů to vypadá, že jak jde o design, musí jít všechno ostatní stranou, fyziku nevyjímaje. Tohle jsem třeba taky nikdy nepochopil...
    Gerrit Thomas Rietveld, Zig-Zag chair
    http://www.icollector.com/Gerrit-Thomas-Rietveld-Zig-Zag-chair_i7515413
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SUOTAM:
    GHOSTDOGG:
    No právě že když tu fotku zvětšíte, jsou trochu vidět léta a nezdá se mi, že by to byl jeden kus. Zadní noha dál od nás je nějaká radiálka a na to navazující část opěrky je spíš fládr. A i kdyby to jeden kus byl, stejně by to bylo celý blbě. Představte si, jak by to mělo léta, kdybyste z rovnýho prkna vyřízli tenhle zahnutej patvar. Zlomilo by se to jako nic, ať už byste to na to prkno překreslili jakkoli.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    SUOTAM: Tak v tom případě si vystačíš s maflem a tou přímočarkou. Všechno to vypadá na stejně tlustý prkna, a už protažený je seženeš bez problému, popř. si myslím, že se dá i domluvit, že ti to někde ohoblují. Zpravidla se to nedělá právě proto, že si to truhláři udělají sami. Nejširší prkno bude nejspíš ta zadní noha. A taky bych řekl, že to je z jednoho kusu, jinak by to nemohlo držet. Ještě bych tam dal pod sedák trojuhelníky do rohů ke každé noze, to dost prodlužuje životnost a dost možná je tam stejně mají.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    rek bych,ze to bude z jednoho kusu s nohou, jen je tam barevnej predel
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SUOTAM: Smrkový prkna v tloušťce dejme tomu 20mm to daj v pohodě. Jen mi z té fotky není zrovna dvakrát jasné, jak je uchycené opěradlo, to se mi jeví jako kritický bod.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    tak melo by to vydrzet provoz na baru, smrku bych neveril
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SUOTAM: Ta fotka není nic moc, ale tipoval bych to spíš na nějaké jehličnaté dřevo, nejspíš smrk. Ten se ti bude shánět výrazně líp. Třeba tady: http://shop.asko-as.cz/

    TWORBO: I kdyby za třetinu. Takovýho vzácnýho materiálu jsem už naházel do kamen. Já trouba:))).
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    JOSEF_K: hele jedna vec je za kolik se to prodava.....ale druha a dulezitejsi je ta, za kolik se to kupuje:)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SUOTAM: Za tohle 750usd? Něco dělám hrozně blbě:DD. Ale jestli ti jde i o patinu, tak stará skříň a velký páčidlo pro tebe bude vskutku ta pravá volba. Případně i ty palety, ale ty mnohdy nebývají hoblované, což na sezení není to pravé.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    SUOTAM: coz takhle zrecyklovat NEeuropalety? zpatinovany to budes mit dirama od hrebiku a v idealnim pripade to bude mahagon, teak ci nejakej podobnej exot... /tak bych to delal ja/
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Vyrobit si to dokážu,jen nemam velkou pilu a protahovacku,abych si nakrájel prkna z fošen,proto jsem se ptal po prknech... Jinak je to patinovany novy drevo (konkrétně tahle barovka je za 750usd;)
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    SUOTAM: Imho jestli na to nemáš vybavení, tak vyjde úsporněji (hlavně časově) koupit nějaký bazarový stoličky už hotový, které se tomu budou podobat. Jinak to vyrobíš sám s maflem a přímočarkou. A co tak vím, tak nechávát někde formátovat pod jiným než pravým úhlem se nesetkává s přílišným úspěchem (rozuměj i finančním), ale nemám přímou zkušenost.
    VONY
    VONY --- ---
    SUOTAM: Jak pise WAMP_ELF, zkus sehnat nakou starou skrin (ale to bude spis naka dyhovana latovka). Dalsi alternativa je bukova peklizka napr. http://www.drevo-kaplan.cz/
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    SUOTAM: tohle vypadá že to je z nějakejch starejch skříní, dveří...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SUOTAM: Radši buk, je o něco stabilnější. Ale javor by byl zase hezčí. A s prkny to budeš mít těžký, listnatý dřevo se obvykle prodává ve fošnách a předpokládá se, že kupující si to naformátuje podle potřeby sám. Naformátovaný surový dřevo jsou leda dveřní prahy, ale to by byla dost drahá barovka...
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    z jakého dřeva byste doporučili vyrábět tuhle barovku?
    javor,buk?

    případně kde v praze se dá tohle dřevo nějak rozumně koupit? Potřebuji již hotová prkna.
    díky za radu


    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    MTJ: Ok dík.
    MTJ
    MTJ --- ---
    GHOSTDOGG: Pokud se budeme bavit o jehličnatým dřevě, tak ti mořidlo invertuje barevnost (letní letokruhy budou světlejší, jarní naopak tmavší), což třeba u smrku vypadá hodně blbě (=jak luxol). Lazurovací nátěr zpravidla tohle nedělá, jen dodá vrstvu něčeho, co má svůj odstín, takže to posune do nějaký barvy celý, stejnoměrně. Oboje má svoje, ale mořidlo + vršek je spíš na speciálnější užití na nábytku apod., třeba na stavebnější věci se imho moc nehodí (už i kvůli pracnosti).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam