• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    GREGI: proč překližku? oproti třeba spárovce to neni zas o tolik levnější a lepidla je v tom neporovnatelně víc. jinak třeba balakryl uni má atest na dětské hračky. http://www.balakryl.cz/index/filtr/main/0/or/1/tags/64-65-144
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    GHOSTDOGG: ono ve chvili kdyz nuz s 240mm cepeli vcetne rucky vazi 174g, tak je par desitek gramu poznat hodne. coz ja poznat nechci :-)
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    HENNYVILLE: Lehké znamená taky spíš měkké, což imho není moc vhodné na rukojeť. Příjde mi dost divný, že takhle malý kus dřeva by nějak rapidně pohnul s vyvážením (myslím tím rozdíl lehké/těžké dřevo). Tam může být rozdíl v pár desítkách gramů nanejvýš.
    GREGI
    GREGI --- ---
    doporucil by nekdo jakou barvu na kuchynskou desku? chci ji udelat z preklizky (plus na to pak udelam z masivu velka prkenka na mista kde se pokladaj hrnce atd. takze to zase takovej zahul dostavat nebude) tak shanim neco co jen tak nepusti vodu.... to same by mozna slo pouzit na stul? nejake tipy? dik
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    HENNYVILLE: U většiny dřev se dá vygooglit průměrná hustota, případně to mám i v nějakých knížkách. Pak stačí znát váhu původní rukojeti a objem a je to vyřešený. Jinak dřev s pěknou kresbou se dá najít dost i u kategorie měkkých a lehkých dřev, například olše umí být nádherná, ani ořech není nějak super těžký a je to nádherné dřevo. Jasanu bych se kvůli té váze trochu bál, to je dost hutné a těžké dřevo, totéž ta švestka. Finská bříza vypadá krásně, ale neznám, to už je na mě moc daleko:)).
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    JOSEF_K: ano, mam na mysli vyvazeni. cetl jsem na nejakych forech, ze po rehandlu se naprosto zmenilo vyvazeni noze, jen kvuli nespravne zvolenem dreve, ktere vazilo o hodne vic nez to puvodni. i kdyz bylo krasny :-) tohoto se chci vyvarovat. proto hledam nejake drevo, ktere bude lehke a bude mit nejakou peknou, zajimavou kresbu, pokud vubec neco takoveho je. na jataganu se mi treba libila finska briza http://www.jatagan.eu/finska-briza/ a samozrejme ruzny barevny dreva.
    diky za odpoved !
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    HENNYVILLE: Na těch fotkách jsou skládačky ze všeho možného. Postup jsem viděl párkrát na videu, ale nikdy jsem se o to nepokoušel. Z jednoho kusu už jsem dělal rukojeti na kde co. Geometrií myslíš co? Jako aby se dřevo nějak nekroutilo a neohlo třeba ten trn čepele, nebo myslíš vyvážení? Jinak na rukojeti se používají různá exotická dřeva, ale v těch se vůbec nevyznám. Z naších je výborný jasan, zejména nějaká kořenice. Často se používá buk, ale spíš kvůli dostupnosti a tvarové stálosti, jinak žádné extra přednosti nemá. A rukojeti např. řezbářských dlát se často dělají ze švestky, protože je tvrdá, tvarově celkem stálá, skvěle se leští a nádherně vypadá. Pro ilustraci - tuhle rukojeť břitvy jsem dělal ze švestkové větve:

    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Potreboval bych, prosim, poradit s vyberem dreva pro rukojet na kucharsky nuz. Jde o takzvanou Wa japonskou rucku. V prve rade bych potreboval, aby drevo bylo lehke a nerozhodilo geometrii, pak az bych se dival na to jakou ma drevo kresbu atp. Ma s tim nekdo zkusenost ? Delal nekdy nekdo neco takovyho ? Diky predem.
    Dam par fotek toho, co mam na mysli.


    ORMIK
    ORMIK --- ---
    JJ .. staci se proklikat sem http://veneer-world.com/B2C/Search/All .... a uz jen veslele nakupovat
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    ORMIK: na jejich jiné provozovně si můžeš i vybrat jednotlivé pláty ... myslím, že tady to bude podobné ..
    ORMIK
    ORMIK --- ---
    Diky moc.... Tak jsem tam napsal uvidime jestli dodavaji i male mnostvi a ne jen cele palety :)
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    ORMIK: tady budou mít výběr asi nejlepší http://www.jafholz.cz/vzorkovny/brandys
    ORMIK
    ORMIK --- ---
    Zdrevim ... mam otazecku, kde by se dala sehnat dyha z exotickeho dreva nejlepe v Praze :) .. pripadne nejaka fima co posila mensi mnozstvi postou?
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    hola hola, mame v praci NC Frézu, ted malo využívanou, děláme i s donesenym matriálem, ale můžeme i zajistit... kdybyste měl někdo zájem, tak dejte vědět ... Jsme v Praze
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Dik za rady,nakonec sem to prolozil přímo těma prknama,co jsem potřeboval slozit
    DBR
    DBR --- ---
    SUOTAM: 4x6 by nestacilo ? to by slo z nemorenejch stresnich lati .....
    STETKA
    STETKA --- ---
    SUOTAM: skoč si někam do truhlárny, nebo jestli máš cirkulárku, tak si to nařež doma z prkna...
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    shanim to na posledni chvili na dnesek:) takze kdyby jeste nekoho neco napadlo,budu rad, listy sou silene drahy..
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SUOTAM: Buď lišty, což v tom množství taky není láce:
    Lišta masiv.jehličnatá 10x10, čtvercová 2400 mm |Asko
    http://shop.asko-as.cz/lista-masivjehlicnata-10x10-ctvercova-2400-mm/d-59043/

    A nebo mě napadly dřevěné omítníky, možná ti je někdo ze stavby dá i zadara. Ale bývají dost tenké, tuším 3mm.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    napada vas,kde sehnat late o rozmerech 5 x 10 x 1000 mm ? na pile takhle tenky tezko sezenu, v obi a podobne je asi mit budou,ale budou drahy.
    potrebuju to na prolozeni dreva,takze jich potrebuju dost, treba 300 kusu minimalne.

    muzou byt klidne 1cm tluste, jen se snazim minimalizovat vysku te hromady. dik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam