• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    Vše o dřevu, fotky dřevěných věcí, rady a návody na zpracování, tipy na koupi atp.
    rozbalit záhlaví
    SEMIK75
    SEMIK75 --- ---
    IRUX25: Zatím jsem to nezkusil, zkusím. Jen si nedovedu představit, že bych to zbrousil ručně tak aby to mělo na ploše 11x3 cm stejnou tloušťku.
    IRUX25
    IRUX25 --- ---
    SEMIK75: predpokladam, ze jsi to uz zkusil trochu zbrousit a nepomohlo to?
    SEMIK75
    SEMIK75 --- ---
    Orava vyrábí radiobudík v dřevěném provedení, viz: https://www.alza.cz/trendy/orava-rbd-610-m-briza-d3948531.htm?catid=18855106 z těch fotek na Alza těžko říct jestli je to opravdu dřevo anebo jen nějaký plast s dekorem. Při pohledu na zadní stranu ni přijde že by to i dřevěné opravdu být mohlo.

    Elektronika nestojí za nic. Řeším vlastní ale hodně rád bych nějaký takový vzhled. Něco jako dřevěný trámek ležící na nočím stolku.

    Problém je s tím displejem. V dílně po dědovi jsem našel nějakou dubovou dýhu o tl. 0.8mm a stěží prosvítím ty řidší části. Potom z jakési rozklížené překližky jsem strhnul kus svrchní vrstvy z jakéhosi jemnějšího dřeva o tlouštce 1.1mm tam to vypadá lépe. Oboje je ale příliš tlusté a číslice jsou vidět jen v noci.

    Je to nějak realizovatelné?





    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SANCHA: já mám od nich hoblovku a jsem spokojenej. Tuhle pilu jsem tam minulý týden okukoval na prodejně. Líbila se mi :)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    JOSEF_K: včera došla :) podám report
    VONY
    VONY --- ---
    Wood Toy Plans - Classic Winnebago
    http://www.youtube.com/watch?v=fFkaXNLquHU
    ZCR
    ZCR --- ---
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    TEEPEK: Na vyřezávání tvarů je dekupírka, případně méně přesně, ale mnohem rychleji to jde pásovou pilou. Nejhorší řešení, ale doma nejdostupnější je přímočará pila. Co je co, napoví google. Jinak knih je hromada, ale většina je spíš o výrobě než o opravách. Za ty roky mi asi nejvíc pomohla tahle:
    Truhlářství: tradice z pohledu dneška - Jan Kouřil, František Buben - Knihy Google
    https://books.google.cz/books?vid=ISBN8024790564&hl=cs

    Nicméně shání se dost blbě.
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    Ahoj lidi. Rád bych začal pracovat se dřevem. Ať už kvůli drobným domácím opravám , tak pro zábavu. Rád bych obnovil asi tak 70 let starý nápis na parapet domu. Od kamaráda truhláře, jsem na to dostal prý nějakou kvalitní překližku. Chtěl bych se zeptat, jak ji nařezat (chystám se na písmena silná max 1,5cm - síla překližkové desky) namořit a nabarvit? Existuje na to nějaká dobrá literatura? Co se také týká oprav např.rozvrzaných nohou židlí, stolů apod? Moc děkuju!
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    SANCHA: ne, je to polsky pristehovalec do francie :D (sorry, nemohl jsem si to odpustit)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SANCHA: Ne, je to šelaková politura. Ale je v tom trochu binec, těch povrchovek založených na šelaku je hafo.

    SANCHA: Z menších bych šel do této: http://www.fachshop.cz/jet-jwbs-9-pasova-stolni-pila-na-drevo-detail-4FI0000101.aspx
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    A ještě jeden dotaz. Mám v plánu kupovat pásovou pilu, nějakou menší. Jedná se především o výrobu středně velkých kousků (10cm až 1m). Můžete mně někam nasměrovat, poradit, případně neprováváte někdo nějakou? Díky
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    Mám dotaz na terminologii. French polish - říká se tomu správně česky francouzská politura? Děkuji.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    R6ANDREW: delaji modelarske pilky, lamani bych se nebal .. ale mam problem s tim drevem :)
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    URPUTNIK: jsem taky kutil a nevim, jak jsou ty kocky velke, ale na to bych pouzil spis lupinkovku, pricemz netusim, jestli se do primocarek delaji nejake lupinkovite listy. Prijde mi ale, ze by se dost lamaly..
    PETD
    PETD --- ---
    Zdravím, nevěděl by někdo jak a kde rozumně sehnat prkno z bambusu? Potřebuji z něj udělat stínítko na světlo nad zrcadlo co je v rámu z bambusu. Takže toho nepotřebuji moc, největší kousek bude 300x200 mm.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    zdravim, zjistil jsem ze puvodni vyrobce kocici jengy uz na amazonu neprodava, ale pac mi na tom neprijde nic tezkyho, rikam si ze bych to k vanocum zene vyrobil ..

    a tak by se rad zeptal, kde sehnat treba teak? vlastne na konkretnim druhu nezalezi, imho nejlip aby byl kazdy kousek jiny .. coz ale znamena, ze potrebuju hodne malinkatejch odrezku .. kam pro to chodite? idealne v praze :) a neco na co si mam dat bacha pri vyrobe? primocarou pilu si pujcim, ohladit hrany smirglem taky zvladnu .. ale jsem kutil a ne truhlar, a vic jak 10h na to nemam ..
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    byl tu zrovna chlapík podat inzerát - no nakonec si ho nedal - že prodá kmen ořechu, průměr tuším 80 (mluvil strašně rychle, rychlejc, než se to stíhal vstřebat) a délka 170. nicméně čerstvě shozený - 14 dní. nekde na hodonínsku. kdyby o to měl nekdo zájem,tak pošta, předám kontakt ;)
    JOHNANDERTON
    JOHNANDERTON --- ---
    MILAZAJICEK: Koukni na drevene hracky na fler. Hodne typku pouziva na hracky barvy na hedvabi...ty maj taky atest.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    MILAZAJICEK: A co zkusit normálně tonovaci barvy na malovaní zdí a potom to přelakovat lakem ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam