• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    OMNISLASH: to je sice možný, že tě pošlou do kšá, ale na druhou stranu za zeptání nic nedáš a je lepší to aspoň zkusit a nevyplítvat svojí energii na něčem co je naprd jen proto že nemáš vybavení. To bych si raději to zařidil a pak si hrál až s výrobou toho zajímavějšího
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    toho dne si Stieglitz podal inzerat na seznamce
    Hledam pritele.
    zn. truhlar
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    LINKOS: uprimne, tohle je jedna z nejvic naprd rad, ktere slychavam. pokud bych mel kamarada / znameho, co ma srovnavacku / protah, tak se preci nemusim ptat tady. a pokud ho nemam, hledat si ho urcite kvuli uprave dreva nepujdu. je to nekde na urovni jako "zeptej se nekde v truhlarne".. pomijejic fakt, ze naprosta vetsina truhlaren te s tim posle do prdele
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    TOMB: nechat si to protahat a srovnat od kamarada/znameho by nemela byt nejaka palka. Kamarad napriklad si nechaval delat rovnou sparovky a pak lidem ukazoval jak se da udelat s zakladnim hobby naradim slusnej nabytek z masivu,pokud mas sparovku
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    TOMB: Imho pokud nemáš stolní pilu nebo hoblovku, tak mafl s vodítkem. Hoblík to zvládne určitě, ale musíš to mít v ruce.
    PETD
    PETD --- ---
    PETUS: Koukni se na prodejce věcí pro výrobu nožů, většinou mají menší kousky různých dřev pro střenky, nebo můžeš zkusit http://www.ovocne-drevo.cz/, kde mají tyhle kousky taky.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    TOMB: Seriznout na stolni pile hranu novou (pokud mas kotouc v pravym uhlu)?
    VINC
    VINC --- ---
    TOMB: co nějaká horní frézka s vodítkem, případně pokud to řežeš maflem, tak už to pak stačí jen trochu vzít bruskou a je to.. teda nejlépe také s vodítkem. Na hoblík to chce asi dost cviku, ale dříve se to tak dělalo běžně... (ale chce to dobrej hoblík, třeba nějakej delší)
    TOMB
    TOMB --- ---
    Ahoj, mám dotaz, máte nějaký tip jak si srovnat hrany prken na rovné plochy v pravém úhlu? Se dřevem "dělám" nárazově ve volném čase, vlastně začínám. Zatím co jsem googlil, tak ideální je hoblovka s protahem, ale přijde mi to pro "hobby level" trochu kladivo na komára, neexistuje nějaké levnější řešení? Ruční hoblík prý taky nic moc, od ruky to člověk asi netrefí.. nebo možná s nějakým "nástavcem"/něčím co ruku povede přesně? Nebo?
    PETUS
    PETUS --- ---
    Zdravím, měl bych začátečnický dotaz - kde se dají nakoupit menší kousky různých exotických (ale i domácích) dřev - primárně pro výrobu šperků?
    Díky za případné tipy, gůgl mi našel víceméně jenom podlahy z exotického dřeva ;)
    ZCR
    ZCR --- ---
    Making Wooden Threads - Homemade Tap and Screw Box
    http://www.youtube.com/watch?v=mTnVDl6Y6u4
    ADIK
    ADIK --- ---
    URPUTNIK: před měsícem jsme káceli jednu starou třešeň, rozhodně nebyla tak stará jak ta tvoje (průměr kmene 60-70cm) a přestože na venek byla zdravá (celý strom živý) tak uvnitř kmene byla totálně shnilá/suchá.
    UBU
    UBU --- ---
    URPUTNIK: Kazda vetsi tresen co uz byla spatna a co jsem sundaval mela vzdy vyhnile jadro, takze uvidis co z toho pujde pouzit.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    URPUTNIK: Pokácet to můžeš i suchý. Akorát si kácení nech na zimu, nejlíp na leden. A jasně, třešňový dřevo je nádherný. Jen si nejsem moc jistej, kde seženeš někoho, kdo ti na fošny nařeže 1,5m silnej kmen (kdybys sehnal, ozvi se, leží mi na zahradě jasan 1,1m). Pak ty fošny necháš pár let schnout a pak z nich můžeš něco dělat. Samozřejmě se po pokácení může ukázat, že je to totálně prohnilý, střed vyžranej atd. Ale jinak než pilou se do toho stromu stejně moc nepodíváš (a ano, vím, že jsou sondy, ale ty taky neřeknou všechno). Z větví se dá dělat taky, ale vyzrálý kmenový dřevo je přece jen o něčem jiným.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    Ahoj, byl jsem ted o vikendu na chalupe a poslouchal celou sobotu datla, jak pracuje i na ty prastary tresni, co je uz davno zarostla javorovo jasanovym naletem .. starsi tresen jsem asi v zivote nevidel, byla stara a neplodilu uz pred 20lety, prumer u zeme je tak 1.5m .. ale vsim jsem si jenom jedny olisteny vetve z celyho stromu, myslim ze brzo dokona .. moje otazka zni, ma smysl ji pokacet driv, treba letos, a treba z ni dostat nejaky drevo? to cerveny zbarveni je krasny a urcite bych z toho neco dekoracniho i ja laik zvadl spachat .. nebo je to moc obecnej dotaz a musel bych ji vic prozkoumat (jak moc je prozrana, jestli nehnije .. co ja vim ..)? ono koneckoncu asi na sperk by mi stacila i nejaka vetev, coz :)
    SASOS
    SASOS --- ---
    LA_PIOVRA: skončíš stejně u buku, protože dub pouští třísloviny, které jsou trpké a může se stát, že to pes nebude chtít brát do tlamy. Varianta vlepit do středu ocelovou tyčku a tu udělat o něco kratší než je činka a pak dál z každě strany zase bukovou zátku, aby to nikoho nesralo, že je v tom kov. Celé to bude na poverhu dřevo a nikoho to nebude dráždit.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GHOSTDOGG: diky, to zni pricetne:)

    UBU: videl jsem i takove, ale rad zas hovori explicitne o drevene, jakkoli myslim, ze by to na 98% pres rozhodci proslo a ten duraz na drevo je imho proto, aby nebyl stred omotany necim co psi radci berou do tlamy nez tvrdy drevo (plys, juta...).

    Potrebuju co nejmensi, pac mame sikovnou meni fenku, co je schopna skladat zkousky primarne zamysleny pro velky psy, ale jeden z cviku je aport 650g pres 1m prekazku a tu ona umi preskocit. Mam presne tuhle cinku co je na obrazku ale nechci, aby se s ni prerazila, tak chci aby byla co nejkompaktnejsi.


    Pro zajimavost dvoukilova a nase fenka (ta se aportuje na rovine, to je ok):
    UBU
    UBU --- ---
    LA_PIOVRA: A neni varianta nějakého insertu, typu vyfrézovat tam do toho díru a vložit tam nějakou hlazenku ve větším průměru?
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    LA_PIOVRA: Ono se už moc nikam výš s hustotou nedostaneš než s lokálními dřevinami, nebo je ten rozdíl vcelku zanedbatelný. Navíc s exotama může být dost velký rozdíl v ceně. Nejlépe podle mě habr a buk, dub je pórovatej a akát trochu jedovatej, to asi pro psa není to nejlepší. Jako můžeš to udělat z ebenu, ale imho je to nonsense.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    UBU: z domacich jsme nasel ze nejvic dub cer a habr.
    Jdu zkoumat exoticky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam