• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    COLON
    COLON --- ---
    Ahoj, uměl by někdo kvalitně vysoustružit kouli většího průměru - asi bukovou, ale klidně i z jiných druhů dřeva? Zatím jsem narazil jen s průměrem do 50mm - větší jsou už lepené ze 2 polovin. Potřeboval bych nějakou větší - ideál tak kolem 10 cm. Ale byl bych rád i kdyby se mi případně ozval někdo s kým bych to nějak mohl probrat - jaké jsou možnosti atd.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    věděl by někdo o řezbáři, co by mi vyrobil vycházkovou hůl s potkanem?
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    77WHITE: :) Přemýšlel jsem, jestli paní zmíním. Ano, a naživo je ještě děsivější… Ale jinde jsem dubovou překližku nenašel.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    VO_D_KOLEK: Stacil mi kratkej (ode me velmi slusnej) telefonat s pani od kaplanu a nikdy vic, na to je tech dodavatelu preklizek v praze proste moc abych se s ni musel jeste nekdy bavit:/
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    77WHITE: Pěkný výběr má Kaplan. Jednoduché řezy (transportní napůl) dělají hned, ostatní do tří dnů.
    A je to úplně boží areál :)
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    CUKI: Jasne, mozny to je.. ja to bral z toho pohledu, ze maj velky skladovy zasoby vseho moznyho a prirezy delaj na pockani... Jinak ja tam nic moc nenakupuju, jen ted nejaky topolovy preklizky a hlavne flexi ceiba preklizku na vestavbu do auta a to nikde jinde nemeli.. kdyz vemu v potaz jeste to,ze to mam 5min autem od baraku a mam tam 20% slevu na kamosovo tatu, tak jsem nemel co resit:-):-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    FOSSIL666: Jaffholz zrovna moc nedoporučuju, ta manipulace s tím materiállem je u nich otřesná. Před rokem jsem tam bral nějaký OSBčka a pera a dražky byli tak poničené, že každou desku jsem musel upravovat. Dřevovláknitý desky jim leželi částečně na dešti...
    Na druhou stranu neměli zrovna špatnej sortiment lamel
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    77WHITE: kdybys viděl kolikrát tohle denně slyším :) ale ono se pro to musí dojet vozíkem někam do regálu, dva lidi to z něj musí sundat, pokud je pila digitální tak to i nastavit a ono se to secte... Rád tě vezmu na exkurzi jak to celý den u takového stroje vypadá ;)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DEEJAYY: Jo i ne. Plne chapu, remeslnici sou zavaleni, na zamecniky se ceka kolikrat mesic nez vubec sahnou na svarecku Ale mit zakladni formatovaci pilu, nastavit jeden rozmer a ctyrikrat protahnout desku masinou by nemelo zabrat vic jak 5 minut cistyho casu. Nereknu kdybych chtel ofrezovat hranu nebo nedejboze i povrchovku:)
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    77WHITE: v aumexu mají nějakou pilu? Sem si nikdy nevšiml :)
    jinak ono se řekne 6 řezů, ale teď je tolik zakázek pro truhláře, že nikdo nestíhá ... třeba u nás řežeme do týdne a to jsme jedni z nejrychlejších v kraji ... zakázek jsou opravdu desítky denně ....
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    77WHITE: Tak super:)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    FOSSIL666: díky. Našel sem Au-mex a jsou ochotni mi to naformátovat na počkání, všichni ostatní to zatím děsně komplikujou, na to že jde o jednu blbou desku a 6 řezů :)
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    77WHITE: Je to teda mimo Prahu - Brandýs nad Labem, ale v Jaffholz by to nemusel bejt problem...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Nemáte prosím tip na sklad v Praze na truhlářskou překližku? potřebuju jí zejtra a naformátovanou, v Démosu mi to nechtějí formátovat. Díky moc
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    LINKOS: https://www.pracovniochrana.cz/...jf4x9kcbkxn7keyacxxendiwoy-y-czic6qnnfa7vxf6aens0gpxxocqpkqavd_bwe

    Filtry si vyber podle prachu, který produkuješ. Tak za dva roky používání ti odejdou ty gumičky, kterými to drží na hlavě, výměna je vcelku easy, jinak nic neřešíš. Životnost filtrů je značná, v řádu měsíců i při denním provozu (pokud tedy nečistíš zevnitř sila na cement).
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    schanim nejaky dobry respirator, pouzival jsem ty jednorazovy a chtel bych nejaky lepsi s vymenitelnymi filtry.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Poradite prosim jaky nejlepsi nater na externi prah. Je to vystaveny povetrnostnim vlivum a na novych dverich je to za 3 roky uplne vysisovany. Takze potrebuju neco maximalne odolnyho. diky
    CUKI
    CUKI --- ---
    THX_1138: Sololit je jen obchodní název pro jednu z variant HDF, která je vyráběna mokrou cestou s jednou stranou hladkou...
    CUKI
    CUKI --- ---
    OMNISLASH: A chceš je zneviditelnit nebo naopak zvýraznit? Pokud zvýraznit, tak se používá sádra nebo křída s klihem, obojí se dá probarvit.

    Pokud zneviditelnit, tak klih s jemným brusivem, ale otázka je jestli to bude stárnou stejně jako zbytek dřeva. Například buk by nestejnoměrně červenal.

    Se šelakem ale nemám zkušenosti.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    OMNISLASH: Dub je na tohle šílenej. Podobně jako jasan. Pemza je dobrá, ale i tak musíš dělat grunt xkrát, než se ti povede ty díry zaplnit. Plus ona ta práce s pemzou taky není zrovna triviální věc, dá se to hrozně lehce zvorat, zvlášť když použiješ moc šelaku. O trochu méně tradiční metoda, ale o to funkčnější je obyčejný polyesterový dvousložkový tmel. Přibarvíš si ho na správnej odstín a širokou nerezovou špachtlí ho roztaháš po ploše, aby zůstával fakt jenom v pórech. Pak lehce přebrousíš třeba 400 papírem, abys jen odstranil přebytečný tmel a neotevřel další póry (tohle se o hodně líp řekne než udělá). Nebo se dá zabrousit fermež. Čistý dřevo napatláš fermeží, necháš tak 20 minut vcucnout, vezmeš zase 400 papír a krouživým pohybem napříč vláknama silou brousíš. Vzniká ti taková mastná kaše, která póry ucpe. Blbý je, že v dalších pár dnech, kdy fermež schne, se ta kaše stejně trochu propadne, takže to musíš dorovnat třeba tou pemzou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam