• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    Vše o dřevu, fotky dřevěných věcí, rady a návody na zpracování, tipy na koupi atp.
    rozbalit záhlaví
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    NEPHIRUS: Díky
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    WRONSKI: Onehda mi poslali spatnou pilu. Napsal jsem jim, za par dni prijel kuryr, privezl spravnou, odvezl spatnou.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Na cestadreva.cz jsem si koupil diamantovy brusny kamen a je prohnuty. Nevite nekdo, jaky maji pomer k reklamacim?
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    CUKI: On to byl trochu dvoják - loni se mu ulomila ta menší špička, letos ta druhá větší. Možná byl i oslaben letošním vedrem a suchem, byť byl pod závlahou, nemusela být pro něj dostatečná (přecijenom jsou to stromy dosti vlhkomilné). Teď je z něj takový nehezký pahýl - možná se rozhodneme, že ho nakonec sundáme celý.
    CUKI
    CUKI --- ---
    HOUBA: Tak to je škoda, dost mě to překvapuje tyhle stromy v Americe přežívají velmi časté hurikány.
    Jinak dřevo co si pamatuju je hodně kyselé a velmi odolné broučům i houbám. Ideální na nějaký korýtko ke studánce, nebo ve stavebnictví věco co je blízko při nebo i zemi.
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    Nemá někdo zájem o dřevo z tisovce (Taxodium distichum)? Vichřice nám ulomila vršek, takže je k dispozici cca 3m dlouhá a 20-40 cm široká kláda + nějaké menší špalíky. Nemám tušení, jestli se to dřevo k něčemu hodí, ale pokud ho někdo užije, tak fajn - jinak půjde do kamen.
    Praha 2, Na Slupi16.

    VODNIK
    VODNIK --- ---
    XSTANG: ne, tohle je lazura, já myslím olej, nejspíš tohle, ale chybí tam obrázek pixly - https://www.xyladecor.cz/product/xyladecor-osetrujici-olej/. Obnovuju jednou za dva roky, po 6 letech vypadá dřevo pořád stejně
    XSTANG
    XSTANG --- ---
    XSTANG
    XSTANG --- ---
    VODNIK: Jak často musíš obnovovat? ...předpokládám, že na měkký dřevo jako smrk, modřín atd. bude efekt stejný nebo?
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    XSTANG: používám už řadu let bezbarvý olej od Xyladecoru, na dubový obklad venkovní zdi.
    XSTANG
    XSTANG --- ---
    Poradíte někdo ochranný venkovní, nejradši bezbarvý nátěr na dřevo s dobrým poměrem cena/výkon? Ideálně něco s čím máte vlastní dlouhodobější zkušenost. Díky
    MVEK
    MVEK --- ---
    MATHEZ: Rozhodně to vypadá jako něco, co jsem měl na mysli, takže se tam podívám a uvidíme, kde se budou pohybovat ceny, jak moc budou odpovídat spíše umění...
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    MVEK: když sem ještě delal na v nejmenovany statni firmě tak s nama jednal jeden vykuk co vyrabel "jazykove vzdelavaci puzzle". potistena rozrezana preklizka s obrazkama zviratek a napisy v cz/en v lepeny krabici z preklizky. frajer to prodaval za 1500 za kus jako propagacni predmet statnim firmam co to pak rozdavaly dal jako firemni sponzoring. český lesy, čez, čeps a další; neskutečná zlodějna.

    nicmene slovenska umelkyne Katka Kissoczy dela moc pekny dreveny puzzle s ruznejma designama, tusimze potisteny sitotiskem, ma malou galerii na ujezde kde tyhle puzzliky prodava, ale nevim kolik ktery stoji
    https://www.flickr.com/photos/132126857@N07/27363190544
    Art Puzzles Gallery Kata Kissoczy (Praha, Česká republika) - Recenze
    https://www.tripadvisor.cz/...11752118-Reviews-Art_Puzzles_Gallery_Kata_Kissoczy-Prague_Bohemia.html
    MVEK
    MVEK --- ---
    Zaujalo mě v nějakém filmu či možná na nějakém zámku dřevěné puzzle, ale ne dětské nebo 3D. Myslím, že to prostě byly potištěné dřevěné dílky (ne klasického tvaru, ale spíš různé tvary míchající zaoblené hrany i ostré jako půlkruh apod.), nebo šlo o kreslený obrázek z různobarevných dřevěných dílků a bylo to něco mezi puzzle a mozaikou.

    Neviděli jste něco takového někde ke koupi, nebo někoho, kdo by to vyráběl? Jako nechci dílo na zakázku za několik tisíc.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    puvodne jsem to chtel pastnout, kdyby se nasel jeste nejaky ostravak, co by jej to zajimalo. koukam ale, ze to ma vypsano i pro dalsi mesta. tak treba to nekoho tez zaujme:

    Kurz: Řezbářský kurz aneb Velká radost z malého kousku dřeva / Marek Vodička | Naučmese
    https://www.naucmese.cz/kurz/rezbarsky-kurz-aneb-velka-radost-z-maleho-kousku-dreva
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    WEWERKA: lzice :-)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Co udelat ze slivy o prumeru 10-13 cm, ktera je navic plna smuly? Napada me jen vytoceni "hollow form". Na misku je to moc male a na prkna mi to prijde zase moc smolnate.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    KOUDY: ostrava, pila webr: http://www.sucherezivo.cz
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNISLASH: moc pekny. Kde?
    CUKI
    CUKI --- ---
    MVEK: Já dělal jen rizikový kácení z lana, tam je cena úplně mimo. U kácení odspodu je ta cena mnohem příznivější, ale taky záleží na podmínkách. Cena za "výkup" dřeva je taky hodně různá. Záleží na dostupnosti stromu a množství. Jako pro jeden dva stromy si tam nikdo nepojede. a nebo je rozřeže na menší kusy a tím dřevo znehodnotí. Tak jako tak budeš pravděpodobně muset něco doplatit.
    MVEK
    MVEK --- ---
    VODNIK:, PLAGUEDIL: Proto se takhle předem ptám. Našel jsem zmínky, jak je akát zajímavé dřevo, když není křivolaký, ale i opak.
    Přiznám se, že zatím nemám tušení, kdo by kolik chtěl za to kácení. Jestli ale ho vidíte rozhodně za víc, tak pak bych asi šel na odhadem cenu měkčího palivového dříví. Protože to je ta hodnota, kterou pro mě má, když si ho nechám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam