• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    Vše o dřevu, fotky dřevěných věcí, rady a návody na zpracování, tipy na koupi atp.
    rozbalit záhlaví
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    CUKI: bohužel chybu sem udělal v tom, že jsem na konci nedodržel 0,5cm mezery mezi latěma aby mi to do rámu vyšlo na poslední celou, čili tam ty spodní 3 jsou takřka úplně na sobě a nevětrá to mezi nima + veškerá stékající voda končí tam no...

    jednou už sem to vapkou zkoušel, ale ty latě jsem poničil/oprejskal.. ale zkusím si s tím asi víc pohrát a udělat to tak nějak no...

    takže něco jako jen ten Saicos má "pochybné" účinky jo?
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    CUKI: mě se teda zdá, že je to svislé a nikoliv vodorovné.

    STEMBUS: je na to spousta přípravků, dělá je třeba Saicos. Takže ideálně teď natřít, nechat do jara pochcípat a na jaře natřít barvou/olejem/něčím.
    CUKI
    CUKI --- ---
    STEMBUS: Vodorovné plochy jsou pro dřevo problém, zespoda to ostříkává navíc déšť.

    Dá se to vzít na jaře vapkou a natřít fermeží. a pak po cca roce dvou opakovat nátěr. Druhá možnost je to opálit technikou shou sugi ban.

    Obecně by podle mě bylo lepší zvolit liný tvar těch trámků, aby nahoře nevyla rovná plocha.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    STEMBUS: zkusil bych zbrousit a napustit lignofixem, nasledne natrit nejakym nitrem, by se vytvorila krusta. ale radeji pockej na kvalifikovanejsi rady.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    Měl bych dotaz, dá se s tím zeleným "povlakem" něco udělat? Moje ideální představa něčím napustit co to zahubí, vypudí apod...?

    nebo sem úplně mimo a je to na výměnu?

    proč se to stalo vím, příště už to udělám lépe, ale..holt stalo se :)

    dřevo to je "thermowood borovice severská"

    diky

    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hele trochu stranou od epoxidu - nemate nekdo tip na lacina mikrokovani (panty, petlice/karabiny)? potrebuju toho vetsi mnozstvi a u modelaru je to za draho. dik
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOUDY: tak za 6k je to dost drahý. To bych sehnal mnohem levnějc i jako soukromá osoba. Ale i tak to tam nebudu lejt po kýblech.
    Některý začínaj už na 3k za 10l, ale já koukám i na složení. Ve mětšině je třeba běžnej bifenol :-(
    CUKI
    CUKI --- ---
    UBU: Tak ten epoxid taky dost udrží. A pokud to v něm plave, tak se s tím asi jen tak něco nestane.
    VONY
    VONY --- ---
    KOUDY: na tohle by se možná spíš hodili fosfátováný věci, ty jsou takový zašedlý.
    Vypadá to nějak takhle:
    http://shop.komas.cz/img/p/3/4/0/340-tm_thickbox_default.jpg
    http://shop.komas.cz/img/p/1/2/0/5/1205-tm_thickbox_default.jpg
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QUIP: To je jasny...Ja spis mrknu treba na nejakou americkou/anglickou ebay jestli tam nekdo neprodava tohohle vic..pro nekoho to je starej srot a harampadi zejo:)
    QUIP
    QUIP --- ---
    KOUDY: Pokud ti to prijde drahy (zakaznik to nezaplati), tak bych tam snad to kovani radsi nedaval vubec zadny.

    Zkus to poptat treba tady http://brennus.cz/ostatni/index.html Ale jestli cekas, ze to bude 40,- za jeden roh, tak to asi nenajdes nikde. Jestli to ma byt replika stare truhly, tak tam proste nechces vylisek z plechu, ale opravdovy kus zeleza - a to holt neco stoji.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QUIP: Prave..treba ty rohovky sou 10x10cm..coz je dost..ale na ty truhle vypadaj smesne malinky..Petlici sem vzal celkem hezkou odtud - https://www.klicevodnany.cz/produkt/petlice-kovana-velka/ ale sehnat ty rohovky apod je narocny no...U kovare se to pak nevyplati cenove vubec.
    QUIP
    QUIP --- ---
    KOUDY: obcas takovy veci najdes i v nejakem obyc zelezarstvi jako je U Rotta a tak podobne, ale vetsinou asi narazis na to, ze tam nemaji cely sortiment, co bys potreboval na jednu truhlu. Takze bys pak skoncil s tim, ze drzadlo bude z jine rady, nez rohy atd. Takze jestli na tohle mas zakaznika, co to zaplati, tak se snad radeji zkus domluvit s nejakym kovarem, co ti to bude schopen udelat podle rozmeru, ktere mu reknes. Dopadne to lip, nez kdyz koupis to jedine, co nekde maji na kramu a pak zjistis, ze se to velikosti vubec nehodi ... jako to, co mas na fotce.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PLAGUEDIL: To uz treba zalezi na zakaznikovi hele..Ja dodelal truhlu z borovice...je tlusta asi 2.5cm a cekal sem ze ji jen natru olejem a necham ji prirodni..ale z 15 lidi kterejch sem se ptal mi 14 reklo ze vubec..ze je treba ji natrit a to nejlip tak..aby vypadala tak 100 let stara a jeste navic byla v provence stylu..Tak si s tim zkousim hrat..ale je to teda voser :)

    jinak netusite nekdo kde koupit nejaky hezky "stareny" kovani na truhly?..ty ruzny rohy a tyhle veci?

    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    KOUDY: a nakonec to je hnusne. super :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CUKI: ted delam dva stoly z epoxidu a 10 litru G1000 stoji asi 6k..do toho si od ecopoxy musis objednat ruzny ty perletovky apod...Kdyz vidim na youtube jak delaj lidi treba dvoumetrovej stul a prostredek vylejou epoxidem..takze ho tam nalejou treba 30 litru..tak je clovek za 15 - 17 tisic jen v nakladech na epoxid a pak se ten stul prodava za 40-50k ktery ma cech mnohdy problem zaplatit..zatimco v americe/kanade je to ted velkej trend...Nejlepsi epoxid i perletovky sou od ecopoxy - https://www.facebook.com/ecopoxy/ bohuzel maj neblizsiho dealera v evrope nekde v dansku.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    UBU: To bývá už z výroby tak šejdrem, že je to úplně fuk. Jestli jsi z Prahy, tak si zajdi v Holešovicích do Avionu58. Já tam občas chodím na oběd. Najít na stole místo, kde ne nevrklá talíř, je v podstatě nemožný.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    UBU: to kdyztak prelije znova :-D
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    UBU: veci jako je pohyb dreva, se u neorustikalnich kousku vubec neresi :)
    UBU
    UBU --- ---
    OMNISLASH: Když vidím ty stoly, jak tam lupnou tu fošnu jak kráva a pak na to daj sklíčko nebo vylijou tim epoxidem a šup s tim na lehký nožky tak si říkám, co s tím udělá vlhkost a jak zabrání tomu, aby to dřevo nepracovalo. Ať mi nikdo neříká, že se jim to ani nehne.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    CUKI: jak pise QUIP, tyhle epoxidove neorustikaly se prodavaji za zcela nepochopitelne rakety
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam