• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    Jen takový povzdech a varování - kdybyste někdy potřebovali zahradní nábytek a narazili na pana Kulhánka z https://www.kulhanek-nabytek.cz tak rychle běžte na jiné stránky. Strávil jsem poslední dva víkendy renovací jím vyrobeného dubového stolu (výroba červen 2018), po roce se rozpadal, nátěr zcela v háji, vypadané suky a tmely, kterými se snažil zamaskovat mizernou kvalitu dřeva, prostě lahůdka. Takže jsem to celé rozebral na prvočinitele, obrousil, zadělal největší díry, natřel tím terasovým zázrakem od Osmo (fakt to nesmí ukápnout na nic rostoucího, jinak smutek) a teď to znovu zakolíkuju (místo rezavých vratových šroubů). Proklínal jsem ho každou minutu práce.... Příště rodičům rovnou udělám stůl sám.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: Tak na ty slepice bych to určitě nenatíral takovým sajrajtem a spárovka se na venkovní použití vůbec nehodí, navíc je to zbytečnej luxus. Použil bych tu překližku. Záleží ale jak má vypadat ta k-ce rozměrově a tvarově...
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    ZATAMOKO: ta překližka je fajn z pohledu trvanlivosti, ale až to po pár letech budeš likvidovat a předělávat, tak budeš řešit co s takovým materiálem udělat. Jeden rodinný kutil z toho po pozemku nastavěl kdeco a docela pracně (a draho) jsme se pak těch desek zbavovali. Dřevo se dá v nejhorším spálit v kamnech, ale tenhle fujtajbl leda odvézt na skládku
    QUIP
    QUIP --- ---
    ZATAMOKO: drive nebo pozdeji budes resit invazi cmeliku a pak je nejlepsi to zevnitr cele natrit vapnem...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ZATAMOKO: Njn, vodovzdorná překližka je nesmrtelnej materiál. To je fakt.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    JOSEF_K: brebery (čmelíci) zalezou pod lino. Uz mam tyhle experimenty za sebou ;)
    Kamos ma tu foliovanou preklizku venku několik let a nic to nedělá. Sehnal toho hromadu od nejaky stavebni firmy, kde to pouzivali na šalování.
    Ten muj kurnik je na 4 nohach 80cm na zemi, tedy v suchu. Slepice tam chodi jen na noc, jinak bagrujou venku.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ZATAMOKO: Co třeba ty palubky, ale hodit přes to kus lina?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    JOSEF_K: hmmm, to me nenapadlo. Rozhodne ale musi byt pouzita deska, resp. je nutny minimalizovat spary. Takze ve finale asi nejlepsi reseni bude ta vodovzdorna foliovana preklizka cimz se rovnou vyresi i ta povrchovka.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ZATAMOKO: Čím natřít, mě moc nenapadá. Ale spárovka je špatnej nápad. Potřebuješ nějakou rámovou konstrukci a na to palubky pero/drážka kotvený každá zvlášť k tomu rámu. Spárovka tam dilatací bude dělat naprosto šílený věci. Resp se velmi rychle roztrhá na několik kusů.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Zdar dřevaři, mám dotaz na povrchovku v kurníku .)
    Chystám se na výrobu z homemade smrkové spárovky, slepeno to bude D4.
    Současný prototyp jsem udělal ze zbytků stavební překližky a vnitřek 2x natřel touhle hydroizolací, která mi taky zbyla z nějakýho kutění. Zatím se to zdá ok, ale počítám, že nebude moc mechanicky odolná.
    Cca jednou za 4 týdny se totiž vše vyklidí hráběma resp. takovým dřevěným shrabovačem.
    Koncept stavby se mi osvědčil, tak chci postavit pro další hejno novej.
    Přemýšlím ale, čím to zevnitř natřít, neb tam panují poněkud extrémní podmínky, především pak chemické (trus). Zároveň jsou tam celkem velké rozdíly teplot, neb není zateplený a ani to neplánuju kvůli breberám. Střecha je z polykarbonátu, takže se to ve dne vyhřeje i na 40°C, v noci pak teplota klesá i k 5°C (u nás v 600mnm už bylo kolem 0).
    Napadá mě zátěžový PU lak na podlahy. Hezký by byl TVO, ale tam vůbec netuším, zda by to dal. Co myslíte?
    Další možnost je foliovaná překližka, ale tam se mi moc nelíbí (pocitově) lepení formaldehydovým lepidlem a taky cena je trochu jinde...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    KOUDY: neboj, ma to zpevnujici listy po stranach a cas od casu jeste prosroubovany s dalsi konstrukci, ale stejne. Od dodavatele to prislo perfektne rovny, vysuseny a mesic to lezelo v jiny dilne v absolutnim poradku. Ale v nasi dilne to na par dni slozili uplne nahovno, nikdo nad tim nepremyslel a cast prken sla do krasny vrtule/ luku :) 32k za jedno prkno, vynikajici :)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    KOUDY: Macek. Ciste ze zvedavosti, jak zamezis krouceni tak tlusty desky? Ja sem posranej ze skoro 4metrovy police z dubu, tl 35, ktera se krouti jak diva:) Dikybohu je ale jeji vzhled dulezitej asi na 4 dny a pak sem dobrej, to neni jak stul na zivot :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    77WHITE: tam dej nejaky svlaky ne?..Na kolik ji mas vysusenou?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    77WHITE: budu z toho delat neco takovyho..a bude to mit delku 3.5 metru.

    77WHITE
    77WHITE --- ---
    KOUDY: Tak 70 je hodne tak jako tak, vpodstate nepouzitelny na desky, a 4m fosna je zas overkill jestli z toho chces bastlit konstrukci nabytku, na to staci brat hranoly, ktery by v tom rozmeru mit mohli.
    IRUX25
    IRUX25 --- ---
    KOUDY: zavolej a zeptej se co maj nebo muzou mit.. nespolehej jen na web :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    IRUX25: Vidim ze maj jen 52 a ne 70mm tloustku
    IRUX25
    IRUX25 --- ---
    KOUDY: Torapo.cz?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DEEJAYY: Ted jsem tam objednal ty preklizky a v utery je dovezou..coz je super..ale pan z jafholzu mi poslal nabidku a maj je asi o 7 stovek levneji nez u demosu..ale zas by je privezli za dva tydny no..Tak uvidim jak dopadnou registrace..pak bych se kdyztak ozval..

    a jeste mam jeden dotaz do plena..

    Potreboval bych nekolik fosen americkyho orechu. Vysusenyho. A/B kvalita. Delka kolem 4 metru za fosnu a tloustka 7cm cca...V CR se zda, ze nikdo nema...Nevite nahodou o nejakych pilach/prodejnach exotickyho dreva v nemecku/polsku..aby vozili po cely evrope?
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    KOUDY: jestli chceš něco z démosu, můžu Ti tam udělat nějaké slevy, ale musel bys to brát na naší firmu, respektive od nás ...třeba ta překližka by byla okolo 2300 +/-
    při více kusech by se to asi vyplatilo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam