• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    ahoj, mam dotaz na redeni oleju (ted tu mam zrovna tungovy) .. fakt to redite az na tech 1 olej ku 10 redidlo? mne prijde ze i bez redeni by to slo nanest (barvy je mnohdy hustsi), takze 1:10 uz bude dost homeopaticka smes, ne? to je proto, aby se to lepe vsakovalo? nebo .. ?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    RESTINPEACE: V zásadě ano. Akorát při lepení doma tím sajrajtem nevyhnutelně něco zaprasíš:))). Moje zkušenosti jsou, že lidi často PU nechtějí používat kvůli tomu, co je to za humus. Nesundáš to z rukou, z nářadí, z ničeho.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    JOSEF_K: Jasne, chapu ty zavislosti na typu projektu. Ale kdyz se rozhoduju jestli na lepeni jednotlivych spoju po vecerech koupim lahev PU nebo disperze, tak mi vychazi ze: a/ jednorazova cena me nevytrhne, b/ necham to vzdycky vytvrdnout do druhyho dne, c/ budu pracovat ve starem obleceni. Pak mi prevazujou ty pozitiva PU co jsem psal.
    Hlavne se chystam nejdriv vyrobit vsechny spoje a pak uvidim jak to bude sedet a i podle toho se rozhodnu. Diky.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    RESTINPEACE: Podle mých zkušeností má delší dobu zrání. Moje zkušenosti se týkají zejména značek Titebond, Dispercoll a Patex, zbytek moc neznám. Nicméně když nechám spoj třeba tři hodiny, tak PU je v něm sice tuhý, ale furt křehký, disperze tou dobou už solidně drží. A k tomu cena. Když lepíš hodně, tak tu cenu fakt pocítíš, PU stojí násobně víc. A ta odstranitelnost je dost problém. Z rukou to kloudně nedostaneš, z oblečení už absolutně ne.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    napadaji vas nejaky nevyhody k pouziti PU lepidla na truhlaske spoje? nemam na mysli zadnou sparovku na kuchynsky desky, proste bezny nabytek
    podle me je fajn, ze dobre vyplni pripadny nepresnosti a neni potreba tmelit, navic kdyz zaschne, tak se prebytecny pena jednoduse odrizne a zacisti, oproti disperznimu lepidlu, ktery kdyz se zavcasu neumeje vodou, tak ztvrdne a je s tim jen prace navic
    ale mozna mi neco unika... dik
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    ahoj, máme dubové parkety, olejované.. místy už jsou šedivé, vyschlé. doporučíte mi nějaký olej, který na to nanést? díky...
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    RESTINPEACE: Tyhle dlata jsou skvely, nicmene narex je v dlatech chvalenej v podstate po cemkoliv sahnes, takze jde jen o to jak moc je budes pouzivat.

    Ja mam na brouseni 3 kameny - 800, 2000 a bridlici. A k tomu 200ku diamant na rovnani tech kamenu. A jsem velmi spokojenej.

    +skvelej rozmer tomu dodava stavitko na drzeni uhlu. Nekdo si udela tool, ja koupil stavitko od Veritasu a nadseni!
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    RESTINPEACE: Tahle dláta jsou taky fajn. Ale ty nový richtery jsou prostě o dost jinde. Materiálem i zpracováním:). A ano, břidlici myslím přesně tuhle. Kdybys nechtěl chodit na poštu, tak v holešovické tržnici v železářství u Rotta ji mají, dokonce jsem tam zahlíd i velkej blok, což cesta dřeva nemá, těch 20x60 je dost málo.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    JOHNANDERTON: Rozhodne to neber hoblovkou po vytvarovani na pasovce, vytrha ti to vlakna. Kdyby to byl normalni obdelnik, tak tam by hoblovka nemela byt problem.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    JOHNANDERTON: kdyz to dobre slepis, bude stacit excentrika. predpokladem ale samozrejme je, ze ty hranoly, ze kterych to budes lepit, budou presne
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    RESTINPEACE: zajimava vyjimka. vzdy jsem u narex dlat videl opak. at uz jde primo o jejich web nebo napr hornbach ci zelezarstvi
    JOHNANDERTON
    JOHNANDERTON --- ---
    Kdyz bych chtel vyrobit neco takovyhohle.. pujde to slepit vic hoblovanejch prken nejakym D3/D4 lepidlem, a pak to vyrezat pasovkou a nakonec srovnat jen excentrickou bruskou, nebo to budu muset protahnout hoblovkou?
    prkenko
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    OMNISLASH: tak za tu cenu 4 dlat Premium bych si kusova vybral maximalne 3, takze to je levnejsi o ctvrtinu
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    RESTINPEACE: mimochodem mi tedy prijde, ze ty jejich sady jsou mene vyhodne nez kusovy nakup, coz je hodne sverazne :) chapal bych to, kdyby k tomu byl nejaky paradni kufrik, kozeny obal, cokoliv.. ale ta papirova krabice, co k tomu je, to je asi jeste horsi nez nic. priplacet si za tu mi prijde krapet mimo :)
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    JOSEF_K: to jsi mi zase nasadil brouka do hlavy, jsem nasel za super cenu tuhle sadu: https://www.mall.cz/dlata-hobliky/narex-sada-dlat-plochych-6122026mm-863201 a ty mi rikas, ze si mam koupit jeste lepsi a dat za ne 3x tolik :(

    Kdyz rikas bridlici, tak myslis to co maji tady? https://cestadreva.cz/page/obchod/prirodni-brusne-kameny
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    JOSEF_K: hlavne tedy super geometrie. nechapu, proc takhle nemohli delat i ta ostatni
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    WEWERKA: Njn, najeli na starý technologie. A ta dláta jsem měl v ruce i s nima zkusil něco dělat a je to fakt famózní počin. Já mám od Narexu v oblibě i ta normální wood line plus dláta, ale tohle je naprostá pecka.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    JOSEF_K: Teda diky za tip. Jsem netusila, ze narex uz dela i kryogenicky upravenou ocel.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    KOUDY: To jo, ale když o tom nic moc nevíš, tak se blbě rozlišujou úplný matlalové, kterých je tam požehnaně:)).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam