• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    BLOWUP: V CZ normálně v prodeji www.falu.cz . Uvažovali jsme nad použitím na chalupě, po diskusi s NP jsme to zavrhli, moc by to zářilo.

    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KADERAS: To je legrace, ja si rikal ze to vypada jako ta svedska cerven, ale nejak me nenapadlo ze by to mohlo bejt na cesky roubence. Ja tim namaloval jeden detskej domecek, privezli mi to na primou objednavku kamaradi rovnou ze Svedska :-)
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    KADERAS: Bezva dík, to bude ono.
    RESTINPEACE: Mě to právě prolinkovávalo na cestadreva k těm olejům, téru atd. Umtonky, které nabízejí jako tónovací barvy, tak mě to zarazilo, jestli se to vážně dá použít. Přišlo mi to spíš mimo, ale zkušenost s tím nemám. Každopádně dík.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    GHOSTDOGG: natiral jsem ted terasu timhle https://www.cestadreva.cz/shop/barvy-oleje-a-redidla/prirodni-oleje-a-redidla/tung-ter/ (drive se to jmenovalo Hipster+) a neni to vubec tmavy. Vlastne jo, kdyz je to tekuty, ale po zaschnuti to vybledne na svetlehnedou az medovou barvu. Neumim si moc predstavit jak to tonovat, ale zkusenost s tim nemam.
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    GHOSTDOGG: Falunská červeň
    CUKI
    CUKI --- ---
    GHOSTDOGG:Jestli ti jde o ty původní nátěry, tak ty do červena se používali takové velké pixly. ?Izokryt? Doufám že si ten nápis nepletu. Musel bych se podívat. Ale dneska už to má úplně jiné složený. Barva je víc jako na tvé fotce ale moc to nedrží. Tak snad ani nechci vědět co bylo v té původní receptůře. Pokud hodně chceš o jedné vím, u koho ji najít tak se pozeptám.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    Nevíte náhodou, co je zač tahle červená barva na roubenkách? Ta klasická hnědá až černá je předpokládám tér s fermeží, ale tohle červené netuším. A nevíte, zda se dá ten tér s fermeží nějak barevně tónovat, nebo je to moc tmavé?





    QUIP
    QUIP --- ---
    MATHEA & QNEDLEEQ: Ten olej by mohl jit nejakym mechanickym rozprasovacem, pokud je stetec / houbicka problem kvuli prenaseni popela. (predstavoval bych si na to nejlepe takovy ten "zahradkarsky" rozprasovac, co se da napumpovat a pak s tim zachazis jak se strikaci pistoli, ale nepotrebujes kompresor atd., ma to nadrzku asi na 1,5 litru, mozna se da nekde sehnat i mensi)

    Pokud Epoxid / PU, tak takovy, co je hodne ridky a ciry, aby to neudelalo silnou vrstvu. Ale jestli to jsou male sperky a jeste v malem mnozstvi, tak rozmichavat na to epoxid v tak malem mnozstvi, ale zaroven ve velkem na to, aby se to do toho dalo ponorit (porad kalkuluju s tim, ze se to nesmi roztirat stetcem) bude za A opruz a za B plytvani - vzdycky ho dost zbyde v nadobce. (Epoxid / PU bych do rozprasovace radeji necpal)
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATHEA: Pěkný, za mě epoxid a nebo ten PU. Epoxid má často problém s UV, ale to by pyru nemuselo být na škodu.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    INOX: Jakoby premyslela, ale cast sperku dobarvuju pastelkama na olejovy bazi. To je jedna vec, druha ze byt doma mam olejem vzaty vsechno, u tech sperku s pyrem se toho furt bojim - bude to dost, kdyz se to vsakne a nevytvori to nejakou znatelnejsi vrstvu?

    Mimochodem, ted mi psala zakaznice, ze to to tak uplne ovnavka nebyla, nevi, jak se ji to ocitlo doma :))
    https://www.bohodesign.cz/produkt/ajurvedska-mlha-be-relaxed/ Ze ten lak neodolal sile mlhy z levandule a krystalu, ktera neni urcena jako vonavka na telo, to se ani nedivim :)
    INOX
    INOX --- ---
    MATHEA: A nad oleji jsi premyslela?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    KOUDY: Tam si teda moc neumim predstavit to michani na par sperku tydne (treba kdyz mam zakazky na realistiku, kterejch je vetsina, tak toho moc jinyho nestiham). I proto mi velmi vyhovuje ten lak ve spreji no... Ale poctu si o tom jeste.

    77WHITE: Ok, muj plan ted zni nakoupit toho vic a udelat celkove nejaky pokusy. Treba na privesky na klice se mi dost osvedcuje jeden lak na kov, akorat je v lesku, nicmene se super aplikuje, protoze je jen o neco hustejsi nez voda, a po zaschnuti je tvrdej jak dabel. Delaj i matnou verzi, kterou chci zkusit taky.

    CUKI: A tak to ja klidne verejne :) www.matheaart.eu, v galerkach jsou veci na zakazku, coz je prave vetsinou ta realistika. Nebo na IG @matheaart, tam je to uplne nejaktualnejsi.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATHEA: Nahoď něco co mě zajímá. Klidně do PM.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MATHEA: To nezni jako problem, nemusis delat full grain fill, jen top coat. Doporucuju nezatracovat lak a udelat vzorek z nejakejch nepovedenejch pokusu. Navic muzes zkusit mezicestu, pouzit svoje osvedceny reseni jako prvni vrstvu a pak pres to vrstvit dalsi lak, pokud se chytne.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MATHEA: tohle tvuj problem vyresi

    LV CC 250 otěruodolný UV lak pro styk s potravinami
    https://www.epoxio.cz/synpo-povrchove-upravy/lv-cc-250-oteruodolny-uv-lak-pro-styk-s-potravinami/
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    77WHITE: To se obavam, ze je neproveditelny - do toho dreva vypaluju, velmi detailni veci, treba realistickej portret psa. Na 3,5 cm. Nektery laky navic tu pyrografii ponekud vyziraj.

    QUIP: Dik, je mi jasny, ze je to problematicky. Nejakej dvouslozkovej lak ve spreji jsem nekde potkala, mrknu na ne podrobneji.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MATHEA: Kdyz sem delal nabytek na lode, pouzivali sme autolak na kompletni seal, i v matu. Aplikovany to bylo ale primo v lakyrne profikama. 8-15 vrstev buildupu na vyplneni zilkovani dreva,postupny smirglovani (vzdy po 3 nanesenejch vrstvach) a pak finalni 3-5 vrstvy top coatu. Vysledkem byl vpodstate pianovej lak, kde teakovy drevo nadherne zarilo. Ten autolak byl navic dost tvrdej a odolnej.
    Nevim presne co vyrabis, ale urcite bys dokazala ukecat nejakyho chlapa na dilne. Pokud mu ty veci predpripravis dle jeho pozadavku, neni to dlouhej proces. Ty smirglovaci mezistupne byly vzdycky nejvetsi otrava, ale ty bys mohla delat vpodstate sama, staci jen poradna maska a trpelivost.
    QUIP
    QUIP --- ---
    MATHEA: Vonavka, mastny a slany pot, to je docela agresivni prostredi. Obavam se, ze je to dost marny boj - ty bezne dostupne spreje maji velmi mizernou odolnost. To bys spis potrebovala nejaky dvouslozkovy lak, nebo tak neco, ale to zase nebudes mit ve spreji.
    Ale treba tu nekdo bude mit neco vyzkouseneho, co vic vydrzi. Problem je asi i ten mat / polomat. Odolnejsi by mely byt opravne laky na auta, ale to je asi vsechno lesk.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Tak mi prave psala zakaznice, ze ji privesek ode me naleptala vonavka (nastesti zespoda a nastesti je ta zakaznice fakt v pohode).
    Ale samozrejme me to dost vystrasilo. Pouzivam na sperky Zapon dupli-color ve spreji (sametove matny). Meli byste prosim nekdo tip na nahradu za neco odolnejsiho, lepsiho? Sprej nutnost, mat taky, cim vetsi ochrana vuci UV, tim lepsi, i kdyz vim, ze boj proti UV je pomerne marnej celkove.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    PHI3K: to vypada jako postforming hrana nejaky drevotrisky olepena umakartem jiny barvy nez povrch ty desky, imho.

    Vetsinou jsou takovy hrany na hotovejch deskach, imho je truhlari delaj kdyz uz sami z masivni dreveny listy. Ale mozna (asi urcite) pujdou i koipt ty plastikovy.

    postforming kante - Google Search
    https://www.google.com/search?q=postforming+kante&client=firefox-b-d&sxsrf=APwXEde0idgNuuKgeCnrB-JSuhShcNGKyA%3A1686033919327&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiNotzmha7_AhXp7rsIHdiEDPUQ_AUoAXoECAIQAw&biw=991&bih=677&dpr=2
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam