• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Deska nebude přímo na stěně. Z důvodu větrání.
    Dílna takhle funguje a stojí již roky. Odvlhčovat jí aktuálně nebudeme. Je to bývalý chlív v kamenné budově.

    Děkuji za tipy.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MERISCZ: vodovzdorna preklizka je jedna moznost, ale obecne bych u dilny spis zauvazoval o porizeni odvlhcovace, ona ta vlhkost bude v podstate tropit neplechu uplne vsude, pocinaje naradim az po obrabeny kusy.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    MERISCZ: pertinax?
    ve vysledku ti bude plesnivet bud ta deska nebo zed za ni kdyz nebude vetrat.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    KLATIC: jj...tuhle mám v listu jako jednu z možností...
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Ahoj,
    potřebuji do dílny desku, která bude ke zdi přišroubovaná přes železnou konzoli, pro French cleat. V dílně mám ale celkem vlhko. Máte někdo doporučení na materiál? Deska bude cca 2x3m. Něco jsem si předvybral, ale ještě mě pro jistotu zajímá vaše doporučení.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    PLAGUEDIL: Jasný, s jedotlivými kusy se asi může dít všelicos, to je pravda, a těm týpkům ze skladů apod. to bývá silně u prdele.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    GHOSTDOGG: a toto je teda k zbliti taky. tem lidem ani nedochazi, ze vlastne vyhazujou penize.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    GHOSTDOGG: s balikama mas pravdu, ale pak napr hornbach nebo tady drevo trust prijdes a maji to tam naopirane o plot, po hrane se jim s kusovkama lepe manipuluje a demos to taky stavi na hranu v tom meziskladu u formatky a pochybuju ze tam jedou fi-fo, takze se dostanes ke kouskum coram treba stoji ctvrt roku.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    Tady třeba ukázka, kterou si jsou schopný dát firmy na stránky, jak to skladujou. Jestli je to jen ilustrační, netuším, vzhledem k logům firmy spíš ne. Těžko se pak divit, že je to zkroucený. Dávat 2,5 m dlouhý desky na dvě konzoly, no nevím...

    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    PLAGUEDIL: To jsem teda nevidel v zadnym velkoobchode a dost bych se divil, kdyz se to dodava ve velkych balicich treba po 40 kusech na sobe nalezato. Jak by to delali a proc vubec? Mj. ty velkoobchody maj zpravidla haly s regalama (nebo jak se to v tomto formatu nazyva), na ktery to nastojato ani dat nejde.

    Kazdopadne to je velkou pravdepodobnosti bud spatnym skladovanim (nerovnomerne podlozene, malo, vlhkost atd.) a nebo uz puvodnim vyrobkem. Tohle je bohuzel vecny boj a najit dobre dodavatele neni nic lehkeho. Nehlede na to, ze spousta dodavatelu ma taky znacne kolisavou kvalitu. Reklamovat by to taky pravdepodobne neslo, protoze sis to nechal rozriznout. Prodejci maji temer vzdy nekde poznamku, ze jakmile si to nechas jakkoliv formatovat, nevztahuje se na to zaruka.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    MARTYYNO: vetsina prodejcu jsou hovada a misto toho aby tonskladovali naplocho, maji to nastojaka.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MARTYYNO: Mela jsem jednu firmu kousek od baraku, ale pred pul rokem zkrachovala. V dilne ted vubec nejsem, tak jsem nepotrebovala zadny material, ale vyhledove se chystam omrknout jak vypadaji preklizky u drevo kaplan. Jinak teda ja jedu v celobuku, dub tam nemaji.
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    WEWERKA: a mas tip kde kupovat aby nebyly prohnute? :)
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    BLOWUP: no prave, ona 15mm preklizka uz neni uplne poddajna, takze pak z toho smontovat rovne skrin byl fakt souboj chvilema.

    Problem je ze mi na to delali transportni rezy, takze jsem z kazde desky mel 2 nudle sirky cca 60cm, ty mi rovnou nalozili do auta a ze je prohnuta jsem zjistil az doma pri vykladce.

    Nedovedu si moc predstavit ze jim tu rozriznutou preklizku privezu zpatky a budu to reklamovat, na druhou stranu me to ze je prohla fakt sralo od prvniho momentu co jsem to zjistil az do posledniho sroubku.

    Ok, ale teda chapu ze to neni standard a priste si to pohlidam u nakupu.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MARTYYNO: Z Demosu jsem brala taky dubovou pred asi 5-6 lety, myslim 18 nebo 20 mm a byla taky trosku prohnuta.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MARTYYNO: U 15mm preklizky bych cekal ze prohnuta nebude. U hodne tenkejch (5-7mm) se tomu u velkejch tabuli skoro neda zabranit. Aby se 15mm prohnula o 2cm, to uz musi bejt se skladovanim neco dost spatne (nesymetricky vystavena vlhkosti atd)
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    Je normalni, ze kdyz koupim desky preklizky tak jsou vice ci mene prohnute?

    Ted na Vanoce jsem kupoval v Demos trade 2ks dubove truhlarske preklizky (2200*1250 pri tloustce 15mm) a obe byly prohnute, na tech 2 metrech to delalo skoro 2cm a kdyz jsem z toho vyrizl desku na bok skrine o delce 150cm tak pruhyb byl stale pres 1 cm.

    Desky jsem privezl autem primo z Demosu (cesta 30 minut) a slozil v dilne na zem, kde jsem z lati vzdalenych od sebe 40cm nejdrive vyrobil rovinu. Tady jsem ty desky nechal lezet vice jak 2 tydny, aby se aklimatizovaly. I jsem je trochu zatizil, at lezi rovne, ale ten pruhyb to samozrejme nesrovnalo. Skrin jsem nakonec smontoval a je rovna, ale byl to docela boj, kazdy spoj presne vyrovnavat a stahovat pomoci ruznych uhelniku atd.

    Vidim tam 3 moznosti:

    1) udelal jsem neco spatne?
    2) je to standard a musim si zvyknout, ze desky truhlarsky preklizky jsou proste prohnuty a bude s tim vzdycky extra sraní?
    3) Preklizka ma byt rovna a Demos mi prodal nekvalitni/poskozenou preklizku?
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    77WHITE: neber si to tak, sam jsem psal dotaz v 11 vecer a prihodit k tomu nakres bylo nad moje sily :)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    ja bych asi taky hlasoval pro jekl obaleny drevem. radeji to udelat na tanky nez se pak divit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam