• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo 🪓
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    VO_D_KOLEK: no, slepis to, predpokladam ze to ma byt zaklop na stresni prihradove nosniky, takze bude lepit vlakna kolmo na sebe, coz je ten nekhorsi zpusob, ale i rovnobezne k sobe, kdybys lepil sparovku, tak to udela totez, jenza delsi cas.
    slepis to, drevo bude sesychat a jednak se zmensovat a jednak se bude menit i tvarove. no a pak se tem silam to drevo podda a utrhne se mala vrstva podel lepeneho spoje. ono to je bez problemu schopne potrhat i obycejne vruty.
    proto se to tradicne hrebikuje, hrebik ma na strih vetsi pevnost a ten spoj je pruzny, drevo se muze hybat. si vezmi jake to dela cykly jen s pocasim za rok, v zime na to das vic jak pul tuny na metr snehu, v lete to zase slunkem nahrejes a zchladis prakticky kazdy den. k tomu to schnuti, smrk udela myslim -8% rocne nez se dostane do vzduchosucheho stavu.
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    PLAGUEDIL: Co znamená „ve výsledku se to stejně utrhne“?
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    propo na emerickejch utube kanalech pouzuvaji na lepeni lepici pu penu, tqk mozna i takto.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    VO_D_KOLEK: vzal bych purko, ale ve vysledku se to stejne utrhne.
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    GHOSTDOGG: Statik říká prolepit.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    VO_D_KOLEK: To máš na mysli asi PVA lepidla? Ty jsou ředěná vodou a spoj vytváří po nasátí do materiálu a vyschnutí, to z principu nedává smysl. Možná tak nějakej mamut, PU lepdidlo... Nejsem teda tesař, ale nedělá se všechno na střechach čistě mechanicky (už jen kvůli dilatacím)?
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    LEPENÍ ČERSTVÉHO DŘEVA
    Čeká mě lepení čerstvých prken (smrk) na KVH (střešní vazníky, spoje prošroubené a prolepené). Hledal jsem lepidlo a zarazilo mě omezení na vlhkost dřeva (10–18 %, max. 25 %). Existují lepidla, která tímhle netrpí, nebo je to z principu blbost?
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    SEJDA:: pěkný. Díky.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JONEZ1: konecne jsem si vzpomnel, takto nejak to vypada (dole je betonovy poter, ktery prikryjeme) nad schodem uz je polozena drevolaminatova plovouci podlaha, a schod je olemovany hlinikovou listou s naterem z prodeje.

Snad je struktura viditelna i po zmenseni

JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    SEJDA:: Můžeš prosím ještě přiložit fotku, ať máme srovnání, jak to vypadalo předtím SEJDA.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Tak je tu mrtvo, tak napisu happy end:

Uz dosmradly vsechny ty pryskrice. :)

Bylo to: 1 vrstva zakladovky, 3 vrstvy pryskyrice (neuspokojivy vysledek), prebrouseno, 2 vrstvy brousitelneho tmelu, pokazde prebrouseno, 4 vrstvy pryskyrice.
    I kdyz barva pryskyrice je matna bila, leske se vice nez barva na zed (sadrokarton), ale i tak jsem s vysledkem vysoce spokojeny.

Tmel mi poradila pani v Obi. https://www.obi.sk/silikon-a-akryl/soudal-brusitelny-tmel-310ml/p/4424016
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SEJDA: pokud chces aby to bylo hladky, tak preklizka hladka neni. Na hladkej povrch bych pouzil mdf nebo hdf, prisrouboval to sroubama na sadrokarton, pretmelil a prebrousil ty srouby a nalakoval.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SEJDA: Co má být finální výsledek? Kde to je?
    Osobně pokud šetřím mm, tak bych to zbrousil do rovna pásovkou a na to nanesl buď znovu ten epoxid a nebo adhezní můstek a na to cokoliv dalšího.
    A nebo bych vyzkoušel ten dvousložkový PE tmel, ale na epoxid bych to stejně alespoň rozrušil nějakým ocelovým kartáčem na flexe. A pak zase můžeš cokoliv.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    SEJDA: nastrilet sponkama a pretmelit. lepidlo plosnena stenu by se mi teda nechtelo, to nestahnes.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: preklizku bych tam mohl nalepit .. 4 mm se mi tam vejdou.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ja bych to taky sundal a dal tam preklizku a vyreseno.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Ja vam tu diskusi nechci rusit, ale osobne bych to OSB proste sundal a nahradil ho budto novym - ono se da koupit uz brouseny - nebo necim jinym.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SEJDA: Obyčejnej ?akrylátovej? určitě nee. Ten je jen na savé materiály.
    Podle mě buď zbrousit do roviny, jinak neošetříš prohlubně a nebo zkusit rozrušit nějakým ocelovým kartáčem na flexu.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    SEJDA: Aby nedošlo k omylu, ten dřevní samozřejmě taky jako tmel funguje ačkoliv o přilnavosti v tvém případu netuším nic. My ten polyester dávali na různé stříkané dílce, kde se strašně propisuje každá nerovnost, a ten dřevní tmel v tomhle ohledu nesloužil dobře. Ne že by nefungoval.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    GHOSTDOGG: diky za info, do drevniho tmelu jsem opiral svoji nadeji. Tak zkusim si najit ten dvouslozkovy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam