• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DESTINYXCoaching, koučink
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    DESTINYX: Tak s tím souhlasím, že ta cena je podezřele nízká :))
    A ok, nejsem odborník na seznamy výcviků, máš pravdu, že by to mohlo být přesnější a podrobnější.

    Ale teda, na základě zkušenosti, vím, že člověk může být dobrý terapeut, i když na to nemá "oficiální" vzdělání, a za sebou ne každým uznávané kurzy (nebo ještě nestandardnější kvalifikaci a zkušenosti)....a naopak, může být psycholog s několika tituly před a za jménem a terapeut naprt ;)
    Samozřejmě, byl to jen dojem, a můžu se totálně mýlit....v kterémžto případě vyhodím 1200, protože víc než 1x nepřijdu.
    Proč jít s takovou nabídkou na Slevomat, je mi skutečně záhadou a je to částí mé kuriozity ;)
    MYSH_B
    MYSH_B --- ---
    MYSH_B: Chtěla jsem se opravit, protože po odeslání odpovědi jsem si uvědomila, že jsme pochybovali i o jejích terapeutické kvalifikaci, ale už to rozvedl DESTINYX, tak se k tomu nebudu vracet. V každém případě se těším na osobní reference :)
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    CONTINUITY: Poreferuj, fakt - zajima me to. Ten vycet studia a aktivit je opravdu nicnerikajici. Nevidim tam nic o profesni praxi a historii, jen seznam VS a nekolika kurzu. U kurzu neni jasne, jestli byl nektery petilety terapeuticky, coz je zaklad. Asi bys nesla k zubari, ktery nema radne vzdelani ale jen par vikendovych kurzu.. ;-) Ona ta cena je prilis (=podezrele) levna i na terapii. Ale treba je pani osviceny lidumil :-)
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    CONTINUITY: Kouc neni radce. Mas pravdu, kurz z tebe neudela dobreho kouce, stejne tak z tebe neudela autoskola skveleho ridice nebo terapeuticky vycvik dobreho terapeuta.

    DESTINYX: No proc by nekupoval,. hlavne ze je to ve sleve :D
    MYSH_B
    MYSH_B --- ---
    CONTINUITY: Poreferuj. O její kvalifikaci jako terapeuta zde nepadlo slovo pochybnosti, otazník tu panuje nad koučováním, protože je to technika odlišná od terapie - s jiným průběhem a výstupem.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: samozřejmě "zdá se", doopravdy poznat se to dá až osobně, ale přehled jejích aktivit, výcviků a studia mě oslovil. asi ji vyzkouším, a poreferuju :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MYSH_B: Na mně teda její mnohostranná kvalifikace působí důvěryhodněji, než celej "čistej" koučing. Po pravdě řečeno, nepřijde mi, že by ty koučovací kurzy samy o sobě mohly z někoho udělat kvalifikovaného rádce v osobní transformaci. Určitě je to dobrá metoda, ale aby fungovala, musí ten člověk sám o sobě už mít bohatou a mnohostrannou životní a terapeutickou zkušenost, a to tahle paní zdá se má.
    MYSH_B
    MYSH_B --- ---
    PODFUCK: Informace o vzdělání v oblasti koučinku je v podstatě nulová, ani u ostatních nabízených služeb není nic zásadního, aby to vzbuzovalo důvěru. Vypadá to na dalšího člověka, co se prohlásil koučem, protože je to aktuálně "in". A bohužel sleva více než 80% lidi spíše nalákala než odradila :(
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    PODFUCK: Zajímavé je, že to lidi kupují - dnes prodáno 38 voucherů z 50. O paní se toho nikde nedá moc dočíst, profil na linkedinu dosti vágní a spíš než kouč je paní šaman a psychoterapeut. A z toho málo co o sobě píše není ani zřejmé, jestli má pětiletý terapeutický výcvik, nebo jen pár krátkodobých kurzů.
    VALOR
    VALOR --- ---
    YAMA: Posles mi prosim info do posty?
    VALOR
    VALOR --- ---
    YAMA: Posles mi prosim info do posty?
    YAMA
    YAMA --- ---
    DESTINYX: VALOR: Já mám 10 měsíční výcvik gestalt koučinku, ráda bych ti ho doporučila, ale nevím, zda splňuje tvou podmínku ceny (60k) a navíc letošní ročník už odstartoval :(
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    VALOR: Pak bude opravdu nejlepší potkat se se zástupci různých výcviků osobně, bývají tomu nakloněni. Každému sedne něco jiného a ceny zas tak rozdílné nejsou.
    VALOR
    VALOR --- ---
    DESTINYX: Jde mi prevazne o akreditovany certifikat za co nejprijatelnejsi cenu. Mam 4 lety sebezkusenostni vycvik v psychotrerapii a rad bych si rozsiril kvalifikaci abych mohl delat nejen psychoterapii ale i koucing
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    VALOR: Mno, nabídka, kterých je na netu plno :-) Cenově je to tak uprostřed. Asi je důležité, co od toho čekáš.
    Osobně nikoho neznám natolik, abych dokázal dát nějakou referenci. A co vím, z koučujících nyxáku u nich nikdo na výcviku nebyl.

    Pokud zvažuješ výcvik v koučování, pohovoř s těmi lidmi osobně, nech si udělat ukázkovou hodinu. Osobnost lektorů a vzájemná "chemie" patří podle mě k těm nejdůležitějším kritériím při výběru a je to zrovna věc, která se nedá zprostředkovat.

    Zaujal tě tento konkrétní výcvik, nebo to zvažuješ na obecnější rovině a rozhoduješ se, co si vybrat?
    VALOR
    VALOR --- ---
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    S potěšením sleduji, jak roste počet nyxáků, kteří sami koučují.. pokud bude vůle, rád na nástěnku umístím odkazy na jejich weby a pokud třeba jiným nyxákům slíbí "special offer", tím líp :-) Pište do soukromých zpráv. Díky.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DESTINYX: nový pohled na implicitní stereotypy, hezky řečeno :-)
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    BOSSORKA: Odpovím politicky. Koučovat může každý, koučovací dovednosti by si měl osvojit každý, kdo vede nějaký tým, ale jen málo lidí má schopnost stát se dobrým koučem. Je to kombinace empatie, sociální inteligence, schopnosti upozadit své ego, umět naslouchat a zároveň ve stejném čase vnitřně formulovat různé hypotézy, ty pak otázkami testovat atd.
    Je to jako s každým jiným talentem, na klavír se při jisté námaze naučí hrát všichni, ale málokdo se stane klavírním virtuózem.
    U koučování ale i ten základ může být velmi přínosný, když člověk nenuceně koučuje své okolí a vede je k novému pohledu na své implicitní stereotypy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam