• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VACKYPražská Hlídka
    VACKY
    VACKY --- ---
    DANAKETH: Jak se budou v patek registrovat pripadni nehlidkari?
    DANAKETH
    DANAKETH --- ---
    Mikulášská registrace

zdravím, tento díl provedeme registraci poněkud neotřele.

Ve čtvrtek 5.12.13 od 19-ti hodin proběhne malá párty v Elyseu a tímto bych vás rád pozval na povídání o hlídkách a vlastně o všem možném.
    Rád bych se s vámi sešel a popovídal o nadcházejícím larpu. Rozhodně přibude nějaký ten výklad ke světě, novým povoláním a herní bance. Kdo bude chtít (a doporučoval bych to) může být už ve čtvrtek zaregistrován.
    Následně se celý krám jistě zvrhne v mikulášskou párty a bude spousta prostoru pro volnou zábavu.

V pátek bude začínat hra jako taková. Mám v plánu jí odstartovat někdy mezi devátou-desátou hodinou večerní.
    Je ale poměrně důležité, aby ti, kdož se neregistrovali na čtvrteční párty očekávali příchod registračního organizačního komanda přímo na štáb. Čas příchodu upřesníme a sdělíme ho šéfům (bude to mezi 18-20h).
    V pátek doladímě nějaké drobnosti a dovysvětlíme vše potřebné.

zdraví

Danaketh
    FIN
    FIN --- ---
    LIMWEN: není zač :-)
    LIMWEN
    LIMWEN --- ---
    FIN: Mně šlo o princip a pozvednutí nálady... díky za pomoc.
    FIN
    FIN --- ---
    DORIAN: snažím se simulovat pozornost a pochopení :-)
    DORIAN
    DORIAN --- ---
    FIN: Člověče, ty taky umíš zkazit náladu... Já už jsem se radoval, kolik času svého života jsem ušetřil, že jsem to jenom proklikával a ty mi pak řekneš 15 minut... :)
    VACKY
    VACKY --- ---
    FIN
    FIN --- ---
    LIMWEN: tuto diskusi jsem úhrnem četl asi 15 minut a ne, rozhodně by to nestačilo na půl toho dotazníku.
    SCARA1989
    SCARA1989 --- ---
    DANAKETH: Neber to jako utok, vyčítání či něco takového.. Neutočím na styl tvé práce. To že tento díl hrát nebudu je hlavně dáno tím, že nevím jakým způsobem chci v této hře pokračovat, nevím jestli si chci nechat dosavadní postavu, apod. A mnoho jiných i světských starostí.
    Pro mě byl dotazník jen poslední hřebíček do rakve. Ne ten první.

Takže ne, já tě tu nekritizuji, chápu proč to je potřeba a neodsuzuji to. Jen na to nemám čas, nervy a ani myšlenky v následujích xyz měsících. A mrzí mě to.
    LIMWEN
    LIMWEN --- ---
    Já nad dotazníkem strávila spoustu času a pravda je, že některé otázky jsem asi nedala podle představ (ale ani já ani postava nejsme dokonalé a neumíme uspokojivě odpovědět na všechno), takže rozumím tomu, že s ním mnozí mají problémy. Začínám mít ale pociit, že kdyby čas věnovaný diskuzi o tom a kritice věnovali všichni vyplňování, půlka by už byla hotová. Chci tím říct, že bych sice některé věci formulovala jinak a k některým požadavkům bych měla výhrady. Na druhou stranu si uvědomuju, proč to organizace dělá a že si sama přidělává spoustu práce, aby se pokusila nám udělat lepší hru. Přijde mi fér se snažit jim v tom pomoct tím, že každý vyplníme jeden dotazník, když oni jsou ochotní jich třicet číst a vyvodit z nich nějaké výsledky, než si stěžovat a kritizovat.
    DANAKETH
    DANAKETH --- ---
    SCARA1989: A podle čeho tak soudíš? Když by se to řeklo dopředu, tak by to problém nebyl.
    Pokud se tu ve větší míře začnou objevovat hráči stojící mimo hlídky, potřebuji o nich vědět víc, abych pro ně mohl dělat hru. Nevím, jestli si ten rozdíl uvědomuješ, ale ta nehlídkařská sféra není jednoduchá a v budoucnu ani jednoduchá nebude.

Takže ano... máš pravdu, ale v létě by nesměly padnout plány na rozšíření hry (nebo by nesměly naplňovány).
    SCARA1989
    SCARA1989 --- ---
    Čistě hypoteticky.. Kdyby se na tenhle mini dílek dotazníky vynechaly a hráčům se naposílaly v Lednu aby si nad tím mohli do 1/2 Unora posílat... Tak by to asi vůbec nebylo špatné a nemuselo by se to minout učinkem...
    DANAKETH
    DANAKETH --- ---
    Počet registrovaných: 8ks
    DANAKETH
    DANAKETH --- ---
    WINGY: ... vyplněná relevantně:-) Vyplňování pro vyplňování nic nedá vám ani mě.
    WINGY
    WINGY --- ---
    V dskuzi niže víceméně říkáš, že ti nevadí odeslání neúplné přihlášky (respektive že se tím hráč sám ochuzuje, ale ty ho k ničemu nutit nebudeš). Možná by s eto hodilo psát i k přihlášce. myslím, že nejsme sama, kdo má najetý systém "všechna okýnka formuláře musí být vyplněna (i kdybyste tam měli napsat totální pitomost)"
    DANAKETH
    DANAKETH --- ---
    REINITA: nikoliv kontradikce... dobrovolnost. Pokud se hráč rozhodne mi napsat, že přejel tchýni slepici, a napíše mi, že mu to přišlo jako dobrý nápad, tak je to jeho věc. Jestli si z toho něco vezmu nebo ne, je můj boj. Pokud se chce rozepsat, proč to udělal a co tím sledoval, je pochopitelně lepší a když se rozepíše nad tím, jak to probíhalo, tak je to ještě lepší. Rozhodně do toho hráče ale nikterak nenutím. A pokud se mi hráč napíše, že nikomu nic vyprávět nebude, protože je sociopat a lidí se štítí, taky to je jeho věc. Tohle všechno jsou možnosti. Od hráčů o postavách vím jenom tolik, kolik mi sami sdělí a nejsem schopen s tím nic nadělat. Nemohu (a ani nechci) nikoho přinutit k tomu, aby napsal deset mikropovídek, pokud sám nebude chtít.

Co ti přijde tak děsně uhozené na tom, že dlouhé (místy třeba desetistránkové) historie postav, které jsou ve hře dlouho chci vkládat zvlášť? Proč to hráče tak moc zatěžuje? Resp. co tě na tom zatěžuje? Je to kvůli nějaké přehlednosti a pokud to bereš, jako znásilňování, tak to tak nedělej. Nemám prostředek, jak ti v tom zabránit.

Z jiného soudku: Nikomu jsem neříkal (nebo si toho aspoň nejsem vědom), že pozdně odeslané registrace budou mít zvýšený registrák. Pokud to tak někdo pochopil, tak je to chyba. Několik osob se mě na to v posledních dnech ptalo.
    REINITA
    REINITA --- ---
    jednoduše řečeno - pokud to má mít hlavu a patu, bude to náročné na čas, invenci i úsilí.
    REINITA
    REINITA --- ---
    DANAKETH: já si rozhodně nemyslím, že chceš své hráče jen zbytečně otravovat - jak tě něco takového mohlo vůbec napadnout, o tom raději nebudu uvažovat.

Životopis - požadavek minimálně 1 A4, ale 2 A4 už jsou moc a musí do jiného souboru mi připadá výsostně bizarní, bez ohledu na to, zda životopis mám nebo nemám napsaný.

"není nutné stavět jako samostatné příběhy s plným vystavěním expozice, kolize, krize, peripetie a katastrofy."
    X
    "Zajímá mě, co byste vyprávěli, jak byste to vyprávěli, co konkrétně byste řekli a co si nechali pro sebe."
    = kontradikce
    DANAKETH
    DANAKETH --- ---
    REINITA: s dovolením začnu od konce.

Životopis??? Vždyť ten máš už napsaný, ne?
    5 a 5 vyprávění, není nutné stavět jako samostatné příběhy s plným vystavěním expozice, kolize, krize, peripetie a katastrofy. Dobrovolnosti se pochopitelně meze nekladou, ale rozhodně to není nutné. Zajímá mě, co byste vyprávěli, jak byste to vyprávěli, co konkrétně byste řekli a co si nechali pro sebe. Zkrátka co postava zažila.
    Pokud se jedná o příběhy, které se ve hře odehráli, defacto stačí odkázat a připsat pár poznámek, pokud jsou to příběhy postavy, pravděpodobně jsou zmíněné v životopisu, takže to také stačí ve zkratce.

To množství je spíše myšleno jako "nástroj" k přesnějšímu vystavění postavy (nebo jejímu objasnění a konkretizaci)
    a k lepšímu organizačnímu porozumění těmto postavám. Každý dobře ví, zda-li chce organizaci něco sdělit a každý alespoň trošku tuší, jak moc s tím, co už sdělil, organizace pracuje.

Nemysli si prosím, že bych nedal přednost nějaké jiné formě nabrání informací, ale ty co jsem schopen vymyslet, jsou neúměrně časově náročné (jak pro orgy tak pro hráče) či neposkytují dostatek informací.
    REINITA
    REINITA --- ---
    DANAKETH: "Navíc se po nikom nežádá, aby se jednalo o povídky, které se měří na stránky."
    promiň, ale žádá. tedy ne x-stránkové povídky, ale 10 mikropovídek to je ("napiš 5 story, co bys dal k lepšímu, a 5 story, které jsou tajemství"). já vím, proč to tam je, také je mi jasné, proč je jich takové množství (aby se zvýšila pravděpodobnost, že mezi pakárnami typu "přejel jsem své tchyni slepici" se najde něco použitelného), ale tudíž mě překvapuje, že tě překvapuje, že s tím spousta lidí bojuje.
    podivně rozsahově ohraničený životopis tomu jen nasazuje korunu.

tohle nemá být stížnost, jen konstatování faktu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam