• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VACKYPražská Hlídka
    Jiná pravda

Informační diskuse o larpu Pražská hlídka.

CP Forum: [ Pražská Hlídka - CP ] - o pristup zadejte do posty jedno z ID KUPRADIX, VACKY, SILENTBOB
    více informací na http://www.prazskahlidka.cz

formulář QA: https://goo.gl/forms/NTulkmAI7fESfzaq2

Kontakty:
    email: prazskahlidka@gmail.com

rozbalit záhlaví
    SHANTI11
    SHANTI11 --- ---
    ERNEDAR: To klidně můžeš, ale Velká Dohoda nemá s právním řádem nebo zákony nic moc společného. Je to nějaký pseudo právní předpis určený pro potřeby LARPu a tak je s ním také nakládáno.
    ERNEDAR
    ERNEDAR --- ---
    SHANTI11: Myslim, že si kvůli tobě projdu literaturu o zákonech a posedím s nějakým fantazákem/právníkem
    SHANTI11
    SHANTI11 --- ---
    TED_VAVRA: V tomhle směru opět logicky - protistrana má být seznámena se žalobou nejpozději 48 hodin předtím, než je žaloba podána Inkvizici. Do té doby musí být protistrana rozhodnuta, zda se hájí sama nebo má Advokáta, vyskakovat si pět minut před začátkem Tribunálu, že má nového Advokáta a ten nebyl seznámen s žalobou je skoro pohrdání Inkvizicí.

Lidi, nemůžu vám dát směrnice na všechno, v téhle hře mezi sebou máte komunikovat, proboha! =)
    SHANTI11
    SHANTI11 --- ---
    PATR1K: Nope, v tom máš bordel =) Je to 100mg, které si můžeš rozdělit do dvou čerpání.
    Příklad:
    Mám zásah 7.kategorie, tedy vím, že mohu jedním čerpáním nabrat 100 mg. Najdu si skupinku 5 lidí, z každého si cucnu po 20ti a je vystaráno.

Mám zásah 6. kategorie, opět mám nárok na těch samých 100 mg, ale tentokrát si to mohu rozdělit do dvou čerpání. Tedy: napřed narazím na dva lidi, cucnu si z nich 40 (z každého po dvaceti) a pak o kus dál trefím na skupinku 3 lidí, opět nasaju z každého po dvaceti, to mi dává 60, jsem na celkových 100mg ve dvou čerpáních a je vystaráno.

Logicky, je blbost aby se ty počty magů násobily, podívej se, kolik čerpání zahrnuje zásah 1. kategorie ;)

A jinak ano, jedná se o max. 20/40 mg.
    PATR1K
    PATR1K --- ---
    SHANTI11: jinak ještě předpokládám, že ve formulaci "1) Energii ze zásahů do 4. kategorie včetně je možné čerpat pouze po 20 Mg z 1 osoby. Energii ze zásahů od 3. do 1. kategorie, je možné čerpat po 40 Mg z 1 osoby." se myslí max. po 20, respektive 40 mg z 1 osoby.
    Já jako vím, že jsem hnidopich, ale nechtěl bych, aby se ve hře našel někdo, kdo potom bude dbát na přesnou literu.
    TED_VAVRA
    TED_VAVRA --- ---
    SHANTI11: Ok, je pak nějaký limit, do kdy se taková věc musí rozhodnout? Protože já mu doručím žalobu, na což on akorát pokýve hlavou. Pak po týdnu, pět minut před začátkem tribunálu, vytáhne advokáta a začne pi*ovat, že jsem jeho advokáta s žalobou neseznámil...
    SHANTI11
    SHANTI11 --- ---
    Tak, děti, já vás trochu zbrzdím v rozletu, ano? =)
    Ano, je to tak, že pokud své jednání týden utajíte, vlastně jste právně nepostižitelný za ten daný čin. Ale to nikomu nebrání, obžalovat vás např. z morálního pochybení, minoritní čeprání energie nebo jiné podružnosti, dotáhnout vás za to k Tribunálu a jen tak btw se Inkvizitorovi zmínit, že vy jste ten parchant, co tamhle utrhal hlavy rodičům a dvěma roztomilým blonďatým holčičkám jen tak z plezíru. A protože Inkvizice může udílet jakékoli tresty v rámci čl. 21, NEZÁVISLE na druhu provinění, může vám za to morální pochybení nebo minoritní čerpání zkrouhnout manu na nulu, zablokovat ketegorii, zabránit ve vstupu do šera a pak už Hlídkařům nic nebrání, aby vás nechali zavřít do LIDSKÉHO vězení a jen tak btw sdělili vašim spoluvěězňům, že znásilňujete malý děti. Nepřežijete to, to vám garantuju ;) Já jen tak, pro případ, že by se někdo z vás chtěl vydat touto zábavnou cestou masového vraždění ;)
    PATR1K
    PATR1K --- ---
    SHANTI11: A jenom abych si to ujasnil, protože v tom mám pořád trochu zmatky - na zásah 6. kategorie můžu celkově načerpat 200 magů, protože 100/2 čerpání?
    SHANTI11
    SHANTI11 --- ---
    TED_VAVRA: Protistranou se logicky rozumí protistrana u tribunálu. POkud se bude daný vlkodlak hájit sám, omlátíš žalobu o hlavu jemu, pokud ho bude hájit Nejtemnější, uctiově žalobu předložíš jí. =)
    ERNEDAR
    ERNEDAR --- ---
    SHANTI11:
    PATR1K: Přemýšlím, kolik masových vrahů se na podzim objeví :-D
    TED_VAVRA
    TED_VAVRA --- ---
    SHANTI11: Článek 7, odst. 5: Existuje nějaká přesnější definice, co všechno je "protistrana", kterou mám seznámit s úplnou obžalobou? Když chytím retardovaného vlkodlaka, stačí, když obžalobu omlátím o hlavu jemu, nebo musím jít i za Nejtemnější, aby jí omlátila o hlavu mě? :-)

Jo a palec nahoru za přečíslování inkvizičních vyhlášek. Je vám doufám jasné, že teď musí přijít něco pořádného...

AMBERAN
    AMBERAN --- ---
    PATR1K: Tak tohle tam doposud bylo, jen doslo k upresneni, kdo jsou ti poskozeni, aby se nehledaly teticky z pateho kolene, ze jo :-)
    PATR1K
    PATR1K --- ---
    SHANTI11: takže modelový případ - narazím na týpka, který vyvraždil celé město. Tak ho vezmu za ucho a dotáhnu před Inkvizitora, který ho může zažalovat, protože Inkvizitor může žalovat bez omezení?
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    PATR1K: muhehe, upiri timto dekuji za nedocenitelny napad.
    VACKY
    VACKY --- ---
    PATR1K
    PATR1K --- ---
    SHANTI11: "4) Poškozeným se rozumí osoba příbuzná oběti v linii přímé do 1. stupně (rodiče, děti), sourozenci a partner. (v případě čl. 17, písm. a, b)"
    Takže když vyvraždím celou rodinu a podaří se mi to týden ututlat, tak jsem potom právně nenapadnutelný, protože
    "Obžalobu je možné podat do 168 hodin od žalovaného jednání nebo do 96 hodin od chvíle, kdy se poškozený o jednání dozvěděl."
    ??
    SHANTI11
    SHANTI11 --- ---
    Došlo k drobným úpravám a upřesněním ve Velké Dohodě. Všechny změny jsou barevně vyznačeny.
    SHANTI11
    SHANTI11 --- ---
    Co se hráčských medailonků týče - kdo jste medailonek neposlali doteď, máte ještě šanci připojit ho k samotné registraci. Budeme se na ně těšit =)
    SHANTI11
    SHANTI11 --- ---
    Na webu jsme aktualizovali sekci Kdo je Kdo. Další hráčské i nehráčské postavy, se kterými se můžete na hře potkat, budou postupně přibývat =)
    REINITA
    REINITA --- ---
    KID_MCHUTT: přesně ten, akorát česky se to překládá jako Šaabova zeď :D
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    AMBERAN: tím se vyvolá Murloc? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam