• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VACKYPražská Hlídka
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    KALE_VAN_THEER: jsem rad, ze jsme se libili :) hrat to bylo vcelku tezke, ale zabavne
    KALE_VAN_THEER
    KALE_VAN_THEER --- ---
    AMBERAN: byli velmi roztomili.. Rozsirujete repertoár drog na štábu, jo?
    AMBERAN
    AMBERAN --- ---
    KALE_VAN_THEER: LSD :-) Perlička byla, že když si přišel ten světlý stěžovat nejjemnější, tak byla zrovna sjeta taky :-)
    Tak se Zarubou byla u nás i Alice, za na party nebyla...
    KALE_VAN_THEER
    KALE_VAN_THEER --- ---
    FIN: já to chápu. Ale my to v tu chvíli netušili:-) naše informace seděly u vás.
    FIN
    FIN --- ---
    KALE_VAN_THEER: a ještě jednou a tentokráte naposledy opakuji, že záruba nebyl vůl :-) já bych naopak řekl, že ve chvíli šachu zvolil tu prakticky nejlepší variantu :-)
    FIN
    FIN --- ---
    KALE_VAN_THEER: ona žádná nebyla. tedy ne hned. kravaty šly s několika temnými docela normálně na pivo. a krafaly. a rozebíraly. teprve po nějaké době se vrátily na štáb, kde byla téměř jenom eva, proč všichni měli pocit, že kravaty si vezmou věci a půjdou zpátky na štáb nh, zatímco temní (z nichž jeden jsem byl já) měli pocit "tak už to dneska zabalíme". protože to vypadalo mrtvě. a pak eva najednou řekla, že je vlastně ráda, že jsme přišli a ať nikam nechodíme a ještě chvíli zůstaneme... a dali jsme si jednou malou, docela maličkatou vodku...

... a kdesi pak chvíli poté bylo 7 ráno :-)

btw: to neexistují telefony, aby někdo nezavolal a nezeptal se "hele a nevoslavujete vy tam náhodou? a když jo, proč nedáte vědět?"...? existujou, že jo.
    KALE_VAN_THEER
    KALE_VAN_THEER --- ---
    Drobný problém brblajicich světlých totiž tkví v tom, že se nám večer ozval tuším že Red, že sedí na dh štábu a že drapli Zárubu. A pak se kravaty zúčastnili nepochybně oslavné párty hard a neposlali dál skoro žádné info, nechávaje tak na štábu bandu depkaricich operativcu, kteří nechápali, jak mohl být Záruba takový vůl.
    Ale vyřešilo se a na našem štábu proběhla taky celkem nezapomenutelná párty na zcela jiné téma.

Díky moc za hru, byla super... Jen mne štve to nedoresene čerpání s nehodami, chtěla jsem toho zmetka na Vyšehradě chytit.
    A vůbec, čím se to tam sjela ta upíří parta? Vypadalo to velmi kvalitně...
    FIN
    FIN --- ---
    jako abych to řekl na rovinu, pro mě tahle situace - myslím Jakc Ripper 1977 & Záruba & Vaněk - byl druhý nejlepší osobní zážitek v posledních 2 - 3 letech hlídek.
    FIN
    FIN --- ---
    technické kdyby se někdo večer nudil, tak Jičínského člověk bude s Vaňkovým duchem od 21 na zahrádce u zřídla v Bezručácích :-)
    FIN
    FIN --- ---
    TARRAN: podívej, akčních scén nepochybně bylo dost jinde a jiných. tento příběh - aneb kterak osamělý vlk mstitel zločince dohonil a jeho práci převzal - byl v podstatě detektivně luštitelský. a bylo to skvělé a moc mě to bavilo, včetně *nepříčetně* silného pocitu ke konci "mám pravdu, je to on" dokonale rozporuplně trhaného na kusy "ale výpovědi s ověřenou pravdou a rituály mluvěj opačně, takže COJAKO JAK SE V TOM MÁM VYZNAT?!?!?!", kteréžto proti sobě jdoucí pocity mi udělaly v poslední den honby za pravdou takovej adrenalin, že se divím, že mi neodkapával z uší. "the moment of clarity", kdy jsem vprostřed výslechu vaňka (s doznáním) u vás na štábu "vyskočil" (alegoricky řečeno) a okamžitě volal ragulinovi "eva NIKAM nesmí! a zhaftněte ho!" byl, jako když mi v hlavě zahřmí hrom.
    celé očekávání dramatického zásahu v noci (na zárubu) jsme si způsobili sami, skutečně, a trochu nadměrečně. ona by velká bitva nikdy nebyla - pokud se někdo těšil, těšil se zbytečně. záruba nebyl takovej kombatní machr, aby ho nesebral normální trojčlenej výjezd. ten hajp byl skutečně jen v tom "aby někde nestih jinou podříznout dřív, než konečně někdo zatkne" a to až v záběru, protože, jak řekla reinita, do posledních minut jsme tonuli v šílené nejistotě "a neděláme chybu? není tu navzdory všemu někde ten urban a nemarníme my právě čas, který někoho zabije a proces se dokončí?"
    věru, komatní potenciál bych tam neviděl. a záruba nebyl blbej - byl jen absolutně drzej a mohlo mu to vyjít. prostě mohl evu odvézt na rande, které by bylo bývalo jejím posledním, protože jsme právě všichni do konce tonuli v krajním rozporu strašlivě+ silného tušení vs. faktické nejistoty a protiřečením si.
    absolutně mi nechybí, že jsem si "nemoh po zárubovi skočit" - absolutně jsem si užil totální dark noir mass-murder a olafovi a fionorovi smekám.
    TARRAN
    TARRAN --- ---
    Reinita: sice jdeš ještě o jeden krok navíc za to, co jsem potřeboval slyšet (jak jsem řekl stačila mi informace, že to bylo jinak), ale děkuji za objasnění příběhu :))
    Vacky: Asi jsem se nepochopili. Věta zněla "měl jsem pocit že s názorem nejsem osamocen" tj- slyšel jsem názory lidí, které jsem si minimálně já interpretoval tak, že tvrdí to samé co já. Rozhodl jsem se, že bude lepší, když se tenhle názor řekne nahlas a vyřeší se a nakonec jsem se tím hlasem rozhodl stát já. Lidmi za sebou se neoháním, spíš v "typickém stylu neschopného světlého skauta" řeším problém skupiny lidí, který možná ani není, s tím že mi příjde lepší ho vyřešit.
    Konkrétní jména lidí uvádět nebudu- nemyslím si totiž, že bych měl právo jmenovat ostatní.

Tak či tak, bylo mi řečeno, že si tu organizace nepřeje flamewar, takže já tímto končím s diskuzí, pokud mi někdo bude něco chtít (případně mi rozbít hubu za urážku cti), pak přes soukromé zprávy či osobně v elysiu
    FIN
    FIN --- ---
    musím potvrdit reinitina REINITA: slova
    REINITA
    REINITA --- ---
    TARRAN: mám dojem, že naše společná výjezdovková akce hlídek byla (aniž nám to došlo) celkem odsouzena k nezdaru, protože jsme pořád úplně na tuty nevěděli, _koho_ lovíme.

Nevěděli jsme, kdo psal dopis pro Evu, jestli Záruba nebo Urban Zárubovým jménem.
    Když pak Záruba přijel pro Evu, pořád (minimálně) mě totálně mátlo (potvrzeně pravdivé) info od Vaňka, že by za těmi vraždami stál Urban, když tady tomu chlapci v kabrioletu ten mord tak svítí z očí. :o)
    Čekala jsem, že naše spojené zásahovky odloví Urbana, který může jít po Zárubové. A Zárubu jenom odstavím. Info, že je Urban mrtev, jsem obdržela až na štábu, kde jsem už tou dobou zdržovala (spíš než zadržovala) Zárubu.

Long story short: kdybychom si byli jistí, že Urban je ze hry a lovíme Zárubu už v čase toho rande, rozhodně by kolem toho šéfové operativy nedělali takové haló. U Zárubové by zůstala jen pro jistotu jedna skupinka, další menší skupinka by odlovila Zárubu a mohli bychom se začít bavit o termínu tribunálu. Čili za ten výjezdovkový hype si vlastně můžeme dost sami jako hráči ;)
    VACKY
    VACKY --- ---
    TARRAN: Vyvaroval bych se prohlášení typu: "..se svým názorem nejsem osamocen .." Nepoužíval bych je. Pokud má někdo problém ať ho napíše sám a nebo jmenuj konkrétní lidi. Jen tak má ta zpětná vazba nějakou hodnotu. Když generalizuješ, tak to zkresluje.
    TARRAN
    TARRAN --- ---
    Pokud to bylo jinak, tj jak je to napsáno, tak za mě dobře a mlčím, protože hráč je spokojen. Měl jsem ale ve hře i po hře pocit, že se svým názorem nejsem osamocen a příjde mi lepší, pokud se to vyřeší rychle a otevřeně, než aby se pak delší dobu "brblalo u piva" což jsem viděl na dřív a na jiných akcích
    REINITA
    REINITA --- ---
    a než se v tom začneme hnípat víc, což mi připadá zbytečné:
    celé to řešení byla obrovská improvizace založená na vyhodnocování nepřehledné situace. A ti z NH, kteří byli u nás tou dobou na štábu, o tom vědí svoje.

připodobním to k odlovu Kosého před půl rokem:
    byly to příšerné manévry, kdy mrtě lidí udělalo jenom to, že přijeli na místo, z vysílačky si poslechli po nějakém čase postávání "máme ho" a zase si jeli po svém.
    Chápu, ty jsi byl v té úderné skupině, takže se v tomto případě "pachuť" nekonala, ale je prostě potřeba brát v potaz, že ne vždy jsou připravené bojové složky třeba.
    REINITA
    REINITA --- ---
    TARRAN: věř mi, chybí ti informace.
    Vrah nebyl hloupý, a když si Eva nepřisedla a lákala ho místo toho na štáb, sebral se a odjel - s tím, že nepohrdne vlastní manželkou. Naštěstí si k němu přisedl v šeru Ragulin, který ho v zásadě k návratu na štáb přinutil.
    Těmito informacemi NH disponuje, stačilo se zeptat a nereptat předem.
    TARRAN
    TARRAN --- ---
    Přidám se k poděkování hráčům, cpkám a hlavně za zajímavou hru. Výjezdy byly fajn (byť jich samozřejmě mohlo být více, hlavně těch bojových :)), cpka hrála výborně, příběhy zaujaly a pobavily. Ale.. bohužel tentokrát zůstává po hře podivná pachuť.. hlavní linie, či to, co tak bylo vnímáno- série rituálních vražd. Možná je to celé jinak než já vnímám, on i Honza o sobě tvrdí: "jsem jen blbý pouliční rváč, co nemá informace a přehled", přesto...
    Nápad byl skvělý, příběh originální, velmi zajímavé vyšetřování a rozplétání záhady, jak jsem viděl výborně připravené podklady, organizace si s tím dala úžasnou práci. Ale závěr? Vrchní padouch se rozhodne unést Nejtemnější, přičemž plán únosu je sice zajímavý, ale předpokládá, že by Nejtemnější musela být značně pitomá (a o Evě se dá říct všechno možné, ale toto opravdu ne), načež je neutralizován tak, že Eva se rozhodne místo projíždky v cabrioletu dát přednost schůzce na svém vlastním štábu a padouch přijme, čímž je v podstatě vyřešeno?
    Coby hráč doufám, že se ke mně jen ve hře nedostaly nějaké věci, že to znamenalo výrazně víc intrik, magie a dalšího, protože tohle mi příjde- divné. Sice je to závěr jež má nepopiratelný styl a nese typickou eleganci Nejtemnější, ale pokud se na to podíváme z pohledu hráčů - celé řešení záleží na jednom konkrétním hráči, zatímco zbytek, který čeká naskákaný na bitku, rušení rituálu, epický závěr, vlastně cokoliv- je vlastně zbytečný, nezahraje si. Mě osobně to připadá přinejmenším zvláštní.
    Jak říkám, je možné, že mi chybí informace, že to bylo celé jinak a tak či tak, hru jsem si užil i tak, ale myslím si, že tohle zarazilo více lidí a zpětná vazba by měla být férová a upřímná, jinak je zbytečná.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    VACKY: Ty pořád ještě hledáš kotvy? Jo už vím, ten komu jsi je prodal je už... ve sklepě, takže se je můžeš pokusit prodat někomu dalšímu:-)
    VACKY
    VACKY --- ---
    THEMIKINA: Te nekdy vezmeme na vzduch, at jen nedrepis u pocitace, vezmeme lopatu a pojede se :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam