SHERD: zkusme uvažovat v rovině, kdy se budeme domnívat, že disponuji jistým stupněm inteligence, a tak je mi samozřejmě jasné, že systémové připomínky chce mít člověk pohromadě. (hint: jsem projektový manager, de facto - denně používám systémy, přehledy a formuláře, abych si udržel přehled o stovkách věcí. tudíž to musím chápat, ok?)
nicméně přesto platí další aspekt: v okamžiku, kdy narazím na problém, který postupně promýšlím a docházejí mi důsledky, je představa, že budu postupně vyplňovat další a další formuláře, něco, na co znám odpověď: nebudu. protože to zas přidělá až moc práce navíc mně. kromě toho, mám dost byrokracie v práci a představa, jak ještě vyplňuji postupně (jak mi docházej věci) x dalších formulářů kvůli larpu, je silně nelákavá. pak už to není otrava, pak už je to až moc časoprostoru a další byrokracie navíc.
ale jsem si zcela vědom problému, že nepodám-li připomínky formulářem, nemusí přijít žádný výsledek. a teď: zvážil jsem tuto skutečnost a mám jasno: oželím výsledek, než abych musel, jak mě budou napadat věci, věnovat x časoprostoru navíc opakovaným formulářům.
teď jdu ten jeden napsat, abych splnil povinnost, ale tím se můj volný časoprostor vyčerpal.