• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALRAUNEPetra Neomillnerová, zaklínači a jiná verbež
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    BORGDOG: No, podle magických teorií není nic, co by se mohlo stát "opět" člověkem, je to prostě jen emanace. Ale třeba s Ježíšem by to fungovat mohlo.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BORGDOG: a k cemu je mit zotrocen stin? jestli to chapu tak nema zadnou moc...
    a jak se rozlisuje jestli nekdo kdo zna jmeno ho drzi ve stavu cloveka nebo zotrocuje?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    BORGDOG: A víš, že by to tak mohlo sémioticky doopravdy fungovat? Kolektivní bludy nejsou nijak výjimečné, vůdci sekt jsou schopni díky placebo a nocebo efektům skutečně konat zázraky...
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Erikson to ještě vylepšuje. V MKP je to tuším postavené tak, že čím víc věřících tím silnějších bůh, a když věřící nejsou, z boha se stává prakticky opět pouhý člověk, bez božských schopností, ovšem stále se všemi vědomostmi, co jako bůh nasbíral. Nejhorší, co ho pak může potkat je, když lidé úplně zapomenou i jeho jméno - pak se stává pouhým "stínem" a může být ovládnut i zotročen každým, kdo jeho jméno zjistí.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALRAUNE: tak je to tak pěkná teorie, že by bylo divné, kdyby to nebylo bráno v potaz už dlouho :-)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZUZKAOU: To nemají jen oni, to je klasická magická teorie égregorů, kde víra vlastně sama generuje božstvo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: To má Gaiman/Prattchet, ne? Čím víc uctívačů, tím silnější božstvo. Otázkou je, jestli jde o evoluci a nebo marketing.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Třeba i ve světě bohů jako nad-bytosti probíhá nějaká forma evoluce...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ALRAUNE: Evoluce může zafungovat i v případě, že upír je nějakým druhem duchovního parazita - pak je ovšem potřeba promyslet, na jakém principu stojí duchovní svět. Ono si s tím vážně lze neuvěřitelně vyhrát a docela by mě zajímalo, jak by vypadal Dark Romance v podání Umberta Eca, ale obávám se, že by se asi dost změnila cílová skupina.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZOIDBERG: Evoluce je ve hře v případě konceptu upírů jako je v Lotě, kde jsou rasa. V případě, že vznikají nějakým magickým oživením mrtvoly, tak jsou to prostě lidi :)

    Mmch, v souvislosti s tímhle řeším otázku, jestli může mít Lota s Urianem dítě. Zřejmě spíš ne, každý mají asi jiné orgány, minimálně zažívací. Další otázka je, jestli mají vampýři nějakou stolici, ale asi spíš jo.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ZOIDBERG: Tím se krásně otevírá otázka jestli se jedná o kreacionistický svět, nebo o inteligentní design. Vysvětlit kožoměnce darwinismem by byl fakt výkon.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Zajímavých otázek se nabízí víc - co třeba evoluce vlkodlaků či upírů - odkud se vzali? Jak vypadaly jejich rané formy a kdy se odštěpili od lidské vývojové linie? Tomu říkám námět pro duševní gymnastiku, taková Julianne by o tom mohla něco napsat :-)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Ono u těch vlkodlaků ve vlčí podobě by s tím byl velký problém i technicky, i když by to byli vlci ve váze dospělých lidí, tj. větší než normálně. U vlkodlačic určitě, u fen je sex možný jen v době hárání, a opačně asi taky nic moc, přece jen jsou tam rozdíly v anatomii. Ale nějaké dovádění, to by klidně probíhat mohlo, pokud by zvířa projevilo lidskou inteligenci.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    THOMASMORTA: No, to asi podle definice upíra, pokud je to mrtvý, tak technicky vzato je, ale prakticky ne, pokud nějak komunikuje.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ALRAUNE: A ještě mě napadá sociálně-kulturní pohled.
    Je dobré si ujanit, jak běžný jev ve společnosti jsou kožoměnci a nakolik je jejich sexuální život tabu.

    Pokud totiž jejich sexualita není tabuizovaná a kožoměnci jsou běžně známou skupinou společnost, tak by to mohlo mít dokonce ten efekt, že by se mohla zoofílie být běžným spestření sexu (nejen) znuděných jedinců, podobně jako v naší současné společnosti je lesbický sex mainstreamem vnímám jako běžná heterosexuální praktika (alespoň takový je můj dojem z obrazu, který šíří média).

    Ale děkuji, žes tohle téma načala - napadlo mě to už před lety, ale vždy jsem narazil na útlocit těch, se kterými jsem to probíral.

    (A poznámka na okraj: Je sex s upírem nekrofilie? Bavím se o světech, kde upíři nejsou běžně schopni projevů života, upíři ze Stmívání nejsou mrtvoly.)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ALRAUNE: K tomuhle zamyšlení vedl už Lewandowského Kočkodlak. Existence kožoměnců rozhodně nutí přehodnotit kategorii zoofilie.

    Tehdy to řešila Kočkodlakova manželka a prohlásila něco ve smyslu: "Jsem Tvojí ženou za jakýchkoli okolností, takže je mi jedno, že v určité dny ji obrovský tygr."

    A je dobré se nad tím zamyslet i obráceně - pokud je kožnoměnec zvyklý měnit podoby a mít sex s druhy obou svých podob, pak je otázka, nakolik by potřeboval k sexu se zvířetem zvířecí podobu.

    Z doslovné definice zoofilie by zoofilií byly oba případy - ale co když je rozdíl v motivaci? Stejně jako když někdo provozuje sex se svým zoahevým partnerem, protože je to prostě jeho partner a hodlá se přihlásit ke slibu "v dobérm i zlém"?
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    "Mají k sobě nejblíž" znamená pohlavní styk, nebo duševní spřízněnost? :-) Pokud někdo uvažuje ve stylu "v ženské podobě bych si o ní ani kolo neopřel, ale ve vlčí bych si dal říci", tak ano, podle mě to zoofil je.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Řešíme to teď na nyxu :)
    LANC
    LANC --- ---
    ALRAUNE: Asi podle toho, v jaké fázi proměny k sobě mají nejblíž :))) Ale je to zapeklitá otázka. Já se hluboce zamyslím a dám vědět. Tak za týden... :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Otázka pro dnešní den... Je člověk, který má poměr s kožoměncem, zoofil?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam