• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALRAUNEPetra Neomillnerová, zaklínači a jiná verbež
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    LANC: To je potíž. Myslím, že MŽ chtěl zkusit právě něco jiného než "Oldu Šetrhenda," ale přitom pořád v rámci hlavního proudu. V době, kdy začal psát se zdálo, že upíři jsou spíš "na ústupu," takže chápu, že to měl za dobrý nápad. Bohužel, pak to "vzplanulo" znova v době, kdy už měl nejspíš rozepsáno a bylo pozdě měnit. Nevím to určitě, ale tak nějak bych to viděl. Já osobně jsem více zvědavý na "Živé a mrtvé" a nepublikované povídky.
    LANC
    LANC --- ---
    BORGDOG: Ju, průměr to asi vystihuje. Já mám třeba docela problém se začíst. Ale to spíš přičítám tomu, že jsem předtím četl Asfalt a od toho jsem se opravdu nemohl odtrhnout. Špatní knížka to ale rozhodně není, zas tak černě bych to neviděl. Tu kritiku spíš z valné části přičítám únavě z upírů, co s katanou v ruce běhají po Praze (ten námět je fakt medvědí služba) :)
    LANC
    LANC --- ---
    BORGDOG: Tak je to zvláštní kniha, to jo - hlavně proč se Žamboch sám dere do kulhánkovských reálií (to zas bude kecalů) - ale na druhou stranu, pořád napsal lepší kulhánkovinu než samotný Kulhánek :) Obecně vzato, mě se pořád upíři neomrzeli, asi proto, že s nima nemám moc načteno, vlastně jen toho Kulhánka a Lotu. K Tině jsem se ještě nedostal pořádně, jsem ostuda :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ZOIDBERG: Jistě, to ano. :-) Já to ještě nečetl, tak nechci hodnotit, i když ohlasy, co jsem zachytil vypadají přinejlepším průměrně - což mě trochu mrzí, protože vím, že na té knize makal opravdu dlouho a pečlivě. Myslím, že tomu taky uškodil "zákon schválnosti" a korelace s Kulhánkem.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Zase je to něco jiného než dobrodružství Old Shatterhanda Koniáše, no.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    LANC: Ovšem ten by nemusel trvat dlouho - Alraune a Jenny by jim to vynahradily. :-) Jinak se přiznám, že já už poslední dobou začínám být na upíry alergický, a to říkám jako někdo, kdo sám dvě upířiny stvořil. Takže ten "hrdina" u Žambocha mě až tak úplně nepotěšil. :-)
    LANC
    LANC --- ---
    BORGDOG: No a vo vo vo tom to je. Strašně by mě bavilo sledovat úděs v očích náctiletých fanynek tohoto ehm žánru :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    LANC: No, fakt nemyslím, že by upír v pojetí MŽ spadal do této kategorie. :-)
    LANC
    LANC --- ---
    ZOIDBERG: Tak já samozřejmě nechtěl říct, že je to špatně, naopak. Možná by se uživila i nějaké pěkná antologie a la Stmívání nad Prahou - Kulhánek, Neomillnerová, Žamboch, Jenny Nowak... Prostě něco pro nátileté emačky :D
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Už i on podlehl... Já to z té anotace tušil, ještě jsem to nečetl. Ale upřímně, kdo by je neměl rád? :-)
    LANC
    LANC --- ---
    Tak si při čtení nového Žambocha říkám, že upír je snad nejoblíbenější tvor české fantastiky :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZOIDBERG: Herbáře a podobně jsou esoterika, či spíš vysloveně magie. Cílovka? Mládež a ženské.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    LANC: Předsudkům. :-) Já přece jen očekávám v dobré knize spíše jiné věci, byť trochu dubového háje nikdy nezaškodí.
    LANC
    LANC --- ---
    BORGDOG: Předsudkům? Nebo očekáváním? :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ALRAUNE: Kruci. :-) Tak to dopadá, když člověk podlehne předsudkům. :-)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    BORGDOG: V Nakažených žádná anální kopulace není, minimálně ne explicitně zmíněná :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    LANC: Jo, to si dali taky. :-)
    LANC
    LANC --- ---
    BORGDOG: Když já nevím co je to poslední :) anální, anální... To vím, to je z latinského annus - rok, že? Ale ten zbytek, to netuším... Nebo že by to bylo o tom, že jednou za rok dostaveníčko v dubovém háji? :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    LANC: Chceš říct lásky, nenávisti, zrady, pomsty a anální kopulace? :-)
    LANC
    LANC --- ---
    ZOIDBERG: Nu o čem to je... Příběh lásky, nenávisti, zrady a pomsty :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam