SCHRAMM: 602 soubory jsou k precteni zcela bez problemu, to mi ver, furt mi tady co par mesicu jeste nekdo nejakej prinese, jeden zabrzdenejsi profesor na nem dokonce furt doma pracuje na nejaky 286ce, a pak mi sem taha .602 coby vysledek instrukci "doneste vyplnenou smlouvu v .zfo z 602 xml filleru". :-) A ani kvuli tomu nemusim instalovat zadnou emulaci, ani jit na pudu vyhrabnout starsi hw - a ano, problem muze byt v budoucnu s hw, treba data, co mam nekde na 120mb stream kazetach, ty radsi odpiskam proste, stejne tak nekomu s osmipalcovou disketu bych jen uprimne kondoloval. Nicmene to je dusledek toho, ze jde o skok o mnoho generaci, a tak nejak se predpoklada, ze clovek si data postupne popresunuje na novejsi uloziste aspon co par let...
Osobne jsem taky byval vzdycky k ebookum skeptik, kdyz jsem videl jak to lidi lustej na PDA, ale stacil den s Kindlem abych zmenil nazor a hned objednaval, protoze proste subjektivne mnohem mene namaha oci a veskera manipulace s nim je daleko prijemnejsi. Nemusim premejslet, jestli si koupim tuhle super tlustou knihu, a jak ji pak budu nosit s sebou, protoze kazda ted vazi stejne a zabere stejne mista. A nemyslim, ze by to na me pusobilo jen jako na tech geeka, v mem okoli uz maji eink ctecku fakticky vsichni, vcetne naprostych technickych mimonu i jejich pribuzenstva, a je jen otazkou casu a vhodne propagace, nez procento uzivatelu einku, kteri nebudou mit zajem o papirove knihy, bude vyznamnejsi.
Ale ok, zanechme offtopicu, i kdyz mozna takovehle obchazeni spisovatelu a presvedcovani pekne po jednom by taky byla cesta, jak tlacit na nakladatele... ;-)