• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALRAUNEPetra Neomillnerová, zaklínači a jiná verbež
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BORGDOG: Jo, to je možný. Pak bych byl zřejmě nucen své nákupní zvyklosti změnit.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ZOIDBERG: No, pokud se to týkalo jen kupování, tak časem bude myslím vycházet dost knih, které v papíru vůbec koupit nepůjdou.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Ale jo, já čtečku využívám pilně, supluje mi právě tu knihovnu, kde jsem si chodil opakovaně půjčovat některé knihy, nebo i knihy, které sice mám, ale nevím kde :-) Zatím chce ale čtečka jistou erudici a znalosti, jak co se týče shánění adekvátního obsahu, tak co se týká konverzí.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ZOIDBERG: Co by se muselo stát? Inu, úplně stačí malý byt, narvané police, knihkupectví plné blbin a knihovna daleko. Plus, "sekundární" motivy jako ta pohodlnost, tloušťka a váha některých bichlí versus tloušťka a váha čtečky.

    Jinak ale myslím, že v tom, co říká MOUNTBATTEN je velká pravda. A ztotžňuji se s názorem, že pravý boom e-knih teprve přijde - třeba až se začnou čtečky přidávat zdarma k předplatnému novin.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ALRAUNE: Ty už máš předplacené do konce života.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZOIDBERG: Já jsem taky nic nekoupila.... vybrala jsem si jen odměnu za svůj příspěvek do světového fondu sdílení :D
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ALRAUNE: E-booků mám taky tuny, ale zde bych o koupi a placení taktně pomlčel. Jen jsem omezil půjčování v knihovně, i když jsem tam i tak pečený vařený. Z beletrie kupuju to co předtím, pravidelně podporuju pár českých autorů a nakladatelů. Dnes jsem koupil dvě Ďáblovy pevnosti od Červenáka. Mám knihy a dobrý pocit :-)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ZOIDBERG: tohle vyhovuje nam lemram linejm nekam jit. Takze si v klidu od kompu vyberu, co chci cist, kliknu prevod penez, stahnu a jdu domu s novou knizkou v ctecce:-))
    Navic ta vyhoda uspory prostoru, koupila sem si toho oblibenyho Larssona, to by mi fyzicky zabralo tak ctvrt metru v knihovne a hura, takhle nezabere nic (a ze bysem nadavala, protoze mi to prijde jak s*acka, takova, ze bysem i litovala tech dvou kacek za pujceni v knihovne!:-)) ). Ovsem nevyhoda pri cteni v letadle, kde i offline ctecka se na vzlet a pristani musi vypnout (a kdyz je let z Londyna z 2/3 o vzletu a pristani,tak to nasiri este vic:-)))) )
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZOIDBERG: Já mám tolik ebooků, že nic kupovat nemusím, kromě čtečky :) Dyť já chci stejně jen těch pár svejch starejch detektivek, na víc nemám kapacitu. :(
    Tina jede do Ruska, nemám čas číst.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Já tedy nechci být za válečného štváče, ale nevím, co by se muselo stát, abych začal kupovat e-booky, když mohu mít jejich papírovou podobu v podstatě za stejnou, nebo jen mírně vyšší cenu. S tím, že se nemusím oběžovat s DRM, registrací, převodem peněz, atd, ale prostě jdu, zaplatím to a mám v ruce uspokojivou papírovou cihlu. Navždy.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MOUNTBATTEN: Tak někoho přímo oslov... Jyrku (to je vlček z palmknih).
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ALRAUNE: no vsak to tam ignorovali:-)
    Asi to neni zajimavy tema na debatu (rozumej: hadku):-))
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MOUNTBATTEN: KOneckonců, jsi zákazník :D
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MOUNTBATTEN: Tak to tam napiš, Vlček by se mohl chytnout.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ALRAUNE: ja tov tom klubu chtela nahodit, kvuli prodejcum eknih. Protoze znat podhoubi nazoru neni od veci. Kdyz clovek vi, co si myslej mozni zakaznici, muze cilit reklamu/misionarstvi podle toho.
    Mne to zajima taky z profesniho hlediska, vyuzivani edokumentu (hlavne odbornych).

    To, ze nekteri ziji ve svete, kdy meli v ruce a pracovali na X cteckach, tukaj si na hlavu "co ses to za tupana", kdyz se nekdo pta na formaty knih pro ctecku, nemaj problem s carovanim okolo eknihy je vec jedna, ale ten ostatni svet to vnima jinak. A proc, ze:?
    (ostatne, nedavno sem od svych znamych! cetla i nazory typu, zue elektronicka kniha, to je jak v 451o Fahrenheita!:-/ )
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Měli tam dobrou pánev na palačinky :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    MOUNTBATTEN: Tak tohle zrovna moc neocením. Kdyby tam tak byl výprodej železářského zboží a nářadí :-)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MOUNTBATTEN: No, já se ptala na gymplu těch děcek, co jsem učila a žádné nemělo čtečku ani zájem o eknihy. Neměli vlastní účet, takže ani způsob, jak to platit a většinou neměli ani telefon s tarifem. Jejich názor byl hodně podobný tomu u mě na fb.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ZOIDBERG: ano, bohuzel! Sice tylova suknme-spodnicka se stribrnou krajkou za 50 kacek byla prijemna vec, ale kdyz 50% regalu zabiraj hrnecky, hlavolamy a k regalum se clovek posunuje pres stojany s prstynkama a jinejma smukama, tak to neni vono, kdyz navic se protahne k regalu, kde jsou same perly od Thea Devine, Arnette Lamb, Julia London.... :-))
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZOIDBERG: Jasně... pokud má člověk sedmiletý dítě, tak to ocení, nakoupí tam hračky za desetinu ceny, já tom pravidelně řeším narozeniny a vánoce a sama si koupím něco od Volvoxu, kterej tam končí pravidelně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam