• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALRAUNEPetra Neomillnerová, zaklínači a jiná verbež
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ALRAUNE: Amen... :)
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    LEXIK: Prej jo, ale víc ti řekne paní domácí.

    ALRAUNE: A kdy? Kdy? :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Dyť píšu :)
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    ROBERT_PILCH: ... takže to září je reálný ..? ;-)
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    SCHRAMM: Neny rukopis, neny kniha. Ale měj pochopení. U Balatonu bylo děsné horko, nedalo se psát a nezabral ani osobní dohled nakladatele. :D
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    A k té Anitě ještě: je to samo mimo soudit po půlce prvního dílu, ale přijde vám, že jde tohle natahovat na nějakých 21 dílů?
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    SCHRAMM: No, a já právě s tím "vůbec to není špatné" nesouhlasím. Je to špatné, špatné, strašně špatné. Já zvládnu dočíst leccos, ale tohle bych přečetl celé jenom v případě, že bych to vydával - a ještě nerad. :)
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    LEXIK: Jak září??? Ještě nedávno to byl červenec... Sakra, před další Anitou mě nic nespasí :D
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    .... a hele, už abych se pomalu těšil, že ano ..? ;-)


    PETRA NEOMILLNEROVÁ : Tina Salo – 6. Tanec s carevnou (odhad)

    Více zde: http://www.anitablakebooks.cz/ctenari/ocekavano/vyhled/
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ZOIDBERG: Fakt? To mě zaujala Hamiltonová po Anetaci víc. Ale asi už do toho nejdu, abych si to ověřil. I když, možná že mi časem hrábne a bude všechno jinak. Kdyby mi ještě před měsícem někdo řekl, že budu číst Hamiltonovou, směju se jak blázen :) A kdo za to může? Nechci ukazovat prstem - ale tance s carevnou se nějak táhne (= vtip - a mírný nátlak) :D
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    BORGDOG: Anita mi taky nepřišla nic moc, ale např. "Merry Gentry" se mi četla daleko lépe..! :)
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ROBERT_PILCH: No, píšu "vůbec to není špatné", což spíš vypovídá o míře původní skepse a překvapení z toho, že se PR dá číst :) Jinak souhlasím, jsem cca v půlce a už se to táhne. Mě k četbě navnadila diskuse na FP zdali je Anita paranormální romance, byť kapku hardcore, anebo urban fantasy mixnutá tou romancí. Zatím mám jasno, urban fantasy si fakt představuju jinak. Výsledek je ale pozitivní: udělal jsem si obrázek, úměrně se pobavil a až bude zas někdo hanět Tinu, už mám protiargumenty. Sám jsem zvědav jestli dám někdy druhý díl :) Zatím to vypadá že bych se snad ani nebránil, ale už jen půjčené, kupovat to nebudu.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ROBERT_PILCH: Jo, viděl jsem to stejně. Přišlo mi to navíc hrozně nedotažené po stránce světa (postavení těch nemrtvých ve společnosti, apod.) až po logiku jako "hurá, jsem zabíječka upírů, co to o mě ví, tak si schválně půjdu užít do upírské putyky." Fakt mi to přišlo o třídu horší jak Tina a další díly ani náhodou.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Je jistá naděje, že Tina vznikne i jako audiokniha :)
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    ZOIDBERG: Mám v plánu to zkusit, a studijně si dát i jednu Wardovou. Když jsem zvládl i Deveraux, třeba to dám. :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ROBERT_PILCH: Jo, Hamiltonová mě taky nudila, a to jsem na ní byl docela natěšený. Ještě se mi docela líbil cyklus o Mercedes Thompsonové, co dělá Marchlík, ale od čtvrté knihy nahoru se tam furt řešily tydlencty vztahy, v míře větší než pro mě snesitelné :-)
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    SCHRAMM: Moje zkušenost je přesně opačná. Namlsaný Tinou a neznechucený Twilightem (ano, je to strašná sračka, ovšem naprosto očekávatelně - ze studijních důvodů jsem přečetl celé, dvojku mě nikdo přečíst nedonutí) jsem otevřel první Anitu. Dal jsem to do půlky, dál ne. Kromě kostrbatého překladu mi to prostě přišlo nezajímavé. Nedokázal jsem vniknout do jejího světa, vůbec mě nezajímalo, co bude dál (ani jako ve Stmívání, kde to občas bylo: "Vážně autorka použije tohle debilní klišé?"). Takže jsem knihu v půlce odložil a už ji nikdy neotevřel. Nechcete někdo první tři díly v původním vydání? Předám v hospodě zdarma, aby mi nezabíraly místo v knihovně.
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    A jinak obálka na Vlastní krev 2.0 se mi hoooodně líbí!
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    Učinil jsem podobnou zkušenost jako kolega BorgDog. Zkusmo jsem rozečetl první díl Anity Blake od Hamiltonové, neb jsem chtěl poznat cože je to ta paranenormální romance (a Stmívání prostě nedám :)) - a ejhle, ono to vůbec není špatné. Krapet ukecané, ale i vtipné a poměrně akční. Leč první Tina mě stejně chytila víc ;-)
    DWAY
    DWAY --- ---
    LEXIK: jo treba takove bezecke zavody.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam