• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMKETTOMMalazská Kniha padlých
    IDLE
    IDLE --- ---
    Nic důležitého, jenom jsem se chtěla podělit:

    Před časem jsem tu do seznamu tématických webů hlásila existenci skomírajících stránek malazskarise.cz – sice se tam nic nedělo, ale občas jsem se tam chodila koukat, jestli se náhodou na fóru neobjeví nějaký bloudící fanoušek jako jednou předtím. A tuhle jsem si říkala, že bych tam mohla aspoň nechat pár odkazů na místa, kde najít jiné fanoušky, když už ne tam. Napsala jsem příspěvek, klikla na náhled a fórum se se mnou přestalo bavit, vypadalo to jako výpadek databáze.

    To mohlo být tak před týdnem, možná o něco víc. Od té doby jsou fórum i celý web kompletně nedostupné. Takhle zpětně si říkám, že jsem možná byla svědkem posledního výdechu…
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    ROMI: nn, jen jsem se pristehovala na jejich koleje :) momentalne jsem "informatik" :)
    ROMI
    ROMI --- ---
    HITOMI: ty jsi maftyzacka? :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    ROMI: kdo tvrdi, ze nikdy zadny nevidel, na nej kouka dodnes :)) matfyzaci maj na svym kolejnim ftpku obcas zajimavy veci :))
    ROMI
    ROMI --- ---
    HITOMI: taky mas zkusenosti? :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    Němci jsou celkově úžasně kreativní národ, takové německé porno... :)))
    SID311
    SID311 --- ---
    BORGDOG: V Německu jsou zjevně kreativní překlady názvů (nejen) knih normou.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    BORGDOG: podle prvnich stranek mi neprijde zly.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    No, pokud bych měl soudit kvalitu podle těch otřesných německých obálek, tak to si říkám, že překlad musí být fakt něco... ono už ty "kreativní" názvy...
    IDLE
    IDLE --- ---
    VYHULENY_UFO: Ale jo, vlastně ho občas využiju (ve vlastním formátování, pochopitelně) i do čtečky, ale při vědomí, že tím ztrácím některé výhody.

    HITOMI: Jasně, v tomhle směru to chápu.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    IDLE: ja si prave hodlam kus vytisknout na cestu do prahy :) v originale mam Dust of Dreams a mam s tim trochu problemy, nemecky umim preci jen asi o neco lepe (hrala jsem v ni dost rpgcek, nejaka prekladala, takze je mi ten jazyk blizky a predevsim velmi mily :) ale tak ja jsem tim znama, ze mam nemcinu strasne rada
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    IDLE: ja tedy moc pdf format neoblibuji, ale prava je, ze pri vhodnem rozliseni je to forma nejen pro vytisteni. ale nesmi to mit pochopitelne 10x10px
    IDLE
    IDLE --- ---
    HITOMI: Jako na PC to ještě chápu, ale i když nemáš přímo čtečku, tak spousta lidí čte na mobilech a tam bych PDF rozhodně nevolila. :) To je formát tak pro vytištění.

    Do výběru jazyka a literatury ti kecat nehodlám, i když osobně bych asi zkoušela spíš něco v originále než překlad, i když oblíbeného textu. :) A i když to člověk zná, tak to asi nebude úplně lehké. Já sama jsem před časem německy přelouskala jakousi miniknížečku v hodně zjednodušené němčině a dalo mi to takovou práci... no ale to sem nepatří.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    IDLE: no potřebuju si procvičit němčinu a nemám žádnou čtečku ebooků (jestli na to existuje i nějakej sw do pc - jakože určitě jo, se mi hledat nechce) a je neděle, takže mám tunu volnýho času :))
    IDLE
    IDLE --- ---
    HITOMI: Eriksona v němčině, to mi přijde jako dobře ujetej nápad. :) (Skoro tak ujetej jako převádět epub do pdf, já bych měla tendenci spíš k opačnému směru, ale to je jiná písnička.)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    Jo a nemecky forum o serii :))
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    Tak jsem dostala trochu blaznivej napad, ze bych si rada precetla Eriksona v nemcine :) nez si to objednam z Amazonu, tak sem si alespon vyhledala e-booky :)
    Pokud by o to mel nekdo zajem, jsou zde az po Der goldene Herrscher (coz je prvni cast Reaper's Gale podle wiki
    Knihy jsou ve formatu ePub, ale napr. tady se daj snadno prevest na PDFka :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    ULRIK: jojo, pise tam o tom
    ale jinak vzhled Onose myslim odpovida :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    ULRIK: Tak to pak jo. :)
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    No on ten obrázek vznikl jako recese, když se autor(ka?) ptal na to, jakou by měl mít ten meč barvu...a někdo napsal duhovou...tak udělal(a) s duhovým mečem a na jednorožci...:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam