• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMKETTOMMalazská Kniha padlých

    Teď, když už popel vychladl, otevíráme starou knihu. Na stránkách ztuhlých špínou je zapsán příběh Padlých, příběh vyčerpané říše, slova, jež nezahřejí. Oheň uhasl, jeho záře i jiskry života jsou jen vzpomínkami.

    ***UŽITEČNÉ ODKAZY***
    MalazPedie, Malazan Wiki, Malazan Empire, Malazan Reread of the Fallen, Life as a Human - Steven Erikson, Ceska stranka o malazu, Fantasy mapy, Malazska Rise

    ***ČEKÁME NA***

    spoiler zapište takto: <table><tr><td bgcolor="#000000"><font color="#ffffff" size="2"><b>spoiler:</b> ( #ceho_se_spoiler_tyka# ) </font> <font size="2" color="#000000"> #zde_vlozte_spoiler# </font></td></tr></table>
    rozbalit záhlaví
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    BORGDOG: Úplně jiná liga, to jsem přečetl jedním dechem. Mám podezření, že tu prostřední povídku nepsal stejný autor (nebo holt neměl den). Ale po téhle zkušenosti už zase váhám, zda se do Malazu pustit - resp. jestli nepočkat až se rozhoupu ke čtečce :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    SCHRAMM: A co Zdraví mrtví? :-)
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ALONSY: Přesně můj dojem z Klidných vod Přejdesmíchu :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Musím přiznat, že mě to pěkně blokuje :)
    Nedovedu to nedočíst (navíc furt čekám, že se to rozjede), ale taky mě to ne a ne chytit tak, abych pořád musela číst. Vlastně mě čtení poslední dobou kvůli MKP vůbec neláká. Problém je, že mi to tím blokuje ostatní knížky a ani to psaní mi bez čtení moc nejde.

    Ale věřím, že se to rozjede a už jsem silně za půlkou (přesto mi chybí ještě několik stovek stránek...)

    To byl blbej nápad, pouštět se do toho... :)
    (Jsem tedy teprve u druhé knihy, četla jsem mezi tím i dost jiných věcí, ale teď bych to už vážně chtěla dočíst...)
    HATOR
    HATOR --- ---
    ROMI: neodvažuju se ani věštit.
    ROMI
    ROMI --- ---
    HATOR: takze za dlouho, co?
    HATOR
    HATOR --- ---
    ROMI: ebůčky budou, až se majitelé práv uráčí dodat podepsaný smlouvy. na eriksona už se snad obtěžovali vzít pero do rukou, tak snad dojde i na esslemonta.
    ROMI
    ROMI --- ---
    HATOR: a ebucek bude v dohledne dobe?
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    HATOR: Už pilně šířím a spamuju. :-)
    HATOR
    HATOR --- ---
    Tak jo, zodpovědný náčelník nekecal. Esslemonta máte venku.
    HATOR
    HATOR --- ---
    Podle zodpovědného náčelníka by měla Garda vylízt z tiskárny 11.prosince.
    HATOR
    HATOR --- ---
    SCHWAB: Furt všichni doufáme, že e-verze vyjde, ale jak říkal BORGDOG:, trapně drhnou smlouvy, páč u e-knihy musí být jiná, lepší a hlavně dražší, no. Ale zvlášť u Malazu by se to hodilo, neb křížové hledání a tak.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    BORGDOG: hlavni cyklus mam v pdf, jde mi o ty "uzke" knizky. I nelegalni, protoze vnitrne citim, ze kdyz mam origo verze, neni to kradez. :)
    ale stejne to je zajimavy - s kopiema software, hudby, filmu, her nemam zadny problem, ale u tech knizek to je nejak jine. I kdyz si neco nejak stahnu a prectu ve ctecce, tak stejne to chci mit v knihovne. :) asi nejaky fetis.

    je to nerealizovatelne, ale strasne bych ocenil, mit ke knizce i jeji pdf verzi. clovek pak nemusi tahat zavazadlo, bo ctecka je kapesni zalezitost a taky se s ni nestava, ze clovek pri cteni usne a dostane pevnou vazbou do nosu, kdyz lezi na zadech :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    SCHWAB: V plánu je, nebo alespoň bylo elektronické vydání celé Malazské knihy padlých, dokonce v opraveném překladu - dost se na tom pracovalo. První tři díly byly už zcela hotové i odevzdané, ale nějak se to "zadrhlo." Já ani Dana K. nevíme, kde, ale tipujeme nějaký problém se smlouvami nebo právy. Nejsem schopen říct, kdy nebo jestli vůbec se vyřeší. Jinak, ne úplně legální e-knihy MKP samozřejmě taky existují, ale jen jako "kopie" papírových.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    zrovna jsem sem s tim sel, jestli nekfo nemate malazsky veci v pdf. je spousta kapifol.z ruznych knih, co si rad semtam prectu znovu a znovu, protozeke bavi..ale tahat to s sebou je nepohodlme, tak to.chci narvat do ctecky. jde mi spis o knizky kolem hlavniho cyklu..eh..prosim :)
    MOR
    MOR --- ---
    Jak to vypadá s vydáváním eknih ? Ten Esslemont bude zase jen na papíře ?
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    IDLE: Tak...uněkterých to je ještě rychlejší (Envy a spol dospěly až moc rychle:))
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    IDLE: Mám vodovzdornou. :-)
    IDLE
    IDLE --- ---
    BORGDOG: A tak to bacha, aby sis tu klávesnici nezkratoval.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    IDLE: Kruci, nechte už toho! Já jsem potom tak zvědavý, že slintám do klávesnice! :-) Potrvá přitom ještě půl roku přinejlepším, než to bude česky...
    IDLE
    IDLE --- ---
    ULRIK: Na dlooooouhé lokte, ale co se dětství a dospívání týče, zřejmě počítají ve stejných letech jako lidé. Aspoň mi to tak přišlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam