• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMKETTOMMalazská Kniha padlých

    Teď, když už popel vychladl, otevíráme starou knihu. Na stránkách ztuhlých špínou je zapsán příběh Padlých, příběh vyčerpané říše, slova, jež nezahřejí. Oheň uhasl, jeho záře i jiskry života jsou jen vzpomínkami.

    ***UŽITEČNÉ ODKAZY***
    MalazPedie, Malazan Wiki, Malazan Empire, Malazan Reread of the Fallen, Life as a Human - Steven Erikson, Ceska stranka o malazu, Fantasy mapy, Malazska Rise

    ***ČEKÁME NA***

    spoiler zapište takto: <table><tr><td bgcolor="#000000"><font color="#ffffff" size="2"><b>spoiler:</b> ( #ceho_se_spoiler_tyka# ) </font> <font size="2" color="#000000"> #zde_vlozte_spoiler# </font></td></tr></table>
    rozbalit záhlaví
    HATOR
    HATOR --- ---
    ULRIK: Já si to představila v papíru ... :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    ULRIK: Nechci vidět, co takový soubor udělá s čtečkou. :)
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    Brw, vysel ultimatni ebook vsech deseti dilu dohromady, jen za 50 dolaru.
    HATOR
    HATOR --- ---
    Mně taky přijde, že SE v povídkách trochu víc experimentuje, trochu víc se odváže. Zkusí totální satiru, totální hororovou komedii, prostě že to píše jako oddechovku, může se víc vyblbnout, nemusí mít neustále před očima tu "ságu". Proto je to takové kolísavé. Na wurmsy jsem teda zvědavá :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    Ony jsou ty nekromantské povídky vůbec takové nevyzpytatelné. Já jsem si tuhle bandu nijak zvlášť neoblíbila, a Klidnými vodami Přejdesmíchu jsem se trochu prokousávala - nikomu z postav jsem nefandila a jenom nechávala děj proplouvat kolem sebe.

    A teď jsem si přečetla The Wurms of Blearmouth (děkuji nejmenované identitě za půjčení), čekala něco podobného a taky dostala něco podobného, jenže jsem se během čtení najednou přistihla, že se dobře bavím. A nemyslím si, že by ta povídka byla napsaná jinak než ty ostatní, možná se jen trefila, nebo jsem od toho konečně přestala něco očekávat, nebo co já vím. Těžko říct.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Ne, to se už objevilo v "hlavním" Malazu... a v ještě "explicitnější" podobě. Není nad barbara, co se tímhle lahodným mokem osvěží předtím, než vezme v plen nepřátelskou vesnici. :-)
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    BORGDOG: Zajímavý... V tom může vězet jádro pudla. Třeba víno mi přišlo až podezřele prvoplánový :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    SCHRAMM: Explicitnější asi jsou. A když o tom uvažuju, KvP jsou přece jenom o MALIČKO víc závislejší na znalosti malazských reálií. Třeba drobný "interní" vtípek je i v tom, na co odkazují ty až moc živé sošky nebo "osvěžující" víno. :-)
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    BORGDOG: Možná jsem to četl ve špatném rozpoložení, takže to (možná) zkusím za čas znova. Vrtá mi hlavou, že všude se píše kolik je v tom černého humoru - a já si nic moc nevybavuju. Hlavním dojmem je nepřehlednost a to, že mě to takříkajích nechytilo (narozdíl od předchozí a následující). To Zdraví mrtví, to je úplně jiná liga, to jsem se potměšile šklebil furt. Možná jsou jen explicitnější ;)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    SCHRAMM: Já se přiznám, že KvP bych dal osobně jen o malý kousek pod Zdravé mrtvé, ale jinak ano - na ty nemá nic. :-)
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    BORGDOG: Úplně jiná liga, to jsem přečetl jedním dechem. Mám podezření, že tu prostřední povídku nepsal stejný autor (nebo holt neměl den). Ale po téhle zkušenosti už zase váhám, zda se do Malazu pustit - resp. jestli nepočkat až se rozhoupu ke čtečce :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    SCHRAMM: A co Zdraví mrtví? :-)
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ALONSY: Přesně můj dojem z Klidných vod Přejdesmíchu :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Musím přiznat, že mě to pěkně blokuje :)
    Nedovedu to nedočíst (navíc furt čekám, že se to rozjede), ale taky mě to ne a ne chytit tak, abych pořád musela číst. Vlastně mě čtení poslední dobou kvůli MKP vůbec neláká. Problém je, že mi to tím blokuje ostatní knížky a ani to psaní mi bez čtení moc nejde.

    Ale věřím, že se to rozjede a už jsem silně za půlkou (přesto mi chybí ještě několik stovek stránek...)

    To byl blbej nápad, pouštět se do toho... :)
    (Jsem tedy teprve u druhé knihy, četla jsem mezi tím i dost jiných věcí, ale teď bych to už vážně chtěla dočíst...)
    HATOR
    HATOR --- ---
    ROMI: neodvažuju se ani věštit.
    ROMI
    ROMI --- ---
    HATOR: takze za dlouho, co?
    HATOR
    HATOR --- ---
    ROMI: ebůčky budou, až se majitelé práv uráčí dodat podepsaný smlouvy. na eriksona už se snad obtěžovali vzít pero do rukou, tak snad dojde i na esslemonta.
    ROMI
    ROMI --- ---
    HATOR: a ebucek bude v dohledne dobe?
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    HATOR: Už pilně šířím a spamuju. :-)
    HATOR
    HATOR --- ---
    Tak jo, zodpovědný náčelník nekecal. Esslemonta máte venku.
    HATOR
    HATOR --- ---
    Podle zodpovědného náčelníka by měla Garda vylízt z tiskárny 11.prosince.
    HATOR
    HATOR --- ---
    SCHWAB: Furt všichni doufáme, že e-verze vyjde, ale jak říkal BORGDOG:, trapně drhnou smlouvy, páč u e-knihy musí být jiná, lepší a hlavně dražší, no. Ale zvlášť u Malazu by se to hodilo, neb křížové hledání a tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam