ULRIK: Sorry, ale vím, kolik lidí to má elektronicky neoficiálně :/ A ne, opravdu se to nevyplatí, i když to tak možná vypadá, protože se na to každou chvíli někdo ptá, a přitom snad z palmknih by neměl být problém si knihu obstarat. Navíc to e-vydání je opravené a pro čtenáře zrovna téhle série podle mě i vhodnější kvůli křížovému vyhledávání.
Jinak s tím komplikovaným prodejem máš pravdu. Nejde jen o knihy, ale i o filmy, ona je to věčná debata na obě strany, kterou tady nechci zavádět, stejně to k ničemu nepovede. Nicméně když mi kamarádka představuje svého přítele a hrdě hlásí, že má celý Malaz určitě v počítači, a jemu to není ani trochu hloupý, není ta situace v pořádku.
Ale dostalo mě, co se stalo s Willfull Child samotnému autorovi, i když se v anglosaském světě určitě najde dost lidí, kteří si knihu koupí i tak.
Ad mainstream - jestli ten náhodou nečte trochu jiná kategorie lidí? Nebo I jiná kategorie lidí, kteří se nestydí si za zboží zaplatit? (Ovšem to, že se za e-práva platí tolik, kolik se platí, mi v pořádku ne přijde.)
Abych to - snad rozumně - uzavřela: myslím si, že debata o pirátění/ochranně autorských práv by potřebovala víc rozumu a míň emocí na obou stranách.