• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMKETTOMMalazská Kniha padlých
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    LBW: Já měl napoprvé také problém se do toho začíst a hlavně začít to chápat, takže jsem to asi ve čtvrtině odložil. Pak jsem to asi po půl roce vzal znovu do ruky a najednou to šlo samo. Asi je to typ knihy, na kterou je potřeba se víc soustředit a nebo si ji opravdu dát napodruhé.

Silmarillion mě oproti tomu chytnul hned.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    LBW: kolik jim je? mají prostor číst v klidu? já co mám doma malý smrady, tak mi moc nejde číst "epičtější" věci. Maximem je Harry Turtledove xD

jinak já Silmarillion "z povinnosti", Nedokončené příběhy jen kousíček. Malaz vícekrát, První přichází tma taky super...
    IDLE
    IDLE --- ---
    EZECHIAS: No, z předchozího příspěvku jsem ještě před odesláním umazávala větu, že dneska bych nedala ani Malaz, protože tolik času nemám. Asi jsem ji tam měla nechat. :D
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    IDLE: jsem na tom úplně stejně :) a teda nemám nejmenší touhu se do Silmarillionu pouštět znovu :)
    EZECHIAS
    EZECHIAS --- ---
    IDLE: Mohl by byt zajimavy experiment, jestli mas cas, zkusit to znovu :]
    IDLE
    IDLE --- ---
    EZECHIAS: Těžko říct. Já jsem Silmarillion nedala a Malaz jo. Ale uběhlo mezitím spousta let, takže těžko to nějak vůbec srovnávat.
    EZECHIAS
    EZECHIAS --- ---
    Ja mel vzdycky pocit, ze to zalezi na schopnosti cist tenhle typ textu/materialu.

Viz. Jsem schopny precist Silmarillion a najdu si tam uzasne veci - budu schopny precist Malaz a najdu si tam super veci.

VS dam maximalne Pana prstenu…
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    LBW: Je to spolehlivý filtr. Bohužel.
    CASTOR
    CASTOR --- ---
    CASTOR: A to nejsem čtenář epické fantasy a jediné co jsem z tohoto subžánru četl je Martin a po něm právě Erikson.
    CASTOR
    CASTOR --- ---
    LBW: Polovina lidí co otevře první díl si stěžuje, to je u Eriksona normální.
    Já do toho vstupoval zatížen stížnostmi ostatních - děj je nesrozumitelný, nepochopitelný, postavy si nelze zapamatovat, překlad je špatný. A když jsem je začal, neměl jsem ten pocit, že by to bylo oprávněné.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    LBW: Maji pravdu...muj prvni run skoncil u Midnight tides....druhej run u Dust of dreams...tak treba to jednou pri tretim dorazim. Na jeden diamant tuna blata. Zlatej Wandering Inn...volume 13 momentalne, 15000 stranek a bavi to vic a vic...
    LBW
    LBW --- ---
    Zajimava "malaz" zkusenost. Pujcil jsem Gardens of the Moon 2 lidem za posledniho ctvrt roku. Oba ctenari fandove fantasy. Oba mi to vratili, ze se to neda cist - jeden vzdal po 50 strankach a druhy tesne pred koncem :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    No Life Forsaken, Part One (the first book) has just been sent to my publisher. Part Two is about 75% done and I intend on completing that asap while that setting is still fresh in my head. I expect that'll take about a month, two at the most. Once clear, Ill spend a week writing the eighth Bauchelain and Korbal Broach novella. Those roll out quickly and serve as a good palate-cleanser. Immediately following that, I will be turning my attention to Walk in Shadow, the third Kharkanas book. I already have a chunk of it done, but plenty more that still needs to be written. It will take as long as it takes.

No Life Forsaken, Part One (the... - Steven Erikson - Author
    https://www.facebook.com/share/p/1XaFyA2DVHXEH77X/
    IDLE
    IDLE --- ---
    ASHLEY: No já si počkám. :)
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    Tak snad za rok prý konečně bude další kniha:

STATUS: In May 2024, Erikson revealed that he expected the Witness Trilogy to become a four-book series. He says he "was writing [No Life Forsaken] when I realised it was actually two novels, and I have about a month's worth of writing [remaining] for each of those two novels. So I'll be able to deliver them to the publisher almost back to back."
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    Conversation with Steven Erikson about spirituality in Malazan
    https://youtu.be/bnz61IfNTds
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    wow :O

Deadhouse Gates - Navigate Obscurity
    https://navigateobscurity.com/notes/deadhouse-gates
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    FRIZER: Já myslím, že v tom odkazu mluví o ilustracích...

Ale prož jsem tady - jaké to je? Už to vyšlo česky, četl už někdo?
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    MICHIGAN: shut up and take my money :D
    MICHIGAN
    MICHIGAN --- ---
    kompletni serie (e-booky v anglictine):

Humble Book Bundle: Steven Erikson's Malazan Book of the Fallen by TOR Publishing Group (pay what you want and help charity)
    https://www.humblebundle.com/books/steven-eriksons-malazan-book-fallen-tor-publishing-group-books
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam