• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOGO13Hausbot (houseboat)
    Vse o hausbotech fotky rady pomoc ...
    rozbalit záhlaví
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOCOURR: to by mě taky rozhodně zajímalo. Co jsem se před lety dopátral, tak pokud nechceš, aby ses mohl pohybovat v plavební cestě, tak se na tebe nevztahujou v podstatě žádný podobný nařízení, a kotviště řešit nemusíš stejně jako to technický potvrzení od státní plavební správy, ergo tě nikdo v zásadě nijak neomezuje v tom, co si postavíš za loď na vlastním rybníku.
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Ahoj, je to tady sice celkem mrtvé, ale zkusím se zeptat. Máte někdo zkušenost s žádostí o povolení k provozování kotviště? Je šance získat toto povolení i na malém soukromém rybníku? V případě, že by se houseboat nacházel na území CHKO, musí se k tomu správa CHKO nějak vyjadřovat? Díky
    DOGMAN
    DOGMAN --- ---
    JEHNE: Mělník
    JEHNE
    JEHNE --- ---
    NYRLEM: Orlík bohužel není v okolí Prahy, ale děkuju za radu.
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    JEHNE: orlik ..
    JEHNE
    JEHNE --- ---
    ahoj vsem, obracim se na vas s prosbou, chci si koupit lod z holandska a schanim kotviste za rozumne penize v praze a nebo okoli. Bohuzel vsechny kotviste a kluby za rozumnou cenu co poptavam jsem plne a ja jelikoz jsem novackem zadneho znameho nemam. Prosim poradte, diky.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DOGMAN:
    Shrnutí cen nabízených služeb | TJ Císařská louka
    http://www.yccl.cz/node/19
    Přístav Praha Smíchov
    http://www.ceskepristavy.cz/index.php?typ=CBA&showid=69
    DOGMAN
    DOGMAN --- ---
    Ahoj. Prochazim odkazi a obvolavam co se da tak se zeptam i naprimo tady. Rekonstruuju hausbot a shanim na nej kotvici misto na Vltave idealne v Praze ci blizkem okoli. Budu vic nez vdecny za jakoukoli pomoc!
    SUCHO
    SUCHO --- ---
    joa minuly tyden na naplavce me vzaly za srdce tady ty krasne narrowboaty, ktere vypadaji prave jako ty v Londyne... cenik taky neni uplna lidovka. Hmm kde se asi da takovy narrowboat poridit... asi nejbliz holandsko, coz?
    Czech Boats - Malé obytné lodě
    http://www.czechboats.cz/
    SUCHO
    SUCHO --- ---
    Ahoj, nedavno jsem videla tohle video.. pekny, drahy .)
    https://www.stream.cz/zvedej-kotvy/10007634-houseboat
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    CUKI: to jsem planoval tez .. a krom toho potrebujes schvaleni povodi, ktere nedostanes, protoze oni proste chteji byt pripraveni na povodne .. po proudu vltavy za prahouje jedno kotviste, ale neni to levne ..
    CUKI
    CUKI --- ---
    HARVIE: vidím velký problém v tom že koryto řeky nezačíná zdaleka vodní hladinou. Ale dělí je pás pozemku který si prostě nekoupíš. Tedy kotvení a přístup k plavidlu není z hlediska legislativy bohužel jednoduchý.
    Plánoval jsem koupit pozemek na hranici řeky. Sítě bych ani nutně nepotřeboval, ale stejně mě od vody bude dělit pás pozemku...
    MAMET
    MAMET --- ---
    HARVIE: londyn je plnej zabydlenejch hauseboatu. prochazka na tri hodiny podel kanalu a zdaleka sem nevidela vsechno/ny
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    http://www.plavba.cz/cz/legislat/zMD_114_1995uz.html

    (4) Evidenci podle odstavce 3 nepodléhá:
    a) malé plavidlo o celkové hmotnosti včetně povoleného zatížení do 1 000 kg nebo s vlastním strojním pohonem o výkonu do 4 kW nebo s celkovou plochou plachet do 12 m2 (dále jen "vybrané malé plavidlo"),
    b) plovoucí zařízení o celkové hmotnosti včetně povoleného zatížení do 10 000 kg, pokud žádný z rozměrů nepřesahuje 10 m,
    c) plovoucí těleso,
    d) plavidlo zapsané v plavebním rejstříku cizího státu.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    A nevyřešilo by se kotvení hauzbotu nakupem nejakyho relativne malyho pozemku u reky? Muzu si zadarmo kotvit nekde, kde budu mit 1 m2 pozemek s elektrikou a vodou? Nebo se to este musi resit s vltavou nak?

    A jak funguje kdyz budu mit u hauzbotu malinkej motorovej clun a pojedu s nim na nakup do prahy? Muzu si ho privazat nekde na naplavce proste?
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    NYRLEM: CUKI: No a jaky jsou jinak ceny mimo centrum? Neda se sehnat nejaky kotviste s vodou a elektrikou nekde pobliz nebo na kraji prahy, za nejakou rozumnou cenu? Docela bych chtel zkusit postavit hauzbot na nakejch starejch barelech... Uz sme staveli vor z petlahvi a byla to sranda... Dokonce sem na nem i spal... Jen by to bylo treba nak zateplit na zimu... Muze to bejt zajimavej zpusob jak snizit naklady na zivobyti...

    Taky je otazka jestli neni naky evropsky mesto, kde by bylo to kotveni "v civilizaci" dostupnejsi... nevim treba amstr? benatky?

    OMNIHASH: to s litim hoven do proudu je legal nebo punk? :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    NYRLEM:
    škoda postavit houseboat by mě lákalo, bylo by to zase něco nového...
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    OMNIHASH: jsou to zloději a povodí mimo přístavy kotvení nepovoluje ..
    CUKI
    CUKI --- ---
    OMNIHASH: to je dost. A co kdybych kotvil mimo tu náplavku někde dál? nemusel bych mít ani přímí přístup ke břehu, tam se dá připlout na něčem menšim.
    htěl jsem postavit houseboat do 10m 40 je šíleně moc...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam