• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOGO13Hausbot (houseboat)
    Vse o hausbotech fotky rady pomoc ...
    rozbalit záhlaví
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    NYRLEM: CUKI: No a jaky jsou jinak ceny mimo centrum? Neda se sehnat nejaky kotviste s vodou a elektrikou nekde pobliz nebo na kraji prahy, za nejakou rozumnou cenu? Docela bych chtel zkusit postavit hauzbot na nakejch starejch barelech... Uz sme staveli vor z petlahvi a byla to sranda... Dokonce sem na nem i spal... Jen by to bylo treba nak zateplit na zimu... Muze to bejt zajimavej zpusob jak snizit naklady na zivobyti...

    Taky je otazka jestli neni naky evropsky mesto, kde by bylo to kotveni "v civilizaci" dostupnejsi... nevim treba amstr? benatky?

    OMNIHASH: to s litim hoven do proudu je legal nebo punk? :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    NYRLEM:
    škoda postavit houseboat by mě lákalo, bylo by to zase něco nového...
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    OMNIHASH: jsou to zloději a povodí mimo přístavy kotvení nepovoluje ..
    CUKI
    CUKI --- ---
    OMNIHASH: to je dost. A co kdybych kotvil mimo tu náplavku někde dál? nemusel bych mít ani přímí přístup ke břehu, tam se dá připlout na něčem menšim.
    htěl jsem postavit houseboat do 10m 40 je šíleně moc...
    CUKI
    CUKI --- ---
    Nemá někdo zkušenosti s kotvením v Praze nebo poblíž na houseboatu? Co to stojí, jaká jsou pravidla co a je k tomu potřeba?
    Rád bych si jeden postavil.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    FOGO13: koukám, že pomalu postupuješ kupředu :D
    FOGO13
    FOGO13 --- ---
    nema nekdo tip cim natrit laminatovy hb ze spoda?
    FOGO13
    FOGO13 --- ---
    nevedel by nekdo o nekom kdo opravuje laminatove HB na slapech (Nova Zivohost) ?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SEAMON: jako v karavanu... elektrická přípojka, voda + záchod má nádrž, kterou ti buď vyvezou hovnocucem, nebo jí při přejíždění z přístavu do přístavu pošleš po proudu...
    co se týče řidíčáků na lodě - na víceméně všechny houseboaty ti stačí vůdce malého plavidla - http://www.spspraha.cz/prukazy/podminky_vmpmpz.asp
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    Zdravim, mna by vcelku zaujimalo ako je pri hausbot-och poriesena voda, odpad, elektrina, atd... Samozrejme predpokladam, ze kotvisko musi poskytovat taku infrastrukturu, ale napriklad v holandsku som si take nieco moc nevsimol. Tiez by ma vcelku zaujimalo, ci su na vlastnictvo kladene nejake specialne poziadavky typu "vodicak na lod". Asi nie najzaujimavejsie otazky, ale moze byt hadam aj trosku osvety. ;)
    OBCANKAA
    OBCANKAA --- ---
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KY_109: jojo už vim, o tomhle projektu už sem někdě četl...zajímavý, ale ta cena je dost úlet...vzhledem k tomu, že ty remorkéry se prodávaly za 1,5mega+- tak dostavba za osmnáct mi příjde docela maso
    KY_109
    KY_109 --- ---
    OMNIHASH: imho je to postaveny na telese staryho tlacnyho remorkeru. A v zadu to ma nejaky 2 sileny zavesny motory, takze hydrodynamika se asi resi prebytkem vykonu ;) Ostatne pokud se na to chces jit podivat, stoji to kousek od Statni Plavebni Spravy v Holesovicich (tam, kde je to foceny), resp. pred 3 mesicema to stalo.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Houseboats + Holland = Floating Apartment Complex | Designs & Ideas on Dornob
    http://dornob.com/houseboats-holland-floating-apartment-complex/
    když nepojízdnej houseboat, tak pořádnej.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    VDFLAT: jako chápu, že u houseboatu se nepočítá s moc náročnym popojíždením, ale tohle je (hydro)aerodinamika cihly hadr... kor když v prospektu lákaj na snadný přejíždění mezi městama. Jinak z čeho je trup? Na to sem tam nebyl schopnej narazit
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    TRUCE: Uz jsem s nim par mesicu nebyl v konaktu, ale pred casem mel hotovej prvni kus a snazil se ho prodat snad za milion euro. Ale nevim, jak to nakonec dopadlo.
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    VDFLAT: je to nadhera, vsimla jsem si to uz davneji. ale na kolik takova vecicka vyjde?
    ARCHAELA
    ARCHAELA --- ---
    Ha:) V Nizozemí jsem chvíli žila,můžu říci,že děti bydlící v Houseboatu se s nafukovacíma vestama snad rodí:) Navíc je to nejvíc rozšířené obydlí v Hollandu:) Líbilo se mi tam,fakt že jio:)
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    A abych jen nekecal, tohle dělá jeden známej:

    RIVERBULL
    http://www.riverbull.com/cz/
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    SVETLUSKA222: Zas takovej ideál to, aspoň v ČR, není, je tu spousta nesmyslnejch nařízení, kde se smí/nesmí kotvit, atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam