• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIG1984DIY Klub - mohl by takový v Praze existovat?
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    neplni(la) nahodou tuhle funkci kavarna Utopia?
    AHJA
    AHJA --- ---
    tohle je přesně něco, co bych chtěla do budoucna rozjet, už jsem se o tom bavila s lidma a měla bych i nějaký parťáky, určitě bych do toho šla, podívám se po prostorech a klidně bych se sešla a popovídala o tom, protože já určitou vizi mám, ale aby se o shodovalo s tou tvou.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    argumentace tema cenama imho neni uplne na miste. bud si to pivo dat chci nebo ne a jestli ma ten prostor fungovat tak si na sebe neco bude muset vydelat. jestli jde o to ze by si tam nekdo za 500 zarezervoval kresilko u stolecku se zasuvkou, tak to je mozna dobrej marketingovej napad pro kavarnu v centru.
    ony podobny prostory existujou .. treba svyho casu turgor, tam sem nebyl tolik let ze ani nevim jestli jeste funguje. nejjednodussi by bylo vytipovat vybavenej klub kterej se bude zavirat pro nezajem a dotahnout tam svoji komunitu. ale nejsem si jiste jak moc tohle muze fungovat DIY kvuli tem nezanedbatelnym fixnim nakladum..

    btw. me zatim nikdy nevyhodili z kavarny v crossu kdyz sem si dal jedno pivo za dve hodiny a pracoval na notasu. zas tam taky takhle nezaclanim vecer..
    MIG1984
    MIG1984 --- ---
    ad prostor) nejlepší by byl nějaký suterén, nebo aspoň něco se samostatným vchodem, aby se nechodilo do baráku jako do bytu - to mám pocit lidi trochu odrazuje (už jsem viděl pár takových projektů, které ale skončily právě proto, že lidé asi měli pocit, že jdou k někomu do bytu :-D ) nesmí to dělat dojem, že to někomu patří, že to je jakkoli uzavřené, aby se tam člověk mohl cítit volně
    MIG1984
    MIG1984 --- ---
    Určitě si nepředstavuju zahulený prostor plný ožralů. To ne, spíš jde o scházecí místo, kde se dá případně něco zkonzumovat. Kromě hudebních produkcí by se tam dala dělat ta galerie, jak navrhuješ, besedy, autorská čtení, divadlo, atd. A pokud by tam šlo něco uvařit, tak třeba i kulinářské večery. Meze se nekladou. Mojí motivací je to, že dělám z domova a často mám potřebu jít jen tak mezi lidi i s notebookem a pracovat tam, aniž bych si třeba musel něco objednávat. Jen tak být mezi lidma a nesedět zavřenej doma. Za to klidně i to pětikilo měsíčně dám. Navíc by teoreticky mohl zareagovat někdo, kdo by měl k dispozici levné prostory? Není přece nutnost platit deset tisíc měsíčně, třeba by to šlo levněji?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    dobra myslenka. stalo by asi za uvahu jestli by ten prostor nemel fungovat i jako galerie a jak by se tam resil kulturni program. to dost ovlivni volbu prostoru. myslim, ze misto, kde si v zime vypit lahvace z vecerky moc lidi hledat nebude a v lete da prednost parku, takze jen mistem to neni, chce to hlavne obsah, ktery by samozrejme mel byt taky DIY takze workshopy, besedy atd. drzim palce, podle toho kam se to vyvine pridam i pomocnou ruku k dilu co se tyka techniky a elektroniky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam