• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    TAPINA: Jasne, ja resim moje prehnane reakce na ockovani. Kdyz ma clovek vysoky protilatky, tak ma pak asi automaticky i silnejsi reakci na pripadne dalsi ockovani, ne ? .... Tak jsem rada, ze zatim jit znovu nemusim, protoze bych asi zas lehla...
    A taky za tim vidim takovou pomerne velkou farmaceutickou lobby.

Ale to, ze jsem v období po očkování mohla prijit s infekcí do kontaktu, me teda nenapadlo... diky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nehledě na to, že ta vyšší hladina může taky prachobyčejně znamenat, že jsi v období po očkování přišla s infekcí do kontaktu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HELLENKA: Protože protilátky mít ničemu nevadí, ale nemít je vadí?
    Jako ano, můžou se před každým očkováním každému dělat testy, ale bude to podstatně dražší, než dodržovat nějaké to schéma, které zaručí imunitu i těm lidem, kteří na tom nejsou s výdrží až tak dobře, a prostě očkovat.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    HELLENKA: AFAIK protoze se nevedelo a protoze je to individualni.

Ale sem na tom podobne, nervou do me automaticky skoro nic kvuli rozhaseny imunite, a protilatky na skoro vsechno se drzej prekvapive dlouho
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Tak jsem mela jit po 5 letech na další preockovani proti klistovy encefalitide. Nastesti mi dr. udelala test na protilatky a mam je asi 6x vyssi nez je horni referenční mez - IgG 1072 vs. 0-172,80

Dočetla jsem se, že ty protilátky zůstavaji zvýšený často 8 až 10 let.
    Tak moc nechapu, proc nas do toho automaticky cpou kazdych 5 let (driv to byvalo snad dokonce kazde 2 roky) ?!
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    KORINKOWICZ: Z přednášek co už začínají být trochu zastaralé (víc jak 10let) : vakcinace proti vzteklině je často neodkladná kvůli možnému přenosu vztekliny na člověka po kousnutí, takže se nepočítá že by se přistávala jiná vakcinace až na tetanovku.
    Vakcinace proti klíšťové encefalitidě je zase hodně preventivní.
    Suma sumárum bych se zeptala ošetřujícího lékaře.
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Ahoj. Je tu nekdo povolaný, kdo by dokázal určit, jestli je ok kombinovat dvě vakcinace? Konkrétně proti vzteklině (Verorab) a proti klíšťové encefalitidě (FSME-IMMUN)?

Jsem teď aktuálně po první dávce Verorabu, ale než dostanu druhou (plánovnáno na 2.1.), zvažuju, jestli si nedat v mezičase první dávku té FSME-IMMUN... Logicky by asi bylo lepší počkat, až bude ta vzteklina doočkovaná, ale řeším to takto s ohledem na omezený čas v ČR...

Nevíte někdo? :)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Debata N: Mýty a obavy kolem očkování – NIVB
    https://nivb.cz/2024/04/02/debata-n-myty-a-obavy-kolem-ockovani/
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    PAN_UZIVATEL: Jsem laik, ale kolegyně byla na tom očkování po konizaci v 46 letech. Byl i její dlouholetý partner. Takže asi to smysl má.
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, koukam, ze s to i tady trochu resilo. Dava smysl se ockovat proti HPV v dospelem veku? Vim, ze idealne pred prvni sex. aktivitou, ale laicky si rikam, ze i kdyz budu necim promoren, tak zbyva x dalsich, co muzou mit hnusny dopad.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    má smysl nyní očkování 2 boosterem dávkou proti Covid? Nejsem si jistá, jestli se očkuje látkou, které se ještě současný virus nemá jak vyhnout.

Pokud možno se pokouším Covidu vyhnout já, no...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    IORETH: Mám obě děti (holku i kluka Gardasilem), kéž bych to měla i já 🙏🏻
    IORETH
    IORETH --- ---
    Náš mladej je ve věku, kdy mu pojišťovna hradí očkování proti papilomavirům. Vakcín je víc, jako nejlepší se mi jeví Gardasil 9. Účinnost je srovnatelná s ostatními vakcínami, ale má nejširší spektrum kmenů.
    Zvažujete někdo? Máte?
    IORETH
    IORETH --- ---
    JAJITA: Správce má víkend :). Poslední bordel uklizen, FRIENDSHIPPOWER má nafurt reaodonly.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    JAJITA: Ioreth už varovala, bohužel ji už asi popáté nedošlo, že je to furt kocourmikes
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Tady není žádný správce?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: Thon je z tohohle diskreditovanyho pytle: Beran, Zelená, Pirk, Pollert, Žaloudík, Adámková, Hnízdil, Thon, Drbal, Šmucler, Peková, Šinkora, Komárek.

https://twitter.com/kasikp/status/1460497964011565063

FRIENDSHIPPOWER: a tohle je taky demence aka "myslel jsem si svoje a co kdyby zavery pitvy byly jiny a ja musel prehodnotit svuj nazor"
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    IORETH: Dyt je to kocourmikes alias jeho dalších deset ID, tady už dostal na všechny ban
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam